Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tastikname

Hafta içi başlayıp, organize bir şekilde yönetimin içindeki ve atanmışların organizasyonuyla "istifa ederim"e kadar giden tehditler manzumesi, onurlu ve haysiyetli G.Saraylı futbolcuların müthiş tepkisiyle 19 Mayıs Stadı'nda patladı. 90 dakika boyunca sahada futbol adına her şeyi yapan Uğur Uçar, Arda Turan, Mehmet Topal, Hakan Şükür ve Ümit Karan vardı. Bu isimlerden kaçının çeşitli nedenlerle yollanmak istenip, çeşitli sızdırma ve spekülasyonlarla yollarının kesilmeye çalışıldığı herkesin malumuydu. 90 dakika boyunca takımı yöneten ve galibiyette başrol oynayan, bu yollanmak istenen oyunculardı. Söylediğini 10 dakika sonra unutan, Galatasaray Spor Kulübü tarihinin en sevilmeyen teknik direktörlerinden biri olma lütfuna mazhar olmuş bir hocaya karşı kazanılan bir 90 dakikaydı. Galatasaraylı oyuncular, dünkü maçta aslında Ankaragücü'ne karşı değil, teknik heyetlerine ve kendilerini yönettiklerini iddia eden sorumlulara karşı 4-0 galip geldiler.

Yanlışın en büyüğü
İnanıyorum ki atılan her golden sonra abuk-subuk bir şekilde kadro dışı bırakılan kardeşleri Sabri'ye bu galibiyeti ve golleri armağan ettiler. İdare edilmesi ve problem çıkarması en uzak ihtimal olan Sabri Sarıoğlu gibi bir oyuncuyu bile halledemeyen Florya yönetimi, problemleri kenara atmış, başarılı bir operasyon yapmış gibi, bu maçtan sonra da gerçeklerin farkına varamazsa yanlışın en büyüğünü yapar. Hakan Şükür önderliğinde önemli bir savaş vererek, önemli bir deplasman galibiyeti alan Galatasaraylı oyuncuları onurları ve alınlarının akıyla kendilerini bazı kesimlere kanıtladıkları için kutlamak lazım. Galatasaray Spor Kulübü yönetimini, 50 milyon doları aşkın bir transfer harcamasından sonra güdümlü olarak istifayla tehdit etmeye kimsenin gücü yetmez. Feldkamp gibi bir hocayı derhal kapıya koymayan veya futbol kamuoyu önünde özür dilemeye mecbur etmeyen bir yönetim kurulu, Galatasaray'da sınıfta kalır. Sınıfta kalmanın ikmal sınavları yoktur, derhal tastikname verilir, başka okullara gönderilir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Boks maçı gibi   / 21-01-2008
 Önemli galibiyet   / 13-01-2008
 İş bilmek!   / 11-01-2008
 Lig üçüncüsü!   / 24-12-2007
 Dayak gibi tur   / 20-12-2007
 Liderlik ve disiplinsizlik   / 15-12-2007
 Fenerbahçe üç puanı hak etti   / 09-12-2007
 İlginç olacak   / 07-12-2007
 Liderlerin zaferi   / 03-12-2007
 Şapka ve tavşan   / 30-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Batman döndü
Alanya' ya dört tane atan Sırp...
İşte Galatasaray
Uzun zaman sonra ilk kez böyle...
Hata korkusu
Stoper arayışlarını sürdüren...
Zidan' a kanca
Bordo-mavililer, Mısır' ın Sudan'...