ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Denizli'nin işi zor

* Geçen sene Beşiktaş şampiyon olmadı, rakipleri ikram etti. Kazın ayağı pahalı bu sene. Denizli'nin katkısının ne olduğunu bu yıl göreceğiz.
* Gökhan'ı bu kadar kolay kaptıracaksın, Zapo'yu göndereceksin, Sivok'la oynayacaksın! Penaltıyı nasıl yaptı inanamıyorum.
* Maçın 90 dakikasını düşündüğümde gözümün önünde Fenerli futbolcu yok. Sıradan, bildiğimiz, tipik Fenerbahçe sahadaydı.

_Fenerbahçe,çifte kupalı Beşiktaş'ı mağlup ederek Süper Kupa'ya uzandı. Beşiktaş maça yoğun bir presle başlasa da devamını getiremedi. İki takım arasındaki mücadeleyi nasıl buldunuz?
Futbol tarif etmek için çok tipik bir maç.
Maçın en iyi oyuncularından biriydi Sivok, iki hata yaptı, maçın en kötü oyuncularından biriydi Alex, bu iki hatayı değerlendirdi. Kötü oynayanın, iyi oynayanın hatalarını değerlendirmesiyle maçın skoru birden 2-0 Fenerbahçe lehine oldu. Oysa böyle bir skoru getirecek bir oyun farkı yoktu. Hatta bana sorarsan etkili oynayan takım, kazanmaya yakın olan takım Beşiktaş'tı. Birinci yarısı daha çekiciydi. İkinci yarıda bir yandan sıcak, bir yandan yorgunluk etkili olunca oyun duruldu. Durulduğu anda da hatalar ve hataları iyi değerlendirenler skoru ortaya çıkardı.

_"Beşiktaş orta sahada sıkıntı yaşadı" diyebilir miyiz? Tello ve Yusuf'un yükü kaldıramayacağı belirtiliyor. Beşiktaş'ta eksik olan neydi?
Mustafa hoca, Yusuf'u kanat akınlarında kullandı daha çok ve de ikinci yarıda Yusuf'un eksikliği hemen ortaya çıktı. 'Yusuf'un ikinci
yarıyı kaldıramayacağını düşünerek oyundan aldıysa' bilemiyorum. Ama Yusuf'un oyundan alınması hata. Şu anda ki Beşiktaş kadrosunda da orta sahanın göbeğinde oynaması gereken kişi Yusuf. Kanatlarda oynayacak adam var Beşiktaş'ta. Mesela kenarda oturan Nihat. İkinci yarı Yusuf'un yerine oyuna girdi ama kanatta oynamadı. Kanatta bu defa Bobo oynadı, Nihat ortada oynadı. Ne düşünüyor Mustafa Denizli bilemiyorum ama oyunu kenarlara yaymakta zorlanıyor. Oysa ortada delici golcü adamları var; Nobre ve Bobo gibi. Bunların rahat hareket etmeleri kanatlarla sağlanacak. Tersine ortada bir yığılma oluyor Beşiktaş'ta!.. Bunu çözmesi lazım. Esas sorun bu!..

GÜVENİLİR DEĞİL
_Beşiktaş geçen sezon büyük maçları kazanamıyordu. Aynı fobi devam mı ediyor?
Geçen seneyi söyledik biz başından itibaren. Mustafa Denizli görevi kabul ettiği zaman yaptığımız konuşmada; aynen şöyle dediğimi hatırlıyorum: "Hoca prensip olarak sene ortasında takım kabul etmez. Hele kendi kurmadığı takımda çalışmayı hiç kabul etmez. Ama bu defa tüm prensiplerini çiğnedi. Niye çiğnedi? Çünkü Beşiktaş'ın bu sezon şampiyon olabileceğini fark etti. Ve Beşiktaş şampiyon olursa Türkiye'de üç büyük takımı da şampiyon yapan ilk ve tek hoca olarak tarihe geçecekti. Tarihe geçme fırsatını elinden kaçırmamak için ilkelerini çiğnedi. Nasıl bunu fark etti? Beşiktaş çok üstün olduğu için değil. Çok iyi olsa Beşiktaş zaten Ertuğrul Sağlam'ı göndermezdi! Mustafa hoca rakiplerin çok kötü olduğunu fark etti. Geçen sene Beşiktaş şampiyon olmadı. Geçen sene Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzon ve Sivas, 'Biz kesinlikle istemiyoruz' diyerek Beşiktaş'a şampiyonluğu ikram ettiler. Şampiyonluk ortada kaldı adeta!.. O ortada da Beşiktaş duruyordu." Şimdi bu sene öyle bir şey yok. Şu andaki görüntü de şampiyonluğu istemeyen takım yok. Kazın ayağı pahalı bu sene. Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'a katkısının ne olduğunu bu yıl göreceğiz. Henüz sezon başındayız. 2-0'a bakıp konuşmak için erken. Geçen sene de iyi oynamasına rağmen çok büyük hatalar yapıyor Sivok. Bu 2-0 oradan kaynaklandı. Ben olsam Zapo gibi Sivok'u da gönderirim. İyi bir stoper olmak için öncelikle güvenilir olmak lazım. Benim sana güvenmem lazım. Sen istediğin kadar harikalar yarat, olmadık yerde olmadık hata yapıp bana maçı kaybettiriyorsan ben seninle oynamam.

KIRMIZI GÖRMELİYDİ
Denizli, Sivok'a güvenmeye devam ediyor. Penaltıya sebep olan hareketi nasıl yaptığına inanamıyorum!.. Olacak şey değil. Aslında Yunus Yıldırım affetti Sivok'u. Sivok'un orada doğal olarak iki sarı kart görmesi gerekiyordu.
1- Alex topa vurmadan fırlayıp barajı bozduğu için...
2- Kaleye giden şutu elle kestiği için... İki sarı kart da bir kırmızı eder. Sivok her zaman yapıyor bunları. Her an Beşiktaş'ı 10 kişi bırakabilir, her an gol yedirebilir. O zaman da ben sana güvenmem. Hele takım iyi oynarken böyle bir gol yediğini düşün, moralleri nasıl etkiler? Gökhan Zan'ı bu kadar kolay Galatasaray'a kaptıracaksın, Zapo'yu göndereceksin; Sivok'la oynayacaksın!..

_Fenerbahçe açısından baktığınızda nasıl bir portre çıkıyor ortaya?
Maçın 90 dakikasını şöyle bir gözümün önüne getirdiğim zaman gözümün önünde Fenerli futbolcu yok. Sıradan, bildiğimiz, tipik Fenerbahçe. Uğraşan, çalışan, didinen birisi yok. Oyunun tamamını rakibe bırakmış. En kötü oyuncu maçı kazandıran adam. Gerisini anla.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Dehşet içindeyim   / 28-07-2009
 Büyük yara alır   / 21-07-2009
 Delgado palavra   / 15-07-2009
 Güiza&Baros golcü değil   / 14-07-2009
 Yerliler ağlamasın   / 08-07-2009
 İlk hedef Avrupa   / 07-07-2009
 Tanjeviç'e alkış   / 01-07-2009
 Polat ders verdi   / 30-06-2009
 Kurban oldular   / 24-06-2009
 Polat'ı yaralar   / 23-06-2009
 
 
Denizli'nin işi zor
Almanlar izin verir miydi?
Program sıkışık
Derhal yıkılmalı
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital