Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Holosko forvete

Yeni sezon öncesi Beşiktaş'ın 11'i aşağı yukarı belli. Bununla birlikte ideal kadronun zayıf halkaları da gün gibi ortada. Dersimizi daha kolay anlatmak için isimlerle birlikte sistemi konuşalım ki manzara ortaya net çıksın. Ertuğrul Sağlam'ın kafasındaki orta saha belli. Aydın, Cisse, Uğur ve Holosko. Savunmanın büyük bölümü netleşmiş durumda. Tello, Zapotocny, sağda da Serdar Kurtuluş... Forvet arkasında Delgado'nun da oynaması kesin. Geriye ne kalıyor; forvet ve savunmanın göbeğindeki diğer isim. İşte onları tercih etmek sadece sisteme ya da Sağlam'ın isteğine bağlı değil. Çünkü 6+2 kuralı var. Sağlam'ın imkanı olsa, savunmanın göbeğine Sivok'u, forvete de Bobo'yu koyar. Fakat böyle bir şansı yok. O nedenle, Ertuğrul hoca Holosko'yu orta alanın sağında kullandığı anda hem bu oyuncudan tam yararlanamayacak, hem de 6+2'den dolayı eli ayağı bağlanacak. Eğer Holosko sağda oynarsa, ya savunmada yerli bir stoper kullanacak, ya da forvette mecburen Nobre'yi oynatacak. Başka şansı yok. Bu da özellikle derbilerde ve deplasmanlarda uygulanabilir bir sistem değil.

Şifreleri çözmek lazım
Dolayısıyla benim tavsiyem, Holosko'yu mutlaka forvette kullanması şeklindedir. Sağ kanatta kim oynayacak derseniz; Serdar Özkan da oynar, Ekrem Dağ da oynar. Böyle yaptığı takdirde savunmada Sivok-Zapotocny ikilisini kullanma şansı olduğu gibi, orda bir yerli stoper kullanıp, forvette çift yabancıya dönme imkanı da olacaktır. Bunlar bize hazırlık maçların sonrasında Ertuğrul Sağlam'ın sunduğu kadroların şifreleri. Zaten Sağlam da en çok yukarıda anlattığım tedirginliği yaşıyor. Öte yandan Tello'yu savunmada kullanmak gibi çok doğru bir düşüncesi var hocanın. Buna ben de katılıyorum. Şilili futbolcunun deplasmanlarda 40 metreye atacağı uzun toplarla Holosko ve Bobo, birçok rakibi avlayabilir. Bence hoca bu tercihten hiçbir zaman vazgeçmemeli. Sonuç olarak, Beşiktaş çok sıradan yabancıları olmasına rağmen, ortalama değeri yüksek, takım olmaya çok yatkın bir homojen yapıya sahip. Beni en çok da bu umutlandırıyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nasıl bir Beşiktaş?   / 02-08-2008
 Öteki Beşiktaş!   / 31-07-2008
 Cennete geldik!   / 29-07-2008
 Hızlı değişim   / 27-07-2008
 Milat!   / 25-07-2008
 İstikrar   / 22-07-2008
 Ateş gibi   / 21-07-2008
 Oscar'lık hareketler!   / 18-07-2008
 Belirsizlik!   / 15-07-2008
 Dayanma gücü   / 14-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
F.Bahçe en iyisi
"F.Bahçe şu anda gerek futbolcu,...
G.Saray peşimde
Milli futbolcu, "G.Saray ve PSV...
Demir uyarı!
"Sizleri istekli ve inançlı görmek...
Müthiş Trabzon
Gökhan Ünal (2) ve Umut' un attığı...