Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Lincoln farklı olacak

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Lincoln ile ilgili Galatasaray TV'de bir açıklama yaparak geçen yıl geçirdiği sakatlıklar nedeni ile takıma katkı sağlayamayan bu futbolcudan umutlu olduğunu ve kendisinden bu yıl daha iyi performans göstermesini beklediğini söyledi. Gerçekten de Almanya'da oynadığı 7 yıllık süre içinde izleme fırsatı bulduğum ve hayran olduğum Lincoln, geçen sezon beni de hayal kırıklığına uğrattı. Ancak Lincoln'ün öyle maçlarını seyrettim ki Galatasaray'la 4 yıllık mukavelesi olan bu futbolcu için henüz umudumu kaybetmedim. Biliyoruz ki her yabancı futbolcunun belli bir uyum süreci vardır ve bu belli bir zaman alır. Hele ki bu uyum süreci sakatlıklarla sekteye uğruyorsa, moral açısından geriye gidiş bu süreci daha da uzatabilir. Almanya'da uzun yıllar yaşadıktan sonra bir anda değişik bir ülkeye gelen Lincoln bu süreçte geçirdiği sakatlıklar nedeni ile adaptasyon problemi yaşamış, sakatlıklar sonrası oynadığı maçlarda da formunu yakalayamadığı için takıma fazla katkı sağlayamamıştır. Bunlar her ülkede görülebilecek olağan şeyler. Önemli olan bunun süreklilik kazanmaması ve düzene girmesidir. İşte Lincoln'ü Almanya'dan gayet iyi tanıyan Skibbe de Lincoln'deki bu gelişmeyi görmüş olacak ki kendisinden daha fazla şeyler beklediğini açıkça belirtmiştir. Skibbe'nin ayrıca 20'li yaşların sonlarına gelen futbolcuların verimlerinin genelde üst seviyeye çıkması konusundaki saptaması da yerindedir.

Meira avantajı
Lincoln'ün bence bu yılki bir başka avantajı ise Fernando Meira'nın transfer edilmesidir. Lincoln her ne kadar Almanca bildiği için takımda iletişim sorunu yaşamasa da ana lisanını konuşan bir futbolcunun takımda olması onu olumlu yönde etkileyecektir. İnsanlar yabancı bir ülkede kendi ana lisanlarında konuşabildiklerinde kendilerini iyi hissederler. Geçen yıl Bayern Münih'e transfer olan Ribery uyum sürecini ana lisanı Fransızca olan Van Buyten'ın desteği ile atlatmıştır. Keza bu yıl Wolfsburg takımı Barzagli'yi transfer ederken yanında vatandaşı Zaccardo'yu da almış ve Wolfsburg bunu bilinçli olarak yapmıştır. Kısacası müthiş futbol yeteneklerine sahip olan ve Michael Skibbe ile Feldkamp'tan daha iyi iletişim kuracağı kesin olan Lincoln, bu yıl Galatasaray taraftarlarını ve futbolseverleri büyük bir olasılıkla kendine yeniden hayran bıraktıracaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 EURO 2008 etkisi   / 13-07-2008
 Sistem takımı   / 22-06-2008
 Portakal mevsimi   / 14-06-2008
 Kusursuz Hırvatistan   / 13-06-2008
 Facia savunma   / 11-06-2008
 Michael Skibbe   / 02-06-2008
 Matthias Sammer   / 27-05-2008
 F1'e ilgi azalıyor   / 12-05-2008
 F1'de mayıs etkisi   / 10-05-2008
 Dostluk kazandı   / 05-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Pürüz çıkardı
Liverpool' un Fenerbahçe' ye...
Kontrolden geçtiler
G.Saray' ın yeni transferi Meira...
Son karar İnönü
' Bu sezon tüm maçları İnönü...
Tony Sylva şişman çıktı!
Trabzon' un uzun uğraşlar...