Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Liderlerin zaferi

Maç başlamadan önce kapalı tribünde bir pankart asılıydı. Üzerinde Feldkamp'ın resmi ve "Yaşlı kurt" yazıyordu. Bu ifade G.Saray'ın hocasının ne kadar deneyimli ve usta olduğunun göstergesiydi. Ali Sami Yen'de İstanbul Büyükşehir'e ayrılan misafir seyirci tribünü boştu. Dolayısıyla orada herhangi bir pankart olamazdı. Ama gerçekte o takımın da bir hocası vardı. Adı, Abdullah Avcı'ydı. İlk defa çıktığı Turkcell Süper Lig'de yaşlı olmamasına rağmen, takımıyla harikalar yaratıyordu. O hocanın takımı, yüzde 80 oyuncularını kimsenin tanımadığı mütevazı bir ekipti. Özellikle ilk 45'te ortaya koydukları akıllı, disiplinli ve tempolu oyunlarıyla herkese parmak ısırtıyorlardı. Devreyi de 2-0 gibi net bir skorla kapatıyorlardı. Üç aydır söylediğimiz gibi G.Saray'da ciddi bir kaleci problemi mevcuttu. İkili sıkıştırmayla gelen rakip oyuncunun üzerine kaleyi boşaltıp çıkmak, büyük takım kalecilerine yakışmıyordu. Otuz metreden çekilen şutlarda, "Niye şut attırıyorsunuz?" diye arkadaşlarına bağırmak hiç yakışmıyordu.

Galibiyet gibi beraberlik
İlk yarı müthiş üstün oynayan ve oyunu yöneten Belediye, ikinci yarı karşısında bambaşka bir G.Saray buldu. Sezon başından beri kazanılan maçlarda iyi futbol oynamadığı ve çok eksik yönü olduğu konusunda ciddi eleştirilerde bulunduğum takım, puan kaybetmesine rağmen ikinci yarı oyunuyla benden ilk defa tam not aldı. Aslında galibiyet gibi sevinilen beraberlik ve ikinci yarıdaki müthiş oyun bazı tartışılan futbolcuların liderliğinde ve karizmasında ortaya çıktı. Bunlardan birincisi oyundan atılmasına rağmen Hasan Şaş, ikincisi ise Hakan Şükür'dü. Oyunun akışı içinde üç defa görev değiştiren Hasan Şaş, üstlendiği her işi layıkıyla yaptığı gibi arkadaşlarına da hırs ve devamlılık aşıladı. Hakan Şükür, konsantrasyonunu hiç bozmadan bütün takımı yönetti. Gerektiğinde arkadaşlarını sakinleştirdi, gerektiğinde de şaha kaldırdı. Lincoln diye bir oyuncudan bahsetmiyorum. Kendisi, eser zamanlarda yarım yamalak oynayarak G.Saray'a pozitif hiçbir katkıda bulunmuyor. Adeta maliyetini unutmuş bir havada. Skor olarak değil ama kolektif oyun ve hırs olarak ikinci yarı oynanan oyunun karşısında çok az takım durabilir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şapka ve tavşan   / 30-11-2007
 Korkak kadro   / 26-11-2007
 Çok önemli 3 puan   / 12-11-2007
 Hüsran   / 09-11-2007
 Bariz ofsayttı   / 05-11-2007
 Aykut süperdi   / 02-11-2007
 Altın galibiyet   / 29-10-2007
 Hayal kırıklığı   / 26-10-2007
 Pozisyon fakiri   / 22-10-2007
 Tek başına kaldı   / 08-10-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Devleri solladı
Sarı-lacivertli ekip, Eurosport'...
Karan' lık olmayacak
Tecrübeli golcünün girişi Cimbom'...
Atamıyoruz
"Kazanmak için birçok şeyi yaptık...
Yanal gürledi
Kimsenin gözünün yaşına...