ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Hayat dersi

Koca Fenerbahçe takımı, domino taşlarından inşa edilmiş sanki. Pahalı tanrılar çaya batırılmış bisküvi ölüsü. Gençlerbirliği'nde 18 yaşındaki Soner, asgari ücretli Mustafa, Burhan Eşer ve sudan ucuz Djite, elini kolunu sallayarak, Fenerbahçe ceza alanında cirit atıyor.

***

Aragones'in maçtan sonraki açıklamalarına bakın. "Şampiyonluk şansımız sürüyor. Defansta problem yaşadığımızı sanmıyorum." Maçla zerre kadar ilgisi olmadığı ortada. Bu "Truva atını" kim soktuysa Fenerbahçe'nin içine... Bu karanlık gecelerin de, o beyefendiye selamı var!

***

Neymiş, dere geçerken at değiştirilmezmiş. Fenerbahçe bir kaşık suda boğuluyorsa. Geçen yılın köpürerek akan sularında dört nala giden atı, bu yıl durgun sudan bile ürküyorsa... At da değiştirilir, dere de...

***

Aşkın gözü kör olabilir ama... Fenerbahçe'deki derebeyliğe karşı, köreltilen gözlerin açılma zamanı geldi de, geçiyor. Bu takımın tam anlamıyla yere çakılmasına, herhalde bir maçlık ömür kaldı. Ve bu takımın yeniden ayaklanması için, sadece taraftarın uyanması kaldı. Bu yangını söndürmek de onlara düşer. Sevgiyle şımarttıkları, kundakçı tanrılara inat.

***

Galatasaray'ın hali, Fenerbahçe'den beterdi. Adnan Polat, hakemler için gözyaşı musluklarını açacağına, futbolcularına biraz ruh ikmali yapmayı denemeli. Futbol takım oyunudur. Şahsi hadiselerin sırtından geçinme tiyatrosu değil!

***

Haftanın puan kasaları Beşiktaş ve Sivas'tı. Bir maçla 12'şer puan kazandılar. Sivasspor'un verdiği mücadeleye hayranım. Ama kadro kısıtlı ve sezon sonuna doğru kaza ihtimali artıyor. Liderliğin ruhsal anatomisi, Eskişehir maçında geçen yıldan kalan panik halinin sinyallerini verdi. Bunun önüne geçmek, Bülent Uygun'un görevi.

***

Trabzonspor'un Denizlispor karşısında tuhaf bir mücadelesi vardı. Futbolcular kendilerine bir yenilgi ısmarlamış da, keyif sürüyorlardı sanki. Beşiktaş, haftayı ezeli rakiplerine, "Bunu saymam, yine beklerim" mesajıyla kapadı. Gaziantep karşısında atılan gollere alkış tutarken, ilk yarıda kendi kalelerinin önünü yolgeçen hanına çeviren Beşiktaş defansı, gelecek maçlar için berbat sinyaller verdi. Gülme komşuna, gelir başına misali...

***

Haftanın adamı Kocaelisporlu Taner Gülleri'ydi. Galibiyet projesini, maçtan önce kimsesiz çocuklarla birlikte çizmiş. Kimsesiz çocuklara, "Ali Sami Yen'de Galatasaray'a gol atacağım" sözünü vermek, herkesin harcı değil. Ama o çocukları maçtan önce ziyaret edip, söz verecek kadar gönül zengini birinin, Galatasaray maçındaki enerjiyi nerden aldığını açıklamaya gerek yok. Kralın, vicdanlı olanını başımın üstünde taşırım.

***

Dipteki takımların verdiği mücadele, ligin sonuna doğru daha etkili olacağa benziyor. Alt kattakilerin gücüne saygı duyulmazsa... Üst kattakiler daha çok rezil olacaklar... Eeee hayat böyle... Onlar da, puan alamadıkları maçlardan... Derslerini alacaklar.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mucize   / 17-02-2009
 Rezervasyon!   / 10-02-2009
 Suistimal   / 03-02-2009
 Kirli tırnaklar   / 27-01-2009
 Armağan   / 20-01-2009
 Hayal satan adam (17)   / 18-01-2009
 Gazap üzümleri   / 13-01-2009
 Çocuk oyuncağı   / 06-01-2009
 Hayal belası   / 01-01-2009
 Zeytin dalı   / 30-12-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
21.HAFTA
Gaziantep 0 Beşiktaş 3
Kayseri 0 Bursa 0
İ.B.B. Spor 1 Ankaragücü 2
Konya 2 Antalya 0
Trabzon 0 Denizli 2
G.Birliği 1 Fenerbahçe 0
Hacettepe 3 Ankaraspor 1
Sivas 1 Eskişehir 0
Galatasaray 2 Kocaeli 5
22.HAFTA
Beşiktaş İ.B.B. Spor Cuma 20:00
Denizli Gaziantep Cumartesi 13:30
Ankaraspor G.Birliği Cumartesi 13:30
Eskişehir Kayseri Cumartesi 13:30
Fenerbahçe Sivas Cumartesi 19:00
Ankaragücü Hacettepe Pazar 13:30
Bursa Kocaeli Pazar 13:30
Antalya Trabzon Pazar 15:15
Konya Galatasaray Pazar 19:00
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital