ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Kuşkular

Fenerbahçe'nin aldığı kupa "Süper!" Ama Fenerbahçe süper değil. Takımın geçen yılki hatalarının bir kısmını onardığını görüyoruz. Ama kuşkular da mevcut. Özellikle savunmanın göbeğinde tedirgin edici bir dağınıklık hakim. Bilica'nın güçlü görüntüsüyle, pozisyon hataları arasında büyük çelişki var. Beşiktaş forvetinin beceriksiz olmadığı varsayılsa, gerçekler daha net biçimde dışa vurabilirdi.

***

Alex, ülkedeki yabancıların Prada'sı. Kendisiyle sözleşme yaptığı zaman, Fenerbahçe'nin her sezon en değerli transferi. Ama bazen künyesini inkar ediyor. Futbolun politikacısı oluyor. Harcanmış sezonun sorumlularını teşhis ederken, Alex'in adını da yazdıysak, haksızlık etmiş sayılmayız. Hak ettiği övgüleri esirgemiyorsak. Beşiktaş maçındaki Alex, çok şeylerin sebebi olur. Ama aynı Alex'i lig maçlarında görmenin garantisi olur mu, onu bilemeyiz.

***

Fenerbahçe ayağa oynuyor, hücuma çıkış hızı geçen yılın üç katı. Orta alan püfür püfür oksijen. Bunda Emre'nin de payı var. Emre hırslandığı zaman fırtına. Özellikle Avrupa Kupası maçlarında çok şeyler yapacaktır. Güiza bu sezon daha donanımlı görünüyor. Maçın her anında pozisyonların içinde. Finalin en anlamlı görüntülerinden biri, ilk yarıda Alex'e verdiği ara pastı ama güme gitti. Güiza bu yıl başka bir kimlik olur. Ama onun tenha duruşlarına kesin çözüm gerekiyor. Yoksa onun rakip alandaki yalnızlığı, Fenerbahçe'nin çaresizliğine dönüşür.

***

Dos Santos iki maçtır, bizleri şaşırtmayı sürdürüyor. Aslında, ondaki suskunluğun bile hoşa giden bir coşkusu var. Bu duygu, tribündeki inanmışlığın belgesi. "Herhalde" diyorum, "Bu adam gecikmenin bedelini katlamalı ödeyecek." Ondaki yetenek de bunu emrediyor zaten. Cristian'ı dikkatlice izledim. Riski sevmiyor, top kapmak görevini de askıya almış. Suya sabuna dokunmayan bir alışveriş manzarası sunuyor. Yeter mi derseniz, yetmez derim. Ama onun da kendisini "gurbette" sandığını düşünüp, birkaç maç beklemeyi öneririm.

***

Şunu kabul etmeliyiz ki, Fenerbahçe iyi oynayan bir Beşiktaş'ı yendi. Ve Beşiktaş'ın hırsını, aklıyla durduran özel adamları olduğunu gösterdi. Giderek hızlanacak bir trene benzetiyorum Fenerbahçe'yi. Lig maçlarında kesinlikle çok daha iyi olacaktır. Yeter ki, "ben" olmaktan çıkıp, "biz olalım" duygusu, ayakta kalsın. Eksikler onarılsın.

***

Ama herkesin bildiği kendine yetiyorsa... Böyle kupalar, eleştiriyi reddedip, sadece sevinmeyi öğretiyorsa... İşte o zaman, eski filmlerden kesitler izlemek kaçınılmaz olacaktır. Bunlar da bizden sezon başı uyarısı olsun.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Renkler ve aşklar   / 31-07-2009
 Büyülü ışık   / 28-07-2009
 Hayal satan adam (25)   / 26-07-2009
 Yeni Fenerbahçe   / 24-07-2009
 Hayal satan adam (24)   / 19-07-2009
 Başkanlar isterse   / 17-07-2009
 Yürek dili   / 14-07-2009
 Hayal satan adam (23)   / 12-07-2009
 Gözyaşı muslukları   / 10-07-2009
 Yan etkiler   / 07-07-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital