Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Seri katil Bükreş
Hirsfeld kendi kalesine gol attıktan sonra Steaua, Cluj'u devirdi, ardından da 10 maç üst üste kazanmayı başardı Bu skorlarla 'Seri Katil'e dönen Bükreş'i G.Saray, Ali Sami Yen Stadı'nda gol yemezse eleyebilir. Rastgele Cimbom...


Cluj'un, Kanadalı kaleci Hirsfeld, nereden bilecekti ki kendi kalesine maçın daha 25'inci dakikasında attığı golün, Steaua'nun seri bir katil olmasına neden olacağını. Tecrübeli kaleci, Rosenborg'tan yeni gelmiş, CFR Cluj'da henüz ikinci maçına çıkmıştı ve Steaua'yu seri katil yapacak maçların ilkinde, kendi kalesine attığı golden sonra 2 gol daha yemiş ve Steaua, Cluj'u 3-1 yenmişti. İşte bu maçtan sonra, 46 gün içinde Steaua üst üste tam 10 maç kazanıyor, inanılmaz bir seri yakalıyor ama gene de 1.5 ay önce yendiği CFR Cluj'un ardından ligi ikinci tamamlıyordu. Steaua, iç saha maçlarında Romanya'nın kaybı olmayan tek takımıydı.
Az gol yiyorlar, 17 maçta kalelerinde sadece 5 kez top görüyorlardı. Yani içerde gerçekten iyi oynuyorlardı. Peki bu takım hangi taktiklerle oynuyordu? Gelin her zaman yaptığım gibi 'iddialı futbol analiz ekibi'nin görüntü, arşivlerine başvuralım ve Romanya'nın Avrupa kupalarındaki en başarılı takımı Steaua'yu teknik olarak değerlendirelim. Ama bu işi Avrupa maçlarına göre yapalım ki doğru bir karşılaştırma olsun.

RAKİBE GÖRE TAKTİK UYGULUYORLAR
Geçen yıl, Arsenal'e 1-0 kaybettikleri maçlarını seyretmiştim. Hücumda tek adam olarak Badea'yı (9) kullanmış, arkasına Dica'yı (10) koymuşlardı. Savunmanın önünde, orta alanın ortasında da Petre (8) ve Niaga (25) oynamıştı. Çok faul yapmışlar, Arsenal'in ancak 1/3'ü kadar şut atabilmişler, korner bile kullanamadan maçı bitirmişlerdi. Arsenal'den korktukları her hallerinden belliydi. G.Saray'dan da korkacakları kesindi. Çünkü büyükler onları çekinerek oynamaya itiyordu.

CESUR OYNAYINCA DAĞILIYORLAR
3 hafta sonra Sevilla deplasmanında seyretmiştim onları. Bu kez Sevilla'nın da cesur oyun yapısına güvenip, çok riskli bir kadro ile çıktılar. 4-3-1-2 oynuyorlar, önde Dica ve Iacob (19) gol ararken hemen arkalarında Croitoru (26) onlara destek veriyordu. Ama bu çılgına yakın taktik nedeni ile Sevilla 15 dakikada 2 gol atıp rahatlıyor ve işi rölantiye alıyor, 2. yarıda Petre'nin golü işlerine yaramıyordu. İstanbul'da böyle bir çılgınlık yapıp 2 santrforla çıkmayacaklarına eminim.

FUTBOLCULARIN YERİ SÜREKLİ DEĞİŞİYOR
G.Saray'a fikir verecek en güzel maç içerdeki 1-1'lik Slavia Prag mücadelesi. Net bir 4-4-2 oynadılar o maçta. Badea ve Dico öndeki 2'liydi. İyi de başlayıp, Dica'nın pasında Badea ile golü buldular, 2. yarı kalelerine doğru dürüst top da gelmedi ama son 10 dakikada Malatya'da oynayan Senkerik'ten y e d i l e r g o - lü. Bu maçta gördüğüm şu idi. Teknik adamları Lacatus, orta sahanın 2 kanadındaki adamları çok fazla değiştiriyordu. Örneğin bu maçta orta sahanın solunda oynayan Neaga, 3 hafta önce içerdeki Sevilla maçında hiç yoktu. Ya da, bu maçta sağda oynayan Critoriu, Sevilla maçında görev yapmıştı. Nitekim 3 hafta sonra Arsenal deplasmanında 2-1 mağlup oldukları maçta, bu kez Neaga sağa geçmiş, sol kanada Cristocea (14) alınmıştı. Oyuncuların yerleri ile bu kadar çok oynamak, takıma özellikle Avrupa kupalarında sıkıntı yaratıyordu. İşin ilginç tarafı yukarda saydığım oyunculardan sadece Petre bu sezonun ilk lig maçında forma giydi.

TRANSFERİ DE HİÇ İYİ DEĞİL
Romanya ile geçen yıl oynadığımız maçta ikinci golü atan Dica'nın Catania'ya gitmesi G.Saray için büyük bir avantajdır. Bu sezon iki tane dev santrfor transfer ettiler. İspanya'da Cordoba'dan aldıkları 1.90'lık Brezilyalı Arthuro ve AEK'dan getirdikleri 1.90'lık Kapetanos, sarıkırmızılı takımın defans elemenları Servet Çetin ve Meira karşısında tutunabilecek adamlar değiller. Yine bu sezon Galati'den gelen Szekely'nin süratine güvenmek isteyeceklerdir. Bu oyuncu hücumun her yerinde oynar ama ne Sabri ne de Hakan'dan kurtulamaz.

FARKLI KADRO İLE BAŞLADILAR
Lacatus yeni transferleri ilk maçta takıma. Dica, Neaga, Badea gibi geçen sezonun fırtınaları farklı nedenlerle yoktu Vaslui maçında ve 1-0 kaybettiler. Pek de iyi oynamamışlar, Romanya'daki doktor arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre. Savunmada Goian, Rada, Nesu gibi çok oynayan adamları da oynamamış. 4 yeni transferi banko ilk 11 başlatmış Lacatus. Ama transferlerin uyum süreci aşılmamış gözüküyor takımda.

G.SARAY, AVRUPA'DA ÇOK İYİ İŞLER YAPAR
G.Saray'ın, iyi bir santrfor alınması durumunda bu sene çok zevkli maçlar çıkaracağını düşünüyorum. Bu takımın kadro yapısı hızlı oyun ve gole gitme anlamında çok avantajlı. Bakmayın şu andaki kötü görünüme. Ümit'ten tek santrfor olmayacağını, Kewell'a çok uzun süre güvenemeyeceklerini anlayıp, buna göre alternatifler geliştirirler ise gerçekten G.Saray maçlarına gitmek büyük zevk olacak benim için. Dr. Gürkan diyor ki: Ordunun takımı Steaua'mu? UEFA şampiyonumuz karşısında, yukarıda anlattıklarımı da dikkate alırsanız şansı çok azdır Rumenlerin. 4-4-1- 1 gibi oynayacaklar sanırım burada. Sadece Ali Sami Yen'de gol yemesin sarı-kırmızılılar, bu yeter. Rastgele Cimbom...



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fener sağlam geliyor   / 28-07-2008
 Kartal yüksek uçabilir mi?   / 27-07-2008
 Ben sizin zannettiğiniz takımı tutmuyorum   / 25-07-2008
 "Yeni Tava" G.Saray'ı şampiyon yaparmı?   / 20-07-2008
 Aragones rüzgâra tükürecek mi?   / 13-07-2008
 İbo'ları kaybetme Beşiktaş   / 11-07-2008
 Aslan sakata mı geliyor: Kewell!   / 10-07-2008
 Hiç tanışmadan sevilen adam!   / 08-07-2008
 Crusiat Ligament,Skibbe'yi G.Saray'ın başına getirdi   / 02-07-2008
 Aragones Alex'i sevmez mi?   / 29-06-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Sakatlığa paydos
Yıldız futbolcu, adının "Müzmin...
Aslan dertli
Bursaspor maçında sakatlanan...
1 yıl daha
"Yönetim kurulumuzun aldığı bir...
Kale hazır değil
Beş hazırlık maçında 8 gol yiyen...