ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Sağlam gitmeyi hak etti ya da hazır ol Samet hoca!

Önce yiğidi öldürüp hakkını verelim. Başkan Demirören, teknik adam göndermekte ve yenisini bulmakta inanılmaz usta. Del Bosque, Rıza Çalımbay, Tigana derken en son Ertuğrul hoca gidince Denizli göreve başladı. Bu da bir beceridir. Öte yandan, teknik adamların gönderilmesini eleştirirken, "Gelenlerin hiç mi suçu yok?" diye kendi sormalıyız diyorum. Misal Ertuğrul Sağlam teklif aldığında, "Orada çok başarılı olan Tigana var onu göndermeyin" diyerek bu teklifi reddedip diyemez miydi? Bence bunu düşünmeliyiz. Ama nerdeeee? Biz böyleyiz. İki kelime duygusal konuşma duyalım tüm bildiklerimizi unuturuz. Ertuğrul Sağlam konusunda yapılan da bu. Hem de bir çok gerçek unutularak. Hoca adam gibi gitti, delikanlıca gitti, yakışanı yaptı, bu tamam. Benim taktığım bu gidişin, her şeyi birbirine karıştırması. Kimine göre bir mağlubiyetle hoca göndermek tarihi bir hata, ötekine göre Fener'e sekiz, Galatasaray'a üç puan fark atan, teknik adamın gönderilmesi ihanet. Oysa bunların hepsi "tek satırlık gerçekler" ikinci satırı okuduğunuz zaman hükmü kalmayan tezler. Nasıl mı? Şöyle; bu iş skorla olsaydı, Ertuğrul Sağlam, 4-1'lik değil 8- 0'lık hezimet sonrası gönderildi. Yani skor tezi çürük. Gelelim Sağlam'ı puan tablosuyla savunanlara (Hepsi benden çok Sağlamcı oldular onları ayrıca kutluyorum). Arkadaşlar, Tigana takımı ikinci yaptı, iki Türkiye Kupası kazandı bir de Süper Kupa koydu müzeye. Eğer sadece başarıya bakılsaydı Tigana gitmez, Ertuğrul Sağlam da gelmezdi. Bilmem anlatabildim mi? Peki tek yenilgiyle gitmedi, başarı da kıstas değildi, öyleyse Ertuğrul Sağlam neden gitti. Şimdi gelelim oraya: Ertuğrul hoca, imza atarken "Cesur oynayan agresif bir takım kuracağız. Transfer hovardalığı da bitecek" demişti. Peki bu dedikleri oldu mu? Hayır!

Sözünü tutamadı!
Higuain, Diatta, Gordon derken transfer hovardalığı bitmedi. Agresif takımı da kimse göremedi. Buna karşılık en zayıf rakiplere dahi çift ön libero ile oynayan bir Beşiktaş izlemeye başladık. Yani cesaretten de eser yoktu. Geçen sezon Fenerbahçe'ye İnönü'de, Lincoln'suz, Hakan Şükür'süz Galatasaray'a Sami Yen'de çıkarılan kadrolar tam bir skandaldı. Buna rağmen hocanın ilk yılıydı diyerek başta bu satırların yazarı olmak üzere herkes büyük destekledi.

Hakkını veremedi!
Peki ya yeni sezonda neler yaptı Sağlam? İşte olayın can damarı burası. Hocanın gitmesini gerektiren asıl sebepler yeni sezonda gizliydi. Evvela Holosko gibi etkili bir silahı çizgiye hapsederek tarihi bir hata yaptı. Her maçta "Holosko, Nobre, Bobo" üçlüsünden birini kulübede. Hücumculara savunma yaptırmaya çalıştı. Delgado'nun bir türlü beklenen patlamayı yapamamasının sebebi de onun önünde alternatif yaratılmamasıydı. Sağlam tek forvetle oynayınca,bir çok maçta Arjantinli'nin önünde tek alternatif kaldı. Kötünün kötüsü görünmesinin sebebi buydu.

Kharkiv'de seyretti
İşin bir de oyuna müdahale boyutu var. Her şeyi bir yana bırakın, her teknik adam Metalist Kharkiv'i bir kez izledikten sonra deplasman maçında bir tek tedbir alır ve Coelhho'ya adım attırmazdı. Sağlam bunu dahi yapamadı. Özetle, elindeki kadroyu iyi kullanmayan, maçı doğru okumayan ve en zayıf rakiplere karşı dört savunmacının önüne iki de libero koyan bir teknik adam, korkularının kurbanı olduğu için bu görevi bırakmak zorunda kaldı, bir maçı kaybettiği için ya da puan sıralamasında başarısız göründüğü için değil. Sakın kimse, bu satırları yönetimi savunmak anlamında anlamasın (İsteyen anlayabilir çiğ yemedik ki karnımız ağırsın). Benim derdim, Sağlam konusunda yaşanan bir doğrunun arkasına sığınıp diğer tüm yanlışları yok sayan ve gerçekleri saptıranlara meydanın boş olmadığını göstermektir. Hepsi bu. Bir de Ali Gültiken olayı var. Ali Gültiken görevden alınıp Sinan Engin getirildiğinde seyretti Ertuğrul hoca? Peki bu mudur vefa, bu mudur ekip anlayışı?

Delgado efsane olur
Ve şimdi Mustafa Denizli geldi göreve. Herkes soruyor ne olur? Ben de cevap veriyorum; Delgado efsane olur? Denizli gerçek bir Delgado hayranı, Arjantinli'yi öyle bir gaza getirecek ki uçup gidecek. Başka ne olur derseniz, şunu derim; Beşiktaş iyi takım, taşlar yerli yerine oturtulur ve motivasyon sorunu ortadan kalkarsa çok başarılı olması işten bile değil. "Televizyonda Sağlam'ı eleştirip, sonra onun yerine geçmek etik midir?" diye soranlar bir de Denizli'nin, eski yazılarını hatırlatıyorlar. Ben de diyorum ki dün dündür, bugün de bugün. Ayrıca şimdi de Sağlam yorumcu olsun, Denizli'yi eleştirsin. Elini tutan mı var? Nasıl olsa böyle dönüyor bu devran. Tıpkı Demirören'in, "Ben varken Denizli ve Samet hoca bu kapıdan içeri giremezler" demesi gibi bir şey bu. Bildiğin, dilin kemiği yok hikayesi. O nedenle Denizli başarılı olsa da olmasa da, hazır ol Samet hoca. Sıra sende.

Son söz: Başkan ve yönetim yüzde yüz hatalı, Ertuğrul hocayı haklı duruma getiren de aslında bu noktadır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Borçlusunuz!   / 07-10-2008
 Giden yalnız tur değil!   / 04-10-2008
 Metal fırtınası!   / 03-10-2008
 Sağlam mektup!   / 30-09-2008
 Bülent Sivriservi!   / 28-09-2008
 Yıldırım bırakıyor!   / 26-09-2008
 11 kişi yetmez!   / 23-09-2008
 Rekor kırarlar   / 22-09-2008
 G.Saray gölgesi   / 21-09-2008
 Futbol yürekle oynanır   / 20-09-2008
 
 
Sağlam gitmeyi hak etti ya da hazır ol Samet hoca!
Canım kardeşim Kemal'e
Turgay'ı nasıl takip ettiniz?
Günün sözü
 
Foto Galeri Ana Sayfası için tıklayınız!
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
6.HAFTA
Konya 2 Trabzon 3
Antalya 1 Gaziantep 4
Ankaraspor 2 Sivas 0
Denizli 2 İ.B.B. Spor 1
Bursa 2 Galatasaray 1
Eskişehir 2 Kocaeli 1
Ankaragücü 0 G.Birliği 2
Fenerbahçe 1 Kayseri 4
Beşiktaş 2 Hacettepe 1
7.HAFTA
Sivas Ankaragücü
İ.B.B. Spor Antalya
Bursa Eskişehir
G.Birliği Beşiktaş
Galatasaray Trabzon
Hacettepe Denizli
Gaziantep Konya
Kocaeli Fenerbahçe
Kayseri Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın ATV Takvim Gazetesi Fotomaç Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital