ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Heyecan bitmedi

Bank Asya 1. Lig'de 34 haftalık maraton geçtiğimiz hafta oynanan maçlarla sona erdi. 23 gol, 4 ev sahibi, 4 deplasman takımının galibiyetini gördük. Haftanın tek beraberliği Samsunspor-Adanaspor maçından geldi. Lig sonunda en ilginç durum ise Samsunspor'un ikili averajda rakibine bir gol üstünlük sağlaması ve ligde kalması oldu. Üstte şampiyonluk konvoyları, mutluluk dansı, sevinç nidaları görürken, maalesef altta acı sahneler, gözyaşı ve buruk fotoğraflar çekildi. Manisaspor ligde şampiyonluğunu Ordu'da tescil etti. Ligi 1. sırada tamamladı. Mutluluk yağmurları altında sahaya çıkan bir diğer takımımız da Diyarbakırspor oldu. Dopdolu stat, süslü caddeler ve alkışlarla geldiği sahada 2-0 galip gelen Güneydoğu temsilcisi, yepyeni hayallere galibiyetle yelken açtı.

Güngören'in kaderi!
Ligde şimdi 3. takım kim olacak yarışı başlıyor. Heyecanın yeni adresi Ankara. Takımlardan biri sevinecek, diğer üçü yine Bank Asya 1. Lig mesaisine devam edecek. Ligin altı ise son hafta alınan bir birinden ilginç sonuçlarla kimini sevindirdi, kimini üzdü. Erciyes ve Giresun, deplasmanda aldığı galibiyetlerle ligde kaldılar. Samsun'a 1 puan yetti. Ligin en dramatik maçı Bolu'daydı. 89. dakikaya kadar deplasmanda 1-0 önde olan Güngören, son 2 dakikada 3 gol yiyerek hem maçı hem ligi kaybetti. Bu sonuçlardan sonra Sakaryaspor, Güngören ve Malatyaspor 2. Lig'e düştü.

Şampiyon Manisa!
Manisa tam 28 hafta önde götürdüğü ligi birinci sırada tamlayarak, şampiyonluk tacıyla Süper Lig'e 'merhaba' dedi. Ordu'nun gol ayağı Bruno ligi 21 golle en önde tamamlayarak mor menekşelerin bu yılki tek tesellisi oldu.

İki dakikada 3 gol!
Ligin en dramatik maçı Bolu Atatürk Stadı'nda görüldü. Ligde kalma şansını son haftaya taşıyan Güngören çıktığı yıl düştü. Bank Asya 1. Lig'e de son dakika golü ile çıkan bordo- beyazlı takım, bu sefer son dakika golleri ile lige veda eden oldu. 89. dakikaya kadar 1-0 önde giden maçta Bolu iki dakikada 3 gol buldu ve rakibini bir alt lige yolladı. Boluspor'un bu galibiyetle rakibi Karşıyaka oldu.

Sakarya kaybetti!
Kasımpaşa-Sakaryaspor maçı kritik bir maçtı. Geçen hafta yazdık, "Sakaryaspor'a kazanmak yetmeyebilir" diye. Öyle de oldu. Haftalardır yazdık, haftalardır direniş dedik; son hafta kazandı ama kaybeden (!) oldu. 1. Lig'de artık Sakaryaspor yok. Bu düşüşün içinde bir yükseliş var ki ona kocaman bir alkış yolluyorum: Engin İpekoğlu! Takımı 9 puanla en alttan aldı tam 30 puan kazandırdı. Aldığı büyük bir riskti. Kaderde düşmek varsa o ne yapsın? Düşen bu takımın çıkış reçetesini de yine Engin hocada görüyorum. Başarı için devam Engin hocam...

Samsun-Adana
Lig oynanırken '1 golün ne önemi var' deriz değil mi? Öneminin ispatı Samsunspor. İkili averajında 1 gol üstünlük bulunan kırmızıbeyaz- siyahlılar, lige tutunurken, Sakaryaspor küme düştü. Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla kritik eşiğe gelen Karadeniz temsilcisi, Adanaspor karşısında önce mağlup duruma düştü, sonra beraberliği sağladı. Altın değerinde 1 puan ile lige Samsunspor'un önümüzdeki sezon işi sıkı tutması gerekiyor

Giresun zor kazandı!
Ligde kalma yolunda mücadele veren tüm takımların dikkatini doğrulttuğu maç Malatyaspor- Giresunspor maçıydı. Son üç hafta takımın başına gelen eski Steaua Bükreş Antrenörü Yüksel Yeşilova ile hayat bulan Çotanaklar, adeta uçurumun kenarından döndüler. Takımda son iki hafta 2 gol atıp takımına 6 puan kazandıran Sinan Özkan'ı da alkışlıyoruz. Yüksel hoca ile hem kendi, hem de takımı kazançlı çıktı.

Van Canavar(lar)ı!
Yükselme Grubu'nun en kötü görüntülerini Van'da gördük. 79'a kadar 0-0 giden Belediye Van-Eyüp maçını Vanspor'un futbol takımı yerine boks takımı kazandırdı! Sahaya giren holiganlar yan hakemi tartakladı, futbolculara saldırdı. Can havli ile kaçışan oyuncular itfaiye ve ambulanslara sığındı. Belediye Vanspor bu galibiyetle son haftaya 2. olarak girdi. Bu hafta oynanacak Tarsus İdmanyurdu- Belediye Van ve Bucaspor-Mersin İdmanyurdu maçının sonucu Bank Asya 1. Lig'e çıkacak ikinci takımı belirleyecek.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Misafirler   / 08-05-2009
 Hoş geldiniz   / 07-05-2009
 Geride kalan yanar!   / 02-05-2009
 Helal olsun!   / 01-05-2009
 Doğu/Batı   / 01-05-2009
 3 maç kala 3 yarış   / 24-04-2009
 Sağlam mı Terim mi?   / 23-04-2009
 3 kulvarlı lig   / 16-04-2009
 Rota belli   / 09-04-2009
 Kart lideri   / 05-04-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
31.HAFTA
Eskişehir 2 Antalya 0
Bursa 3 Konya 0
Kocaeli 1 Trabzon 3
Galatasaray 1 Ankaragücü 0
Fenerbahçe 1 Denizli 0
Ankaraspor 1 Beşiktaş 4
Sivas 1 İ.B.B. Spor 2
G.Birliği 3 Hacettepe 1
Kayseri 3 Gaziantep 0
32.HAFTA
Ankaragücü Beşiktaş
İ.B.B. Spor Kayseri
Trabzon Bursa
Konya Eskişehir
Denizli Ankaraspor
Galatasaray G.Birliği
Gaziantep Kocaeli
Antalya Fenerbahçe
Hacettepe Sivas
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital