ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ 21/01/2009
Fener mi Trabzon mu?
Fener mi Trabzon mu?
Pazar günü Kadıköy'de oynanacak olan 2009'un ilk derbisini kim kazanacak? Fenerbahçe mi, Trabzonspor mu gülecek? İki takımı da adım adım takip eden Türk spor basınının usta kalemleri, Fotomaç okurları için derbiyi büyüteç altına aldılar.

***

Sürpriz olmaz

Yula, Günen, Zorlu ve Dilek F.Bahçe'nin Trabzon'u yeneceğine inanıyor. Beraberlik ihtimali bile çok az... Bilgiç, Perekli, Demir ve Berber, "Berabere biter" derken, Vural ve Doğan'a göre skor Yanal'a bağlı.

- İki takımın dadirenci birbirine eşit. Yani gol olması çok zor. Olursa da bir gol atan kazanır gibi. Trabzon öne geçerse tablo çok farklı olabilir

- Trabzonspor bu yıl çıkışının meyvesini Kadıköy'den toplayacak. Hakemler işe karışmazsa bordo mavililer evine en az bir puanla döner

- Maçın 2009'a kalması Trabzon'a kıyaktır. Çünkü yükseliş trendine giren F.Bahçe ile karşılaşmadı. Buna rağmen Fener, Trabzon'u rahat yener

İbre F.Bahçe'den yana

Sezonun ilk yarısının son büyük maçını yazarlara ve teknik adamlara sorduk. Otoritelere göre pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak F.Bahçe- Trabzonspor maçında ibre ev sahibinden yana. Yazarların hiçbiri Aragones ve tercihi hakkında yorum yapmazken, hemen hepsi, "Ersun Yanal korkmazsa puan alır" görüşünde birleşti. Bir başka fikir birliği de maçın çok zor geçeceği...

Trabzon rakibi bozar

Teknik adamlar Yılmaz Vural ile Ziya Doğan, "Trabzonspor pres yaparak F.Bahçe'yi bozar, fırsatları değerlendirirse maçı bile kazanabilir" yorumu yaptı. İskender Günen, "Maçın sonucu Trabzonspor'un genç oyuncularının Kadıköy'deki stresi kaldırıp kaldıramamasına bağlı" derken, bordo-mavili takımın ara transferde sorunlarını çözemediğinin de altını çiziyor.

Selçuk Yula: F.Bahçe kazanır
Aslında bu maç ilk devrenin sonunda oynanmalıydı. Şu ana taşınması Trabzon için büyük kıyaktır. Çünkü Ersun Yanal ilk yarı boyunca sakatlık ve kart cezalarıyla uğraşmadı. Trabzon'un kuvvetli bir 11'i var ama kulübesi zayıf. 12-13 kişiyle yola devam ettiler. Çok yıprandılar. F.Bahçe ise tam tersi. 8 sakat ile lige başladı, sakatlar zamanla iyileşti ve devrenin sonlarına doğru tozu dumana katan bir F.Bahçe izlemeye başladık. Yani yıpranmış Trabzon'un o F.Bahçe karşısında hiç şansı olmayacaktı. Bu futbol adına büyük bir sabotajdır. Ama yine de F.Bahçe, Trabzon'u Kadıköy'de rahat yenecek güçtedir.

İskender Günen: Karnesi iyi değil
Trabzonspor şampiyonluk yarışını sürdürebilmek için bu maçtan puan veya puanlar çıkarmalı. Ancak, Saracoğlu'ndaki karnesi hiç de iyi değil. Üstelik aksayan bölgelere transfer de yapamadı. İşin gerçeği Trabzon böylesi büyük maçlarda bir sendrom yaşıyor. Her iki takımın son durumlarına baktığımızda F.Bahçe bir adım öne çıkan takım. Trabzonspor, F.Bahçe'nin kanat akınlarına önlem alabilir, kapılan toplarla hızlı hücuma çıkar, gerekli pas bağlantısı yapar, Yattara da iyi performans gösterirse puan alabilir. Elbette savunmanın çok dikkatli olması, bireysel hata yapmaması da çok önemli.

Gürcan Bilgiç: Berabere bitecek

Çok ilginç bir maç olacak. Çünkü Trabzonspor tempolu oynayıp saldırmayı seviyor, F.Bahçe ise beklemeyi. Sahasında olmasına rağmen F.Bahçe'nin tarzı değişmeyecektir ve ilk dakikalarda atak üstünlüğü Trabzonspor'da olacaktır. Normalde iki takımın da direnci birbirine eşit görünüyor. Yani gol olması zor gibi. Fakat yine iki takımın da duran toplarda hem sıkıntıları var, hem üstünlükleri. Gol yiyorlar, gol atıyorlar. Öne geçmek F.Bahçe'ye maçı da kazandırır. Ama Trabzon'un öne geçmesi çok farklı bir tablo da çıkartabilir. Gollü bir maç beklemiyorum. Büyük ihtimalle de maç berabere biter.

Necmi Perekli: Puanla dönecek
F.Bahçe, devre arasını iyi değerlendirdi. Kupa maçlarındaki performansıyla daha hızlı, istekli görüntü verdi. Trabzonspor ise her zamanki gibi makine düzeni içinde oynuyor. Ersun Yanal savaşan defans ve orta saha oyuncularıyla maçı kilitleyebilir. F.Bahçe kanatlardan çok yükleniyor. Trabzon, Fener hücuma çıktığında kapılan toplarla özellikle Yattara'nın önderliğinde kanatlardan hızlı bindirmelerle gol ve goller bulunabilir. Song-Egemen ikilisinin en azından göbekten açık vermeyeceğini düşünüyorum. Bu durumda gol şansı duran toplara kalıyor. Önce beraberlik, sonra Trabzonspor diyorum.

Murat Zorlu: Kanatlar işi çözer
Sakatların iyileşmesi, devre arasının iyi değerlendirilmesi, futbolcuların Aragones'in sistemine biraz daha alışmaları zorlu maç öncesi F.Bahçe'nin artıları. Kadıköy avantajı düşünüldüğünde maçın favorisi F.Bahçe. Burada F.Bahçe için kilit oyuncular Roberto Carlos ve Gökhan Gönül olacak. Trabzon'un kanatları çok iyi işlemiyor. F.Bahçe'nin bekleri de bir hücum oyuncusu gibi bindirmeler yapabiliyor. Deivid ve Uğur'un da katkılarıyla bu iki oyuncu F.Bahçe adına skoru değiştirebilir. Trabzonspor'un ilk yarıda beklenenden iyi performans gösterdi. Ancak Trabzon, Kadıköy'den puan çıkaramaz.

Şirin Berber: Hakem adil olursa

Trabzonspor'un en önemli özelliği her şartta hücum etmesi ve pozisyon bulabilmesi. Yenildiği maçta bile 6-7 pozisyon buluyor. Fener'in üstüne giden takımlar da pozisyon bulabiliyor. Çünkü orta saha defansa yardım etmiyor. Aragones o sorunu çözmeye uğraşıyor ama henüz bunu başaramadı. Trabzon'un savunması da iyi. Yani zor maç olacak. Çekişmeli, derbilerin en denk geçen maçı olur diye düşünüyorum. Hakem karışmazsa beraberlik, ya da gollü bir derbi görünüyor. Trabzon'un temposu inanıyorum ki Kadıköy'den puan alacaktır. Trabzon çıkışının meyvesini Kadıköy'den toplayacaktır.

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
  Sürpriz olmaz
  Teknik adam gözüyle

DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
Sivasspor'un ilk Fransızı: "Kamanan"
Turkcell Süper Lig'in lideri Sivasspor'un yeni transferi Yannic...
İşte parola
"Ligdeki Galatasaray ve Kayseri maçlarını kazanmamız şart Kupanın ilk...
Sivas'ta '58' çılgınlığı
Yiğidolar için Galatasaray maçı ayrı bir önem kazandı... Ligde bugüne...

  Terminatör Bilica!   Ligi yakacak
  Bursa güçleniyor   Poljac ve Serhat Konya'da
  Petkoviç gözdağı verdi   En mağduru Es-Es
  El Tabei Kocaeli'ye verildi   Aydın aday değil
  Kredimiz kalmadı   Hücum oynarız
  Başarı sürecek
Yiğido tura yakın
Sivasspor için Galatasaray' la Süper Lig ve Türkiye Kupası' nda...
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
16.HAFTA
Konya 1 Fenerbahçe 2
İ.B.B. Spor 5 Kocaeli 0
Hacettepe 0 Kayseri 3
Trabzon 2 Eskişehir 1
G.Birliği 1 Sivas 2
Antalya 1 Ankaraspor 1
Denizli 1 Ankaragücü 1
Gaziantep 2 Bursa 0
Galatasaray 4 Beşiktaş 2
17.HAFTA
Ankaraspor Konya Cuma 20:00
Kayseri G.Birliği Cumartesi 14:00
Sivas Galatasaray Cumartesi 14:00
Ankaragücü Antalya Cumartesi 14:00
Eskişehir Gaziantep Cumartesi 14:00
Beşiktaş Denizli Cumartesi 19:00
Bursa İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Kocaeli Hacettepe Pazar 14:00
Fenerbahçe Trabzon Pazar 19:00
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital