Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Giden yalnız tur değil!

Beşiktaş, Metalist Kharkiv karşısında sadece bir tur kaybetmedi. Saracoğlu'nda final oynama fantezisinin sona ermesi kayıplardan sadece biri. Siyah-beyazlı takım her şeyden önce takım olma yolunda hızla ilerlerken, en küçük bir engelde nasıl darmadağın olabileceği gerçeğiyle yüzleşti. Bu kazanılmaya başlanılan özgüveni çok ciddi bir erozyona uğratacaktır. Sezon başından bu yana hepimizin çok beğendiği Zapo'nun hataları, kafalarda yeniden soru işaretleri doğmasına sebep olurken, bu hezimetle (Bu çok net bir hezimettir) moral motivasyon anlamında da büyük bir boşluğa düşüleceği aşikardır.
Bilmiyorum ligde alınacak bir galibiyet tüm bunları geri getirebilir mi? İşin doğrusu bu havayla kolay görünen Hacettepe maçında bile Kartal'ın problem yaşaması ihtimali artık çok yüksektir. Peki tüm bunlar neden ya da nasıl oldu? Adım adım iyi bir takım olma yolunda ilerleyen Kartal'ın temel sorunu ne? Bana göre en büyük dert, Ertuğrul Sağlam'ın istikrarsız onbirleri. Her hafta yeni bir kadro ve dahası bazı oyuncuların sürekli yerlerinin değişmesi istikrarın önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkıyor. Misal, Serdar Kurtuluş iki maç üst üste ne sağbek oynayabildi, ne de ön libero. Tello ve Toraman aynı şekilde. Holosko ona keza. Sağlam bu takıma yeni gelmiş olsa bu arayışlar normal karşılanabilir ama kazın ayağı öyle değil. Bunlar geçen sezon yapılması gerekenlerdi. Şimdi Sağlam'dan beklenen, futbolcuların birbirlerinin pozisyonlarını ezberleyebileceği, makine düzeninde çalışan bir takım yaratması. Bunun ilk şartı da hangi oyuncu, en çok hangi mevkii de başarılıysa, onu orada kullanmak ve belli bir süre oynatmaktır. Yaz boz tahtasından istikrar çıkmaz. Henüz sadece Avrupa treni kaçmış durumda, aynı hatalarda ısrar edilirse lig otobüsünün de arkasından bakmak kaçınılmaz olur. Acil eylem planının birinci maddesi, iskeleti oluşturup, değişimi detaylarda yapmak olmalıdır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Metal fırtınası!   / 03-10-2008
 Sağlam mektup!   / 30-09-2008
 Bülent Sivriservi!   / 28-09-2008
 Yıldırım bırakıyor!   / 26-09-2008
 11 kişi yetmez!   / 23-09-2008
 Rekor kırarlar   / 22-09-2008
 G.Saray gölgesi   / 21-09-2008
 Futbol yürekle oynanır   / 20-09-2008
 İyi skor   / 19-09-2008
 Risk almak!   / 16-09-2008


 
Giden yalnız tur değil!
Patlak top!
Eski düdükler!
Sahaya bakmıyor!
Mekanı cennet olsun
Akıllı çocuk şu Emre
Olimpiyat Stadı!
Günün Sözü
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Çok fazla acı
3 futbolcu da Kayseri maçında...
Cimbom umutlu
UEFA Kupası' nda, kuraları...
İstifa
Sağlam' ın maç sonu, "Hayat devam...
Emanetçi değiliz
"Trabzonspor süper bir hava...