ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Artılar, eksiler

Bizi yenmek için oynayan takımlara karşı her zaman kazanma şansımız var. Sorun yenilmemek için oynayanlar... Ukrayna ilk yarıda Türkiye'yi durdurmayı hedefledi, vurmayı değil... Oyunu kilitlediler. Orta sahada çok top kapan Milliler iyi de pas yapmalarına rağmen gol bölgesinde etkisiz kaldılar... Çünkü önde, arkadan gelenlere duvar olacak, sırtı dönük oynamayı bilen, rakip savunmayı dağıtan bir santrforumuz yoktu... Nihat vardı... Formsuz Nihat... Tuncay'ın çabaları da yetmeyince gol üretmek şansa kaldı, ilk yarıda o şans yanımızda değildi. Hamit'in sağ kanattan yaptığı onca bindirmeye rağmen rakip defansın dengesini bozacak varyasyonları üretemedik... Terim ikinci yarıya Sercan ve Ceyhun'la başladı. İki gencin enerjisi diğerlerini de etkiledi ama kaderi belirleyen sadece bizdeki değişiklikler olmadı. Ukrayna bu yarıda Shevchenko, Milevskiy ve Hemonyuk gibi etkili silahlarını sahaya sürerken strateji değiştirdi.

Tuncay duvarı delince...
Oyunu kontrollerine almayı ve kazanmayı hedeflediler. Rakibin, sahamıza daha çok gelmesi kalemizde tehlikeler yaratsa da, arkada bizim istediğimiz boşlukların doğması işimizi kolaylaştırdı. Tuncay Şanlı'nın takipçiliği şans faktörüyle birleşince duvarı delmeyi başardık... Sonrası çorap söküğü gibi geldi, 7 dakikada üç gol attık. Şimdi asıl mesele şu, gruptaki en önemli rakibimiz Bosna Hersek'in bizi yenmek gibi bir zorunluluğu yok. O nedenle ilk yarıdaki Ukrayna gibi oynamaları büyük ihtimal... Bu demektir ki Terim en önde oynayacak doğru oyuncuları bulmalı. Rakip kapandığında çözüm üretebilmeliyiz.

Kanatlardan başlamalı
Bir başka sıkıntı ise geriden oyun kurma konusundaki beceriksizliğimiz. Havada sarhoş gibi dolaşan bir topu durdurup "Avare avare ne dolaşıyorsun kardeşim" diye sorma şansımız olsa, muhtemelen "Beni Gökhan Zan ya da Servet Çetin gönderdi" diyerek savunur kendini. Bu saatten sonra iki stoperin tekniği gelişmeyeceğine göre ayaklarındaki topu rakibe vermek yerine Gökhan Gönül ya da Hakan Balta'ya gönderip oyunu kanatlardan başlatmayı öğretmeliyiz. O zaman Dünya Kupası yolunda kalan dört maçta işimiz daha kolay olabilir.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Umutlar Bobo'da!   / 11-08-2009
 Vurucu tim uyumsuz   / 09-08-2009
 Rüzgar tüneli   / 08-08-2009
 Eyyam yapılmasın!   / 07-08-2009
 Yıldırım ve kaval   / 04-08-2009
 10.5 numara şart   / 03-08-2009
 Yüzde 51!   / 02-08-2009
 İspanya'nın ardından   / 01-08-2009
 Yedeklerin adı var   / 30-07-2009
 Gel artık 10.5 numara!   / 29-07-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep 2 Galatasaray 3
Manisaspor 0 Eskişehir 0
Diyarbakırspor 2 Ankaragücü 2
Sivas 1 Trabzon 2
Denizli 0 Fenerbahçe 2
Bursa 2 Kasımpaşa 1
G.Birliği 0 Kayseri 0
İ.B.B. Spor 1 Beşiktaş 1
Antalya 0 Ankaraspor 1
2.HAFTA
Fenerbahçe Sivas
Kasımpaşa İ.B.B. Spor
Galatasaray Denizli
Kayseri Gaziantep
Beşiktaş Antalya
Eskişehir Bursa
Ankaragücü Manisaspor
Trabzon Diyarbakırspor
Ankaraspor G.Birliği
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital