ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Ya hakemler!

Aziz Yıldırım'ın 'Üst üste üç yıl şampiyonluk' vaadine 'uçuk' dememe içerleyen kimi F.Bahçeliler inançsızlıkla hatta daha sezon başlamadan negatif davranmakla itham ediyorlar beni. Daha ileri gidip 'Bozguncu' diyenler de cabası. Canları sağ olsun. Biliyorum, başarmanın olmazsa olmazlarındandır inanmak. Ancak, inancınıza denk düşen bir planlama yapsanız bile bazen o saygı duyulacak inancınız bir işe yaramayabilir pekala, bizim gibi ülkelerde. Aykut Kocaman ve Daum faktörleri, yeni sezon adına yapılacak önemli takviyeler veya Mehmet Topuz olayındaki gibi ezeli rakiplerde ezikliğe neden olabilecek hamleler... Hepsine tamam. İyi de futboldaki diğer faktörleri yok mu sayacağız? Sakatlıklar, olası gereksiz kartlar veya topun bazen sizi sevmemesini ne yapacağız, en önemlisi de kaç sezondur şampiyonluğu (dolaylı da olsa) etkileyen hakem hataları ne olacak?

Her atağı kesilmişti...
2005-06 sezonunda dünyanın hiçbir liginde tamamlanması mümkün olmayan Denizli-F.Bahçe karşılaşmasını tamamlayan Selçuk Dereli'nin tavrını anımsayın mesela. F.Bahçe'nin her atağı konfeti yağmuruyla kesilmiş, başta Alex olmak üzere ayağına top gelen sarı-lacivertli futbolcu hakemin gözü önünde kural dışı bir şiddetle oyundan düşürülmeye çalışılmıştı ve Dereli olup biteni teşvik emişti tavır, tutum ve tercihleriyle. Ya da 2006-07 sezonundaki (İzmir'de oynanan) A.Gücü-F.Bahçe maçında ceza sahasında düşürülen Alex'e sarı kart gösterip ama 2008-09 sezonundaki Bursa- F.Bahçe maçında kendisini yere atan Sercan'a penaltı çalan Halis Özkahya'nın yeni sezonda da aynı anlayış ve psikolojiyle davranmayacağını nasıl garanti edebilirsiniz?

Haksızlıklar gördük...
Veya 2008-09 sezonundaki F.Bahçe- A.Gücü maçında Jaba'nın yunus atlamasına penaltı çalıp, Önder'e kart çıkaran Koray Gençerler'in 2009-2010 sezonunda da benzer bir şey yapmayacağına kefil olabilir misiniz? Hoş, hakem hatalarının çoğu masumanedir. Ama bilinçaltı hatta önyargı sonucu kimi hakemlerimizin bariz haksızlıklar yapıldığına da şahit olduk maalesef yıllar boyunca... Dolayısıyla başkan Aziz Yıldırım'ın inancını, azmini ve başarı adına ne büyük bir özveriyi göze alabileceğini bildiğim halde, yukarda sırladığım gerekçelerden ötürü, üç yıl üst üste şampiyonluk vaadini hâlâ 'uçuk' görüyorum, ne yazık ki.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Devamı gelsin   / 15-06-2009
 Köle değilse esir!   / 09-06-2009
 Çok şükür!   / 31-05-2009
 Nedeni bu işte!   / 29-05-2009
 Mendil zamanı   / 25-05-2009
 İnsaf yani!   / 23-05-2009
 Kırık vazo!   / 18-05-2009
 Hayırlı skor!   / 14-05-2009
 Sağlık olsun   / 10-05-2009
 Öğretmensiz sınıf   / 06-05-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital