Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sorun ortalarda

Geçen yıl Turkcell Süper Lig'de 64 gol atan Galatasaray bu sezon açılışından bu yana gol yollarında oldukça zorlanıyor. Geçen sezon da sarı kırmızılı takım 21. haftada Manisaspor'u 6-3 yendiği maç sonrasında uzun dönem gol kısırlığı yaşamış ve 31. haftada Büyükşehir Belediye'yi 3-0 yendiği karşılaşmaya kadar oynadığı lig, kupa ve UEFA olmak üzere 14 mücadelede sadece 12 gol kaydına muaffak olabilmişti ki, geçen yıl Galatasaray'da Hakan Şükür de kadrodaydı. Şu ana kadar yaşanan gol kısırlığının kalıcı olup olmayacağını Galatasaray'ı ancak ideal kadrosu ile izleyebildiğimizde anlayabileceğiz. Kritik Steaua Bükreş mücadelesi öncesi bize kıstas oluşturacak en ciddi maç olan Bursaspor karşılaşmasında takım istekli ve diri görünmesine karşın gol yollarında etkisiz ve beceriksizdi. Galatasaray'ın 'son vuruş sorunu' olduğunu düşünmüyorum. Gol her zaman kaçabilir. Benim gözlemime göre takımın en büyük problemi getirilen toplarda final paslarının kötülüğü veya yanlış pas tercihleri. Bu böyle sürerse Galatasaray'ın gol atması mucizelere bağlı kalır. Bursa karşısında çok iyi bir maç çıkaran Arda dahi final paslarında topu ya rakibe çarptırdı ya da topu rakibinin kafasına ortaladı. Sabri'nin bu konudaki yeteneksizliği de zaten malum. Galatasaray'da oynadığı tüm maçları mercek altına alın, başarısızlık oranı % 80'lerin üstündedir. Ayhan, Hakan Balta, Volkan ve Barış Özbek de orta ve pas yüzdesi sorunu olan oyuncular. Bu bağlamda Galatasaray'da Kewell, Lincoln ve Uğur'un oynamaları çok önemli. Bu futbolcuların pas ve orta kaliteleri diğer oyunculardan daha üst düzeyde. Skibbe, takımın pas ve orta isabet yüzdesini arttırmanın yollarını bulamazsa Galatasaray gol kısırlığı çekmeye mahkum olur.

Yönetim de hatalı
Diğer yandan Hakan Şükür'ü aylar öncesinden göndermeyi planlayan ancak buna rağmen önlemini ona göre almayarak golcü transferinde geç kalan yönetim de gol sorunundan sorumlu olduğu kanaatindeyim. Bunca aydır bir golcü transfer edememek bir yönetim zaafıdır. Ancak Galatasaraylı yöneticiler Şampiyonlar Ligi grup maçlarına kalıp kalamama durumuna göre golcü transferi maliyetini belirleme düşünceleri de olabilir ki bu işi bu kadar ağırdan almaları bana bunu da düşündürmüyor değil.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lincoln farklı olacak   / 29-07-2008
 EURO 2008 etkisi   / 13-07-2008
 Sistem takımı   / 22-06-2008
 Portakal mevsimi   / 14-06-2008
 Kusursuz Hırvatistan   / 13-06-2008
 Facia savunma   / 11-06-2008
 Michael Skibbe   / 02-06-2008
 Matthias Sammer   / 27-05-2008
 F1'e ilgi azalıyor   / 12-05-2008
 F1'de mayıs etkisi   / 10-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Sakatlığa paydos
Yıldız futbolcu, adının "Müzmin...
Aslan dertli
Bursaspor maçında sakatlanan...
1 yıl daha
"Yönetim kurulumuzun aldığı bir...
Kale hazır değil
Beş hazırlık maçında 8 gol yiyen...