ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Vederson'u alnından öper misiniz?

Maçları derinlemesine inceledikçe inanılmaz gerçeklerle karşılaşıyoruz ekibimle beraber. Dolayısı ile bir miktar söz söyleme hakkını da bulabiliyoruz kendimizde. Yoksa her zaman belirtirim, bu gazetenin okuyucusunun, ya da TV seyircisinin yorumu da en az benimki kadar önemli ve değerlidir. Dolayısı ile bu satırlarda yazma şansını elde eden herkesin farklı bir şeyler verebilmesi durumunda burada yazmayı hak edeceğini düşünüyorum. Bu nedenle de her maçı en az 4.5 saat analiz edip, sizlerle burada paylaşıyoruz. Gelelim başlığa; önce şunu söyleyelim, isabetli orta dediğiniz şey bizim ligde öyle kolay yapılmıyor, yapılamıyor.
Örneklemek gerekirse, 8 maçta, 4 büyük takımın toplam olarak, kendi oyuncuları ile buluşturabildiği orta sayısı 150. Bu da şu demek: Aslında bir maçta, koca bir büyük takımımız sadece 4-5 defa isabetli orta yapabiliyor. Yani nerede ise her 20 dakikada 1 tane anlamına geliyor bu. İşte bu nedenle de kanat oyuncuları büyük önem taşıyor. Tam bu noktada Vederson ismi fırlıyor ortaya. Önce ilginç bir analizimizi daha paylaşalım. Şu ana kadar isabetli orta bakımından, 4 büyüklerin oyuncularının içinde ligde çift haneli rakama ulaşan tek bir oyuncu var: Vederson! 10 tane isabetli ortası var. (Meraklısına not: 14 de isabetsiz ortası var) Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama Brezilyalı bana göre de bu sene Carlos'un çok üzerinde katkı yapıyor ve sol kanadı hak ediyor. Üstelik bu sayıya, daha az süre almasına rağmen ulaştığı için daha da kıymetli. O böyle devam ederse de Gökhan'la beraber savunmanın kanadından gelişen atak anlamında Fener en tehlikeli takım olma şansını devam ettiriyor.

Kaleci Volkan top kaybı yapabilir mi?
16 Ekim'de TRT 1 de başlayacağımız programda tüm Türkiyemizi hiç akla gelmeyen, fark edilmeyen ama futbolda çok önemli analiz ve görüntülerle karşılaştıracağız. Bunlardan bir tanesi de kalecilerin top kayıpları olacak. Yanlış duymadınız, kalecilerin. Türkiye'de topu oyuna elle sokma alışkanlığını artırmak istiyorum. Schumacher'in Fener'de topu ayakla 60 metreye atmaya çalışmayıp, hemen eliyle oyuna başlaması, daha oyuna başlarken topun rakibe geçmesini engellemek içindi. Oysa günümüz kalecileri, degaj ya da uzun vuruşlarla topu oyuna sokup, doğrudan rakibe gönderiyorlar. Aslında bu konuda iyileşme görülse de bu hata devam ediyor. Aşağıdaki tabloda 4 büyük takımın kalecilerinin, bu yolla yaptığı toplam top kaybını görüyorsunuz. Bu konuda Sylva başı çekiyor. Volkan da onu takip ediyor. Günümüz futbolunda topa sahip olmak çok önemli. Onu bu kadar kolay, yani, kalecinizin elinden doğrudan rakibe atmak sıkıntı yaratıyor. Bazen de, rakip sahada tek oyuncu varken degaj yapıyor kaleci, top o arkadaşına gitse bile, rakip savunma basıp alıyor, yine kaybediyor topu böylece. Volkan benim çok inandığım, çok güvendiğim, insanlığı da kaleciliği kadar süper bir insan. Sanırım bu konuda diğer kalecilerle beraber doğruyu bulma yolunda adımlar atacaktır. Burada en büyük sorumluluk da Daum'a, Rijkard'a, Denizli'ye düşüyor.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fener'in frikikten az gol atması suç mu?   / 09-10-2009
 Müthiş Fenerbahçe   / 05-10-2009
 Fener'e liderlik yolu   / 02-10-2009
 Korner piyangosu   / 27-09-2009
 Citus İnversus Totalis   / 21-09-2009
 Hafif sıklet rakip!   / 18-09-2009
 Fener Twente'yi geçer   / 17-09-2009
 En zor deplasman   / 14-09-2009
 Bosna'yı yener 2010'da yarı final oynarız   / 08-09-2009
 Yedek kulübesi Fenerli'nin içini daraltır mı?   / 30-08-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
8.HAFTA
Trabzon 0 Gaziantep 0
Diyarbakırspor 1 İ.B.B. Spor 3
Manisaspor 0 Bursa 2
Beşiktaş 1 Denizli 0
Kasımpaşa 3 Ankaraspor 0
Ankaragücü 3 Galatasaray 0
Sivas 2 Antalya 0
Eskişehir 0 Kayseri 1
Fenerbahçe 3 G.Birliği 0
9.HAFTA
Denizli Bursa
Kayseri Ankaragücü
Ankaraspor Eskişehir
İ.B.B. Spor Manisaspor
G.Birliği Sivas
Gaziantep Fenerbahçe
Galatasaray Trabzon
Beşiktaş Kasımpaşa
Antalya Diyarbakırspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital