ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Fener'in frikikten az gol atması suç mu?

Vederson'un 6. haftada attığı golün dışında, direkt serbest vuruştan golü yok Fener'in. Geçen sene de bu konu sıkıntılı geçmişti. Bu nedenle sıkça sorular geldi bana. Ben de analizlerimi sizinle paylaşayım dedim. İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa ve Almanya liglerinde Kubilay Analiz Ekibi'nin maç izleme sonuçlarından elde edi1en verilere göre atılan frikik gollerini araştırdık Gördük ki Turkcell Süper Lig, oran olarak frikik golünün en çok atıldığı 3. lig. Liglerde atılan gollerin sadece % 2 ile 5'ini frikikler oluşturuyor. İspanya Avrupa'nın en çok frikik golü atılan ligi. İşin ilginç tarafı Ballack'ların, Gerard'ların, Lampard'ların, Gigs'lerin olduğu Premier Lig'in en az frikik golü atan lig durumunda olması. Futbol böyle bir şey işte. Önceden hesaplanması mümkün olmayan öğeleri içeriyor. Wolfsburg, Deportivo, Roma, Monaco ve A.Gücü dışında 2 frikik golü olan takım da yok, yani 6 ligde 120'ye yakın takım arasında sadece 5 tanesi ortalama 6-8 haftalık bir sürede 2 frikik golüne ulaşmış. Anlayacağınız frikik golü atmak Avrupa'nın devleri için bile çok zor. Bu yüzden Fener'in 8 haftadaki tek frikik golü son derece normal. Taraftarların da bu konuda eleştiri yapma veya üzülme hakları yok. Bizden söylemesi.

KURU KALABALIKLA SAVUNMA YAPMIYOR
'Bu da nereden çıktı' diyeceksiniz elbet? Söyleyelim hemen. Türkiye liginde atılan gollerin görüntülü analizini yaparken, gol atıldığı anda yiyen takımın savunmada kaç adamla olduğuna bakıyoruz. Eğer yiyen takım 4 savunmacı, bir de kaleci olmak üzere 5 adamla savunmada ise bunu kalabalık savunmada iken gol yeme olarak değerlendiriyoruz. Gözüme yıllardır çarpan, Lig TV'de de, Show TV'de de her programımda anlattığım gibi dehşet bir analiz sonucu var burada. Şu ana kadar baktığımız 151 golün 96'sında savunma yapan takımlar ceza alanında 5 kişi ve üzerinde iken gol yiyorlar. Yani, 'kalabalık' değil, 'kuru kalabalık' yapıyorlar. Peki bunun Fener'le ne alakası mı var? Onu da söyleyelim. Fenerbahçe sadece ligin en az gol yiyen değil, aynı zamanda savunmada 5 kişi ve üzeri savunma yaparken, yani kalabalık savunma halinde iken gol yemeyen tek takımı. Fenerbahçeli oyuncuların savunmayı birlikte ne kadar koordine yaptıklarının bir ispatı bu. Hiç şüphesiz bunda Daum'un da payı var. Bu açıdan tebriklerimiz Fenerbahçe'ye.

16 EKİM'DE TRT 1'DE BAŞLIYORUZ
Geçen sene doktorluk işlerimin yoğunluğu nedeni ile yaklaşık 9 yıldır Lig TV ve Show TV'de yaptığım futbol analiz programlarımı yapamamıştım. Ancak sizlerden gelen yoğun istek üzerine ve TRT'nin de teklifi nedeni ile bu sene cuma akşamları TRT 1'de İLERİ 3'lü adındaki futbol programımıza başlıyoruz. Habertürk'ten Serdar Çelikler ve TRT'nin deneyimli spikeri Kerem Öncel ile beraber olacağız. Kubilay Analiz Ekibi ile beraber 4 büyüklerin tüm 90 dakikalarını, her bir maçın analizi tam 4.5 saat sürecek şekilde, diğer takımların ise yayıncı kuruluşun verdiği kadarının analizlerini özel bilgisayar programı ile yaptık. Bu sayede maçlar oynanmadan önce, neler olabileceği, takımların hangi konularda hatalı ya da başarılı olduklarını görüntüler üzerinden göstereceğiz. Avrupa liglerinden maç soruları gelirse, daha önceden takımların sakatları, cezalıları, son 30 maç ve son 10 maçlık performanslarının, taktik düzenlerinin girildiği özel bilgisayar programımız sayesinde takımların kazanma olasılıklarını vererek yapacağız. Kavganın olmayacağı, hakemin tartışılmayacağı, kimsenin kimseye elinin tersi ile vurma tehdidinde bulunmayacağı, hiçbir yerde bulamayacağınız analizlerin yapılacağı bir program seyretmek isteyenleri bekleriz.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Müthiş Fenerbahçe   / 05-10-2009
 Fener'e liderlik yolu   / 02-10-2009
 Korner piyangosu   / 27-09-2009
 Citus İnversus Totalis   / 21-09-2009
 Hafif sıklet rakip!   / 18-09-2009
 Fener Twente'yi geçer   / 17-09-2009
 En zor deplasman   / 14-09-2009
 Bosna'yı yener 2010'da yarı final oynarız   / 08-09-2009
 Yedek kulübesi Fenerli'nin içini daraltır mı?   / 30-08-2009
 Gazozuna maç yok   / 28-08-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
8.HAFTA
Trabzon 0 Gaziantep 0
Diyarbakırspor 1 İ.B.B. Spor 3
Manisaspor 0 Bursa 2
Beşiktaş 1 Denizli 0
Kasımpaşa 3 Ankaraspor 0
Ankaragücü 3 Galatasaray 0
Sivas 2 Antalya 0
Eskişehir 0 Kayseri 1
Fenerbahçe 3 G.Birliği 0
9.HAFTA
Denizli Bursa
Kayseri Ankaragücü
Ankaraspor Eskişehir
İ.B.B. Spor Manisaspor
G.Birliği Sivas
Gaziantep Fenerbahçe
Galatasaray Trabzon
Beşiktaş Kasımpaşa
Antalya Diyarbakırspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital