ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Köle değilse esir!

Futbolumuzun aktörlerinin sorumluluklarından ne kadar bihaber olduklarını özetliyor resmen şu Mehmet Topuz olayı. Futbolcunun kendi ifadelerine baktığımızda bazen 'doğuştan Fenerbahçeli' bazen 'Galatasaraylı' bazen 'Beşiktaşlı' ve en garibi de asla ve kat'a 'üç büyükler'e gönül vermemiş biri. En vahimi de daha ortada Beşiktaş yokken Rıdvan Dilmen'i arayarak 'Fenerbahçe beni gerçekten istiyor mu, lütfen beni Aziz beyle görüştürür müsün' diyen Topuz, Aziz Yıldırım'dan 'Onu yarın ararım' cevabı aldıktan sonra Beşiktaş'la anlaşıyor ve ondan sonra kalkıp 'İki mislini de verseler F.Bahçe'ye gitmem, ben doğuştan Beşiktaşlıyım' ikiyüzlülüğüyle delikanlılık taslıyor.

İlkesizliğin sınırı
Yani 'Sporcunun zeki, çevik ama ahlaklı' olması gerekliliğinden zerrece nasiplenmemiş bir fotoğrafla karşı karşıyayız. İşte sporcunun böylesi için Fenerbahçe ile Beşiktaş birbirlerini rencide eden beyanlar vererek kapışıyor, ilkesizliği çağrıştıracak tutumların altına imza atıyorlar. Hele Beşiktaş'ın 'sporcu köle değil, istemediği yere gönderilemez' savı var ki, insan resmen hicap duyuyor. Tanrı aşkına, kendilerine sormadan Ertuğrul Sağlam'ı Samsunspor'a, Koray Avcı'yı Manisaspor'a gönderen başka bir kulüp müydü? Ya 'köle değil' gerekçesiyle savunulan Mehmet Topuz'un 5-6 'koruma'yla izinsiz soluk alamaz hale getirilmesini nasıl yorumlayalım? Yani başkasına köle olmasını istemiyorsunuz ama siz esir alıyorsunuz. Hem de güya tatil yaptığı, dolayısıyla sezonun yorgunluğunu üzerinden atmaya çalıştığı, yani özgür olması gereken günlerde.

Taraftara kızmayın
Fenerbahçe'nin tavrı da acayip. Beşiktaş futbolcuyla anlaştıktan sonra şipşak kulübüyle anlaşıyorsun. Tamam, Beşiktaşlılık duruşu, Fenerbahçe'nin aylardır gündeminde olan ve anlaşmak üzere başkanını İstanbul'a çağırdığı bir futbolcuyu ayartmamayı gerektirdi. Ama Fenerbahçe'nin de misyonu gereği 'kanı kanla yumazlar' diyerek Türk futboluna olan sorumluluğunu asla unutmaması gerekir herhalde. Tanrı aşkına futbolumuzun başrol oyuncuları böyle yaparsa, stat önlerinde veya trübünlerde birbirinin yakasına yapışan, küfreden ve cinnet geçiren taraftarlara ne hakla kızabiliriz, söyler misiniz?






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çok şükür!   / 31-05-2009
 Nedeni bu işte!   / 29-05-2009
 Mendil zamanı   / 25-05-2009
 İnsaf yani!   / 23-05-2009
 Kırık vazo!   / 18-05-2009
 Hayırlı skor!   / 14-05-2009
 Sağlık olsun   / 10-05-2009
 Öğretmensiz sınıf   / 06-05-2009
 Kalitesi yetti   / 04-05-2009
 Yazık değil mi?   / 26-04-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital