ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Geride kalan yanar!

Bugün sondan bir evvelki hafta oynanacak. Süper Lig'e çıkan, ligden düşen büyük bir ölçüde belirlenecek. Geçen haftaya şöyle bir göz atacak olursak, en farklı ve en sürpriz sonucu Rizespor'u Rize'de 3-0 yenen Kartal aldı. 4 ev sahibi takım tek farklı skorla kazandı. 3 takım deplasmanda üç puana erişti. Şampiyonu belirleyecek denilen iki müsabaka başladığı gibi sona erdi. Hani diyorlar ya "Herkes kendi keline merhem sürme peşinde." Kimi Süper Lig hayaline elbise dikiyor, kimi ilk altı ölçüsü alıyor, çokcası da ligde kalma provasını iyi şekilde gerçeğe döndürmek hesabında... Geçtiğimiz hafta saha sonuçları kadar sahalarımızda gördüğümüz çirkinlikler. Canımızı sıktı. Sanki maça değil de savaşa hazırlanılmış(!) Ligin son haftalarının kum torbalarıyla yapıldığını(!) bilmiyorduk. Rakip takımlara takınılan tavır hiç hoş olmadı. Bu olayları bazı takımlarımızın sıralamalarına, geçmiş tarihine, aralarındaki rekabete hiç yakıştıramadık... Yazalım ki her yer töhmet altında kalmasın; Malatya, Diyarbakır, Karabük sahalarında gördük tüm bu yazdıklarımızı...

* Bu sahneler yaşanmasın
Maçlar geçti geçmesine de, bu kötü izler yıllar sonra bile hatırlanmayacak mı? Özellikle Malatya'da oynanan Malatya-Erciyesspor maçının öncesi ve sonrası bir kabus; kötü sahneler, şiddet ve ev sahibi için dramatik bir sonla bitti. Rakip takım otobüsü daha şehre girerken taş yağmuruna tutuldu, protokol trbününde misafir takım yöneticileri emniyet güçlerinin önünde dayak yedi. Sahada futbolcular göz göre göre şiddete maruz kaldı. Maçı kazanan Erciyes, maçı kazandığına sevinmek şöyle dursun, canını kurtardığına seviniyor. Bu oynanan oyun futbol mu sizce? Bu sıkıntıyı Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal'da söyledi; "Biz futbol oynayacağımızı umuyorduk, boks çalışmışlar." Tehlikenin farkında mısınız?

* Manisa evine bıraktı
İstanbul'da zorlu Güngören maçına tur atmak üzere yola çıkan lider Manisaspor'un hevesi kursağında kaldı. Ege ekibi yarın Diyarbakır ile karşılaşıyor. 1 puan aldığı takdirde 1 yıllık bir aradan sonra yeniden Süper oluyor. Diyarbakırspor ise gergin. Yeşil-kırmızılı ekip, Adana-Altay maçının sonucunu dört gözle bekliyor. Altay'ın puan kaybetmesi halinde, maçı beraberlikle bitirirse Diyar da Süper Lig'e "Merhaba" diyecek. Biz de heyacan ve merakla bekliyoruz.

* Malatyaspor-Erciyesspor
Haftanın en önemli maçı Malatya'da oynandı. Sıralamadaki kritik yerden dolayı maç bir hayli elektrikli geçti. Rakip takımın 2-0 öne geçmesi Malatyasporlu taraftarları çileden çıkardı. Bir taraftar ve teknik direktör Hayati Palancı geçirdikleri şoktan dolayı hastaneye kaldırılması, taraftarın yenilgiyi ve ligdeki konumunu hazmedememesi yüzünden çıkan olaylar herkesin olduğunu gibi bizim de canımızı sıktı. Şu kalan iki haftayı sakin geçirelim, sonuç ne olursa olsun, neticede bunun bir spor oluduğunu unutmayalım! "Aman dikkat" diyoruz. En ilginç maç İzmir'deydi. Altay-Sakarya maçı adeta rakip takıma avansla başladı. Daha 30. saniyede kazanılan penaltıyı gol yapan Sakaryaspor 1-0 öne geçmesine rağmen daha sonra bu skoru koruyamadı. Maçta Sakarya iki defa öne geçti. Altay'da sonradan oyuna giren Arjantinli Mollina attığı ve attırdığı gollerle maça damgasını vurdu. Sakaryaspor'un yediği ikinci golde kaleci Atilla'nın büyük hatası vardı. "Hatasız kul olmaz."

* İlk altı yarışı
Ligde artık tüm dikkatler yarın ve pazar günü oynanacak maçlara çevrildi. Play-off'u garantileyen Boluspor'a durumunu sağlamlaştırmak için 1 puan yetecek. Orduspor şaşırtmaya devam ediyor. Son haftaların suskun takımı Karşıyaka'yı tek golle geçen Mor Menekşeler, artık tüm hesaplarını ilk altı için yapıyor. Bu yolda şans da yanlarında olmalı. Sakarya ise bugün Samsun ile hayati bir maça çıkıyor. Tatangalar 3 puan alırsa son haftaya yine umutlu başlayacak. Giresunspor ise Rize karşısında ligde kalma vizesi arayacak.

* Hoş geldin Bucaspor
TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nun şampiyonu belli oldu, Bucaspor. İzmir'in gururu oldu. Takımı ve teknik direktör Kemal Kılıç'ı tebrik ediyoruz. Ligin belki de en önemli maçı yarın oynanacak. Mersin, Tarsus'ta zorlu bir maça çıkacak. 86 yıllık derbi ikisine de yakışacak.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Helal olsun!   / 01-05-2009
 Doğu/Batı   / 01-05-2009
 3 maç kala 3 yarış   / 24-04-2009
 Sağlam mı Terim mi?   / 23-04-2009
 3 kulvarlı lig   / 16-04-2009
 Rota belli   / 09-04-2009
 Kart lideri   / 05-04-2009
 Hep beraber   / 03-04-2009
 Ateş hattı   / 27-03-2009
 Süper golcü   / 26-03-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
30.HAFTA
Hacettepe 2 Galatasaray 0
Trabzon 0 Kayseri 0
Konya 0 Kocaeli 0
Gaziantep 0 Sivas 0
Antalya 0 Bursa 0
Denizli 0 Eskişehir 0
Ankaragücü 0 Ankaraspor 0
İ.B.B. Spor 0 G.Birliği 0
Beşiktaş 0 Fenerbahçe 0
31.HAFTA
Eskişehir Antalya
Bursa Konya
Kocaeli Trabzon
Kayseri Gaziantep
Galatasaray Ankaragücü
Fenerbahçe Denizli
Ankaraspor Beşiktaş
Sivas İ.B.B. Spor
G.Birliği Hacettepe
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital