Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Alex ne yaptı!
Alex, Fener'in 90 dakikadaki oyununu nasıl etkiledi? 'Alex var' diye Fenerbahçe daha iyi akınlar mı yaptı, daha iyi oyun mu kurdu? Boş tribünlere oynayan belediye takımı 1 milyon euro'ya nasıl transfer yapar? Kimin parasını kime veriyor Melih Gökçek ve oğlu Yıldırım Demirören'den her şey beklenir ama Yalçın Karadeniz'den beklemezdim. En büyük ayıbı Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı yaptı


Son 3 maçta dökülen Fenerbahçe, Alex'in katılmasıyla coştu ve Gaziantep'i deplasmanda 5-0 mağlup etmeyi bildi. Fenerbahçe ve Alex'le ilgili neler söyleyeceksiniz?
Var mıydı Alex'in büyük katkısı? Fenerbahçe'nin 90 dakikadaki oyununu nasıl etkiledi Alex? 'Alex var' diye Fenerbahçe daha iyi akınlar mı yaptı, daha iyi oyun mu kurdu? Hayır... İyi değil, kötü de oynasa, futbolu çok iyi bildiği için, ayağını ve kafasını çok iyi kullandığı için, can alıcı hamleleri yapabiliyor. En döküldüğü maçta da bunu yapabiliyor, 'Zico hâlâ tahammül edebiliyor', dediğimiz maçta asistleri var.
Maç genelde keyifli bir maçtı, alıcı gözle maça baktığımızda Antep'in de neredeyse Fenerbahçe kadar pozisyonu vardı. Fenerbahçe'nin gol pozisyonlarında çok iyi vuran ayakları var, buna karşılık Antep'te son vuruşları yapacak adamlar yok. Yani inanamıyorum, Fenerbahçe ile pazar günü kendi sahanda çok önemli bir maçı varken, bu ülkedeki en iyi santrforlarından birisini cuma günü satıyor. Pazartesi günü satsan ne olacak!.. Bunu dahi düşünebilecek bir idareci yok. Yangından mal kaçırır gibi... Ankaraspor küme düşecek, onu nasıl olsa alacak. Pazartesi günü alsın. Burada iki konu var. Türk basını bunları tartışmıyor. Öylesine şartlanmış ki herkes Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a... 'Pazar günü Fenerbahçe ile maçı olan bir takım, De Nigris gibi bir santrforu nasıl satar?' Bu soruyu kimse sormuyor... İki; Ankaraspor, hiçbir seyircisi olmayan, bütün seyrettiğimiz maçlarda boş tribünlere oynayan bir belediye takımı. Devre arasında 1 milyon euro'ya nasıl bir adam transfer eder? Bu para nereden bulunur, bu para kimin parası? Kimin parasını kime veriyor Melih Gökçek ve oğlu... Bence Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının en önemli olayı bu... De Nigris'in transferi nasıl oluyor?

ÖNCE İNANACAKSIN
_Beşiktaş geriden gelip Kasımpaşa'yı mağlup etti ancak Beşiktaş öncesinde Anadolu takımlarını sormak istiyorum. Büyük takımlar karşısında öne geçmelerine karşılık maçın sonunu getiremiyorlar.
Bir tek Anadolu takımları değil, İstanbul takımları da öyle. Büyükşehir Belediye de öyle...

_Eksiklik nedir? Niye galibiyeti koruyamıyorlar?
Sen kazanacağına inanmazsan, kaç sıfır öne geçersen geç kazanamazsın... Hâlâ konuşulan Fenerbahçe-Gaziantep maçı var. 3-0 Antep galip birinci devre, Fener 4-3 kazandı, şampiyon oldu. Antep de o sene şampiyonluğa oynuyordu üstelik. Buna rağmen bunlar kazanacaklarına inanmıyorlar. Sahaya çıkarken, kafasındaki en büyük ideal, teknik direktörün, başkanın, futbol sorumlusunun, futbolcuların, yedeklerin, tribündekilerin tek düşüncesi beraberlik. Kaç sıfır öne geçersen geç o beraberliğe razı. Galibiyeti devam ettirebileceklerine inanmıyorlar. İnanmadığın zaman da sonuç bu oluyor.

BEŞİKTAŞ'A YAKIŞMADI
_Son dönemde yaptığı transferlerden başı ağrıyan Beşiktaş'ta yabancı oyuncular takıma önemli katkılar yapmaya başladı. Tello başta olmak üzere, Delgado, Cisse, Bobo ve son haftalarda Nobre sonuca direkt etki etti. Bir de sırada bekleyen Holosko var. Beşiktaş'ın sonunda doğru isimleri bulduğunu söyleyebilir miyiz?
Beşiktaş'la ilgili konuşmak için erken. Beklemek lazım. Şu anda oynadığı rakipler çok zayıf... Beşiktaş'ı ciddiye alacak bir rakip yok ortada.

_Demirören yönetimi, Affan Keçeci'yi şeref tribününde 'Beşiktaş'ın haklarını korumadığı' gerekçesiyle tek başına bıraktı.
Çok ayıp. Ben Yıldırım Demirören'in yaptığına değil, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in yaptığına anlam veremedim. Ben yıllar önce tanımıştım kendisini... Çok severdim. Yöneticilik yaptığı dönemde çok da sportmendi. Divan Kurulu Başkanı'nın böylesine ayıp bir protestonun içinde yer almasını Beşiktaş adına yakıştıramadım. Hem Yalçın Karadeniz adına yakıştıramadım, hem de Beşiktaş kulübünün adına yakıştıramadım. Yıldırım Demirören, kişisel nedenlerle, çeşitli kulüp içi siyasi nedenlerle böyle bir ayıbı yapıyor olabilir, Divan'ın buna katılması garip. Divan akil adamların, kulüple ilgili hırsı, ihtirası olmayan akil adamların toplandığı kurul. Orada önemli olan Beşiktaş'ın yüceliği... Çok ayıp...

_Tribünde yalnız başına bırakmak, taraftarın önüne atmak, insani olarak da çok rahatsız edici...
Yıldırım Demirören her şeyi yapabilir. Yıldırım Demirören'den beklemediğim bir şey yok benim ama Yalçın Karadeniz'den hiç beklemezdim. En büyük ayıbı Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı yaptı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İlk kez bırakmadı   / 16-01-2008
 Fark ortada   / 15-01-2008
 Ronaldo ortada yok   / 09-01-2008
 Utanç duydum   / 08-01-2008
 Sevgi kalmadı   / 03-01-2008
 Ahlaken yanlış   / 02-01-2008
 Yedekler takımı   / 26-12-2007
 Kalli yetmez   / 25-12-2007
 Zafer Yıldırım'ın!   / 19-12-2007
 Tezgah mı var!   / 18-12-2007


 
Alex ne yaptı!
Bursa'dan derhal kovulmalı
Son Kale yıkıldı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Topuz seneye
Kayserispor Basın Sözcüsü Şahin...
Gökhan bombası
Yönetimin, Kayseri' de Tolunay...
Kara Kartal Beto' ya kaldı
Boumsong Lyon, Melberg ise Aston...
Gerisi boş
Düşüşe çare arayan yönetim; Denis,...