Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fenerbahçe, gurbetçi Partizan'ı orada yener!
İlk maçın deplasmanda olması Fener için avantaj. Duran top tehlikesi ve Djordeviç-Diarra kafamı karıştırıyor Diarra 1.95'lik insan azmanı biri. Ona Edu yapışacak, bırakmayacak. Duran toplarda Partizan'ın en büyük kozu


Avrupa ligleri içinde, deplasmanda en başarılı takım olma özelliğini taşıyan ilk 3 içinde Partizan. 16 deplasman maçında alması gereken 48 puanın 41'ini toplamış. Sadece 1 kez, o da ligin ikincisi Kızılyıldız'a kaybettiler. Zaten geçen yılki tek yenilgileri de buydu. Tabii şimdi diyeceksiniz ki "Bu işi Sırp liginde yapmış, Avrupa'da bu kadar kolay mı?" "Haklısınız ama gelin biraz daha derinlemesine bakalım bu takıma...

BİR TANE DİARRA DA BUNLARDA VAR
Benim bildiğim şu anda, Maribor, Bordeaux, Luzern, Lecce, Portshmounth, Real Madrid ve Tours takımlarında oynayan 7 tane Diarra var, bir de Partizan'lı bu Diarra'yı eklediniz mi ortalık Avrupa'da Diarra'dan geçilmez oluyor.
Bana da, bu isim tıptaki Diare'yi (İshal) hatırlattığı için de ayrıca komik geliyor. Ama bunların Senegallisi, pek de öyle komik bir adam değil. Tam tersine ürkütücü. Hafif insan azmanı, basketçi olacakken yanlışlıkla futbola dönmüş. 1.95'lik bir adam. Duran toplarda büyük silah. Edu yapışacak ve bırakmayacak. Başka yolu yok. Geçen yıl 12 tane attı, hem de penaltısız. Geçen hafta İnter Bakü'ye de acımadı, attı golünü 2-0 kazandıkları maçta.

ALLAH'TAN JOVETİÇ'İ FİORENTİNA KAPTI
Daha 18 yaşında bu Jovetiç. Geçen sezon müthiş oynadı. Sırp futbolunun geleceği. 21 yaş altı milli takımlarının yıldızı idi. Diakhate, Hable gibi adamlara, yani 18-19 yaş arası oyunculara yatırım yapan Fiorentina, onu da takip ettiriyordu. Ve nitekim kaptı bu sene kıvırcık saçlı, bebek yüzlü Sırp oyuncuyu. Onun olmaması Fener için avantaj olacak. Çünkü Diarra'nın yarattığı boşluklara müthiş bir hızla ve çabuk giriyor, rakibin dengesini bozuyordu.

GEZGİN PORTEKİZLİYİ SARI KART DURDURDU Adı Moreira, 30 yaşında Portekizli. Menajeri parayı çok sever, bu nedenle sürekli gezdirir onu. Bildiğim kadarı ile Partizan 8. takımı. Orta sahanın ortasında, ya da solunda izleyeceksiniz onu. Ama oradaki maçta değil elbet. Çünkü bildiğim kadarı ile sarı kart cezalısı. Çabuk, teknik, ufak tefek bir adam. Aralara sızmaya çalışıp, ince paslar atar ama Şükrü Saracoğlu'ndaki maçta Gökhan'dan kurtulamaz diye düşünüyorum.

KAZIM'IN MADENİ OBRADOVİÇ OLABİLİR
Sol kanatlarında, çoğunlukla arkada, bazen de önde oynar bu 20 yaşındaki genç adam. Geçen sene sakatlıktan dolayı uzun süre oynamamıştı. Ters çalım attınız mı, başı döner. Tam Colin'liktir anlayacağınız. Bu formu ile Kazım'ın, sağ kanatta Partizan'lıların da başını döndüreceğini düşünmek hiç de hayalcilik olmaz.

DJORDEVİÇ'İ KORNERLERDE LUGANO TUTMALI
Nenad Djordeviç, geçen yılın ortasında yine Partizan'dan gittiği Japonya'dan geri geldi. Adam 1.83 metre. Yani, öyle aman aman uzun değil. Ama tüm duran toplarda öne geliyor ve can yakıyor. Kendini kaybettirip, geriden koşularına dikkat. Onu tutmak için en uygun adam Lugano. Fenerbahçe duran toplarda eşleşme konusunda hata yapıyor. Bazı rakip adamlar boşta kalıyor. Bu nedenle, son Bakü maçında da iyi oynayan Djordeviç'e dikkat.

İNTER BAKÜ MAÇINDA NE YAPTILAR?
Sırp doktor arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre, İnter Bakü ile kendi sahalarında çarşamba günü yaptıkları maçta, ilk yarı çok baskılı oynamışlar. Azerbaycan takımının kalecisi mutlak 2 golü kurtarmış. 2. yarının başında mutlak bir gol kaçırıp, şansını döndürmemiş Azeriler. Bundan kısa bir süre sonra da önce Montenolla süper bir dripling sonrası golü atmış, bitime kısa bir süre kala da yukarda anlattığım Djordeviç'in direkten dönen topunu tamamlayan Diarra işi bitirmiş. Sonuç... Dr. Gürkan diyor ki: İlk maçın orada olması avantaj. Fenerbahçe orada mutlaka gol bulacak. Ama duran top tehlikesi ile Djordeviç ve Diarra kafamı karıştırıyor. Tüm bunlara rağmen aklımdan geçen skor, 2-0 ya da 2-1 Fener'in galibiyeti. Her zaman olduğu gibi t e k r a r l a y a l ı m Rastgele Fenerbahçe...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Seri katil Bükreş   / 09-08-2008
 Fener sağlam geliyor   / 28-07-2008
 Kartal yüksek uçabilir mi?   / 27-07-2008
 Ben sizin zannettiğiniz takımı tutmuyorum   / 25-07-2008
 "Yeni Tava" G.Saray'ı şampiyon yaparmı?   / 20-07-2008
 Aragones rüzgâra tükürecek mi?   / 13-07-2008
 İbo'ları kaybetme Beşiktaş   / 11-07-2008
 Aslan sakata mı geliyor: Kewell!   / 10-07-2008
 Hiç tanışmadan sevilen adam!   / 08-07-2008
 Crusiat Ligament,Skibbe'yi G.Saray'ın başına getirdi   / 02-07-2008


 
Fenerbahçe, gurbetçi Partizan'ı orada yener!
Alex yerinden mutsuz olur mu?
Semih bu sene ligin en çok koşan adamı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kezman arapsaçı
Ancak kulüpler hâlâ anlaşamadı,...
Steaua' da şok
ŞAMPİYONLAR Ligi 3. ön eleme maçı...
Tello' suz asla
Yeni sezonda yeni bir sistemle...
Trabzon' a ders
As kadroyla sahaya çıkan...