Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yedekler takımı
F.Bahçe'nin kadrosunun büyük bir bölümü, aslar olmadığı zaman onların yerini dolduracak 1. sınıf yedeklerden oluşuyor F.Bahçe'nin çok şiddetle transfere ihtiyacı var. Bugünkü kadrosundan hiçbir şey olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın... Akılcıların olduğu yer F.Bahçe, bozguncuların olduğu yer G.Saray. Bu F.Bahçe, tabii ki ligi G.Saray'ın önünde bitirir


Fenerbahçe, Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek ilk yarıyı Galatasaray'ın üstünde 2. tamamlamasını bildi. Maçla ilgili yorumunuz nedir?

Şimdi onları geçiniz. 'Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ediyor. Fenerbahçe'nin ligdeki iddiası da sürüyor. Bu demektir ki Fenerbahçe'de işler iyi.' Böyle düşünülüyorsa eğer çok yanılgı içindeler. Fenerbahçe'nin çok şiddetli transfere ihtiyacı var. Fenerbahçe'nin bugünkü kadrosundan hiçbir şey olmaz. Kimse kimseyi kandırmasın.

_Tam zıttı bir düşünce var aslında. Zico, Trabzon maçının ardından kadrosunun yeterli olduğunu söyleyerek transfer istemediğini ifade etti.
Onun için söylüyorum.
Fenerbahçe'ye çok iyi bir kaleci lazım. Madde 1; Fenerbahçe'ye çok iyi bir stoper lazım. Bir değil hatta iki tane... "Bu iş Edu ve Lugano ile olmaz" diyordum, yedekleri daha da kötü çıktı. Fenerbahçe'ye santrfor lazım. Semih kimsenin gözünü boyamasın. Kezman'dan hayır yok. Fenerbahçe'ye canavar gibi bir santrfor lazım. Fenerbahçe fevkalade iyi iki tane kanat oyuncusu lazım. Sağda ve solda oynayacak. Fenerbahçe'nin kadrosunun büyük bir bölümü, aslar olmadığı zaman onların yerini dolduracak 1. sınıf yedeklerden oluşuyor. 1. sınıf yedeklerden bir tanesi, iki tanesi oynar takımda ama 8 tanesi 1. sınıf oldu mu, o yedek takımdır. Fenerbahçe'nin şu andaki kadrosunda vazgeçilmez, 'onsuz olmaz' denilecek oyuncuları bana bir sayın...

_Aurelio...
En iyisi Aurelio denilen takımın çapı bu kadardır. Zico ona baksın. Trabzonspor'dan kovulan, Daum tarafından satış listesine konulan, talibi çıkmadığı için mecburen Fenerbahçe'de kalan Aurelio, bu takımın en iyisiyse eğer bu Fenerbahçe'nin çapını gösterir. İki; canı istediği zaman oynayan, canı istemediği zaman ortadan kaybolan Alex... Üç... Üç yok..

UYGUN'A RAĞMEN LİDER
Birinci adamın sakatlandığında, ceza aldığında onun yerine bir maç, 15 dakika, 20 dakika, 30 dakika doldurabilecek, birinci sınıf yedeklerden oluşan bir kadrosu var Fenerbahçe'nin... Türkiye liglerinin şu anda bulunduğu yer Türkiye liglerinin bu seneki fecaatındandır. Fecaatın ne olduğunu Sivas'ın lider olması gösteriyor. "Biz şampiyon olamayız" diye bas bas bağıran bir teknik direktöre rağmen ki o teknik direktör takımın teknik direktörü değil; menajeri... Teknik direktör kovulunca oraya gelmiş ve orada kalmış! Hayatında ilk defa teknik direktörlük yapan birisi. O Sivas devreyi lider bitiriyorsa o lig hakkında söylenecek fazla bir şey yok. Fenerbahçe'nin çok şiddetle 1. sınıf transferlere ihtiyacı var.

ZİCO AKILLI KONUŞUYOR
_Ancak söylediğiniz mevkilere iyi oyuncular almak çok yüksek maliyetler gerektiriyor.
Büyük takım olmak istiyorlarsa, Avrupa'da başarılı olmak istiyorlarsa, Avrupa'da Galatasaray'ın yaptıklarını tekrarlamak istiyorlarsa bu takımla olmaz. Bu takım Sevilla'yı geçemez.

_Sanırım Zico, "Transfer istemiyorum" diyerek kendisini ve takımı sırtlayan oyuncularını kırmak, üzmek istemiyor.
Zico akıllı. Zico, Kalli'nin yaptığı akıl almaz hataların içine düşmüyor. Zico çıkıp 'Transfer istiyorum' dese ve Fenerbahçe bunları yapamasa, Zico ikinci yarı boyunca ve Şampiyonlar Ligi'nde bu çocuklara, 'Ben size güveniyorum' lafını söyleyebilir ve inandırabilir mi? 'Hoca bizim yerimize adam istedin olmadı, şimdi bize mi kaldın' demezler mi? Akıllı hoca böyle konuşur. Ama el altından, neler istediğini yönetime anlatacak. Hocanın, takımın moralini bozmaya hakkı var mı? Galatasaray ligin en kritik maçlarını oynuyor, Kalli "Transfer istiyorum" diye bas bas bağırıyor. Galatasaray ligin en kritik maçlarını oynuyor, Adnan Polat, "Hakan Şükür jübile yapmalı" diye konuşuyor. Galatasaray'daki tablonun tam tersi. Akılcıların olduğu yer Fenerbahçe, bozguncuların olduğu yer Galatasaray. Bu Fenerbahçe, Galatasaray'ın önünde bitirir tabii... Bundan normal bir şey var mı? _Ligin ilk yarısıyla ilgili değerlendirmeniz nedir? Palavra bir lig... Futbol zevki olmayan, futbol heyecanı olmayan... İşte görüyorsunuz, lider Galatasaray'ın maçlarında 10 bin, 15 bin kişi vardı. UEFA şampiyonu olduğu 2000 yılından bu yana en iyi kadrosunu kurdu Galatasaray ama o takımın maçlarına kimse gitmiyor. Stadı da şehrin merkezinde. Metro var altında. Dünya üzerinde bu kadar kolay ulaşılan bir anakent stadı daha yok. San Siro dahil. San Siro şehrin göbeğinde değil. Civarındaki mahalleli gelse 8 bin kişi eder. Ben her hafta bas bas bağırıyorum. '90 Dakika' olmasa, her hafta bu maçları kimse bana seyrettiremez. Maçta güzel bir hareket olur onu hatırlarsın, ben gol meraklısı bir adam değilim. Ben futbolun güzelliklerini seyretmek istiyorum. Hadi bana söyleyin bakalım, 'Şu hareket güzel' diye...





YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli yetmez   / 25-12-2007
 Zafer Yıldırım'ın!   / 19-12-2007
 Tezgah mı var!   / 18-12-2007
 Süreyya bana gelip ağlacak   / 12-12-2007
 Kalli'yi de al git   / 11-12-2007
 Samimim olabilir   / 06-12-2007
 Vasiyet bırakmış   / 05-12-2007
 G.Saray'ın lehine   / 04-12-2007
 Boş geziyor   / 29-11-2007
 Beckham'ı almam   / 28-11-2007


 
Yedekler takımı
Yücel Kop, Şirin Sever'i uyutmuş
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Seri başlayacak
Fenerbahçe, geçen sezon olduğu...
Öncelik Aslan' ın
"Kulübün menfaatine uyarsa giderim...
Biyonik adam
Aston Villa takımında forma giyen...
Yattara şoku
Yıldız oyuncunun alacaklarını...