ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Dehşet içindeyim

* Yeni bir Tromsö faciası yaşayabilirdi G.Saray. Oysa Tobol maçını antrenman maçı havasında oynayıp açık farkla alması gerekirdi...
* Hollanda'nın dünya futboluna armağan ettiği sistemin adı Total Futbol. Rijkaard da bu futbolu istiyor. Ama Rijkaard'da çözemediğim bir şeyler var...
* İkinci gol gelene kadar diken üstündeydi G.Saray seyircisi. Şimdi ben Maccabi Netanya maçlarını dehşet içinde bekliyorum

_Galatasaray, Tobol ile oynanan ikinci maça ideal kadrosuna yakın bir ilk 11'le çıktı maçın üstünlüğü elindeydi ama pozisyon bulmakta zorlandı. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Yeni bir Tromsö faciası yaşayabilirdi Galatasaray. Tromsö'den de zayıf bir takım Tobol.
Futbolu hemen hemen hiç bilmiyor. Buna rağmen iki müthiş pozisyonları var ki Galatasaray kurtarmadı o pozisyonları. Çok zor goller attı Galatasaray. Onları atamayabilirdi. Şu anda dövünüyor olabilirdik. Oysa bu maçı Galatasaray'ın antrenman maçı havasında oynayıp açık farkla kazanması lazımdı. Hiçbir sıkıntı duymadan. 90. dakikada ikinci gol gelene kadar diken üstündeydi bütün Galatasaray seyircisi. Böyle bir şey olmaz. Usain Bolt benimle yarışıyor ve son 5 metreye kadar yarışı kimin kazanacağı belli değil!.. Böyle bir şey olabilir mi? Aynen olay bu... Birinci Tobol maçına göre de üstelik daha da futbol oynamaya yakın bir Galatasaray var sahada... Şimdi Maccabi Netanya maçlarını dehşet içinde bekliyorum. Çünkü Maccabi futbol oynayan bir takım. Rijkaard'da çözemediğim şeyler var. Uğur gibi bir adam elindeyken, nasıl bunu düşünmüyor ve hâlâ Sabri ile oynuyor anlamıyorum. Gazetelerde okuyorum "Bana bir sağ bek lazım. Sivassporlu Abdurrahman'ı" isterim diyor!.. Galatasaray'da yeni oyuncu lazım olacak en son mevkii sağ bek. Gereğinde Barış da oynar orada. Türk Milli Takımı'nda oynayabilecek 3 tane sağ bek var Galatasaray'da. Bunların en kötüsünü oynatıyor. Üstelik "Bana sağ bek lazım" diyor. Vay anasını sayın seyirciler. Hakikaten şaşırıyorum!.. Aykut dururken Orkun'u tercih etmesini anlamamın imkanı yok. Aykut ile Orkun arasında Himalayalar kadar fark var bana sorarsan ve ben Aykut'un yerinde olsam kesin Galatasaray'dan giderim. Yazık çocuğa. Ziyan oldu gitti. Aykut şu kadar zamanda (2003- 2009) Galatasaray'ın kalecisi olsa Milli Takım'ın değişmez kalecisi olurdu. Bana sorarsan kaleciliği Volkan'ı katlar. Ama oynamazsan bitersin. Kalecilik oynamayı gerektirir. Rijkaard onu oynatmıyor.

HAKAN KAYBOLDU
Göbekte Servet ve Gökhan ikilisi olur mu bilmiyorum! Bu soru işareti varken sen Emre'yi tribünde oturtur, onu da moralman yıkarsan nereye varır bu işin sonu, anlamak zor. Hakan Balta'da bir sorun var. Hakan Balta oyunda yoktu. Ne hücumda vardı, ne savunmada!.. Servet bir buçuk kişilik oynadı. Hem sol bek, hem stoper oynadı.

_Bir de gitti gol attı. Golcülüğe de soyundu.
Hakan Balta bu değil. Birinin sorması lazım: 'Sen neredesin kardeşim?'

_Arda 10 numaralı formasına uygun olarak bu defa orta sahada görev yaptı ve etkili de göründü.
Ben ısrarla iddia ediyorum Arda bir oyun kurucu değil. Yokluktan orada oynamak zorunda kalıyor. Arda'nın çok üstün tekniği olduğu için sırıtmıyor orada. Ama mükemmel oynayacağı bir sol kanat dururken onu orta sahada durumu 'idare etsin' diye oynatmak Arda'ya da günah, Galatasaray'a da günah. Bu meydandayken Rijkaard, 'Bana bir oyun kurucu lazım' demiyor, Deco'nun adı geçtiği zaman! "Böyle birine ihtiyacım yok" diyor. Sonra bana "Sağ bek alın" diyor. Bunları hakikaten Rijkaard mı diyor anlamakta zorluk çekiyorum!

_Rijkaard 4-3-3 sistemini uygulamakta ısrarlı. Bu sistem Galatasaray'a uyar mı?
Benim böyle rakamlarla, numaralarla, falanlarla filanlarla alakam yoktur. Rijkaard, Hollanda futbolunun bir temsilcisi. Hollanda futbolu iki takımı ile dünyanın zirvesine oturdu. Bir tanesi 1974, Cruyff'un takımı. Bir tanesi 1988, Van Basten'in takımı. Galatasaray'ın bugünkü teknik direktörü Rijkaard, 1988 takımının yıldızıydı. Teknik direktör yardımcısı Neeskens 1974 takımının yıldızıydı. Yani tarih yazan iki Hollanda'nın iki adamı bugün Galatasaray'ın başında. Aralarında 14 sene olan o iki Hollanda, bu kağıt üzerindeki rakamsal tariflerden çok farklı şeyler oynuyorlardı. Oysa aynı şeyi oynuyorlardı: Total Futbol.

UĞUR'U FARK ETMEDİ
Hollanda'nın dünya futboluna armağan ettiği sistemin adı Total Futbol. Herkes forvet, herkes bek; icabına göre. En verimli, en etkili ve en gerekli oyunu oynamak. İki Hollanda'yı da çok iyi seyrettik. İki Hollanda'ya da aşık olduk. Birinci Hollanda'yı televizyondan seyrettim, ikinci Hollanda'yı Almanya'da adım adım takip ettim. Rijkaard'ın Galatasaray'a oynatacağı oyun da farklı değil. Total Futbol oynayacak Galatasaray. Dizilişine baktığın zaman 3-5-2 de dizilebilir, 4-4-2 de dizilebilir, 4-3-3 de dizilebilir. Rijkaard'ın ve Neeskens'in kafasında olan futbol, Total Futbol.

_Şimdilik 'uygulamada sorunlar' olduğunu söyleyebiliriz herhalde!..
Ben anlayamıyorum. Yani mesela Rijkaard ve Neeskens'in Emre Çolak ve Uğur Uçar'ın farkına varamamasını anlamama imkan yok. Nasıl fark edemezler?

_Serdar Eyilik'i nasıl buldunuz?
Çok iyiydi. Serdar Eyilik'i keşfeden bir adam gözünün önündeki Uğur'u nasıl görmez anlamıyorum. Yaser de o kadar ısrar ederken, Uğur ve Emre Çolak'a nasıl şans vermez?






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Büyük yara alır   / 21-07-2009
 Delgado palavra   / 15-07-2009
 Güiza&Baros golcü değil   / 14-07-2009
 Yerliler ağlamasın   / 08-07-2009
 İlk hedef Avrupa   / 07-07-2009
 Tanjeviç'e alkış   / 01-07-2009
 Polat ders verdi   / 30-06-2009
 Kurban oldular   / 24-06-2009
 Polat'ı yaralar   / 23-06-2009
 Fener'e almazdım   / 16-06-2009
 
 
Dehşet içindeyim
Yıldırım pişman olacak
Kariyeri sona ererdi
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital