Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Son görüntü (1)

Kime sorarsanız "Sorun ne? Trabzon kazanıyor" diyor. Doğru ama Trabzonspor oynamadan kazanıyor. Ama sonuçta üç puanı da hanesine yazıyor. Önemli olan üç puan almak değil mi? Bakın puan cetveline, zirvesinde yani en üstünde Trabzonspor'u görüyorsunuz. Peki biraz geriye doğru gidelim. Trabzonspor'un çok iyi olduğu maçları da biliyoruz. Seyrettik ve yaşadık. O iyi dediğimiz maçlarda Trabzon'un puan cetvelindeki yerine bir bakın. Bugünkü yeriyle kıyaslayın, neler göreceksiniz. İşte önemli olan Trabzonspor'un kazanmasıdır. Ama öyle ama böyle Trabzonspor yaşadığı bu süreci bana skor ve puan olarak mükemmel geçiriyor gibi geliyor. Dedik ya Trabzonspor oyun olarak iyi değil. Ben her zaman şunu savunmuşumdur: Takım kötü olabilir, bir sistem içersinde de oynamayabilir. Ancak bireysel olarak futbolcunun performansını yükseltebilirsiniz. Bu hem oyuna hem skora yansır.

Hüseyin grafiğini yükseltti
Trabzonspor bugünkü yakaladığı başarıya oyuncularının bireysel performanslarıyla ulaşmıştır. Trabzonspor, ortasaha sorununu halletmedikçe hem ofansta hem defansta bir takım sıkıntıları sürekli yaşayacaktır. Hani dedik ya bir takımın beyni ortasaha diye, işte orta saha o beyin vazifesini göremeyince, diğer organlar da istenilen ve beklenilen görevi yerine getirememektedirler. Şu an bu alanın yükünü Hüseyin çekmektedir. Parselizasyon ve değerlendirme konusunda Hüseyin oynamış olduğu tüm maçlarda başarı grafiğini oldukça yükseltmiştir. Futbolcunun bu yükselişinin Milli Takımlar antrenörü Fatih Terim tarafından fark edilmeyişi, Türk futbolundaki iletişim yetersizliğini gündeme getirmektedir. Bu alan tam anlamıyla zafiyet ve zayıflık alarmı veriyor. Sezon başından beri hep şunu vurgulamışımdır: Bu defans anlayışı ve bu savunma organizasyonuyla Trabzonspor devamlı sorun yaşar. Bakın, son oynadığı iki maça... Yenilen gollerin hemen hemen hepsi defans oyuncuların bireysel hatalarından ileri gelmiştir. Song ve Egemen iyi birer futbolcu olabilirler ama iki oyuncunun birbirinden çok ayrık, defansta derinlik ve denge oluşturmadan oynamak istemeleri bordo-mavili takımı kale önünde çok müşkül durumlara sokmaktadır.

Devamı yarın



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Alkış ve uyarı   / 02-10-2008
 İnanıp başardılar   / 28-09-2008
 Hayat devam ediyor   / 27-09-2008
 İstediğini aldı   / 20-09-2008
 Olmadı ama   / 15-09-2008
 Uyum, 21 gündür   / 05-09-2008
 Görüntü iyi...   / 30-08-2008
 İyi başlangıç   / 25-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Büyük vurgun
Aghahowa' nın hat-trick yaptığı...
İflas etti
Skibbe' nin hatalarına oyuncuların...
Zoraki devam
Başkan Demirören, Engin' in de...
Gurur duydum
"Güvenimizi boşa çıkarma-dığınız...