Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kartal yüksek uçabilir mi?

Kartalların hem yerden havalanıp uçabilecek kadar hafif olmaları, hem de avlarını yakaladıklarında rahatlıkla taşıyabilecek kadar güçlü olmaları gerekir. İşte bu nedenle de kartalın kemiklerinin içi neredeyse boştur. Yani hem güçlü hem hızlı olabilmek için bazı ek özellikleri vardır kartalın. Peki sahalarımızın 'Kartal'ının durumu ne alemde, gelin bu hafta da onlara bakalım.

SAĞLAM'IN ZOR KARARI!
3 şablonu olacak bu sene Kara Kartal'ın. Sırayla bu şablonları değerlendirerek gidelim şimdi. Geçen sene Turkcell Süper Lig'de deplasmanlarında maçları en çok üst biten 3 takımından biri Beşiktaş idi. Çünkü takım atıyordu ama mutlaka yiyordu da. Orta alan direnci çok düşüktü. Ön alandaki santrfor pozisyonunda oynayanlar yeteri kadar pres yapmıyordu. 4 büyükler içinde santrforları en az top kazanan 2 takım Trabzon ve Beşiktaş'tı. Artık modern futbol, önde oynayan oyuncuların rakibin tandeminden ya da ön liberolarından top çalmasını istiyor. Kartal bunu yeterince yapamıyordu geçen yıl. Benim için bunda garip olan şey ise bu takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, top oynadığı yıllarda rakip savunmadan en çok top kazanan oyunculardan biri olmasına rağmen takımının bunu neden yapamadığıydı. O zaman taktik değişmeli ve takım hem gol atmaya, hem de ön alanda top kazanmaya yönelik olmalıydı. Peki bu takım nasıl olacaktı:

1-OYUNCULAR TEK HEDEFiNiZ GOL, iLERi! MODELi
Rüştü
E.Dağ
Tello
S. Özkan
Bobo
Nobre
Holosko
Zapatocny
Delgado
Cisse
Gökhan
Seyir zevki mükemmel, maç başına en az 2.5 gol atacak bu takımda öndeki 2 adam mutlak pres yapmalı. Bu takım, benim her zaman dile getirdiğim "Savunmacıya hücum öğretmeye çalışacağına, hücumcuya savunma öğret daha kolay" fikrimin mükemmel bir uygulayıcısı olur. Holosko ve Serdar savunma yapmaz mı dediniz? Milyon dolarlık Eto'o'nun arkasında, sağda Messi, solda Ronaldinho, ortada Deco oynardı ve bu haliyle, bu yıldızlarıyla Barça, savunmada yaparak 2 yıl önce ligin tozunu atmıştı. Ronaldinho ve Messi'nin savunma yaptığı yerde, Serdar Özkan ve Holosko yapmayacaksa kendilerine başka iş arasınlar derim. Bu kadronun en büyük avantajı 2 bekin aslında orta saha da oynayabilen adamlar olması nedeni ile müthiş atağa çıkan bir takım olmasıdır. İddia ediyorum, bu kadro oturtulursa Kartal ligin en çok orta yapan takımı olacaktır. 2 santrforla da oynadığı için takım 75 golü rahatça geçecektir. Eeee adınız Kartal ise size de güçlü kanat gerekmez mi zaten?

2-ÖNCE YEMEYELiM SONRA ATARIZ MODELi
A. Tandoğan
E. Dağ
S. Özkan
Bobo
Holosko
Zapatocny
Rüştü
Delgado
Cisse
Gökhan
S. Kurtuluş
Eğer ki futbolu siyaset olarak kabul edip, siz de muhafazakar kesimdenseniz, o zaman takım yukarıdaki gibi olacaktır. Bu kadro fazla suya sabuna bulaşmayan, savunmayı ve savunma önünü garantiye alan, ligin en çok top kazanan 2 takımından biri olan ama ceza sahasında en az topla buluşan ekibi olma özelliğini de eline geçirecek bir kadro olur. 34 maçta atacakları gol sayısı 50'yi bile bulmaz. Belki 20'den az gol yerler ama maçlarına gidenlerin, yanlarında bilgisayar oyunu, tavla, iskambil kağıdı gibi 'Sıkılma engelleyici aktivitelerden' almaları ruh sağlıkları açısından iyi olur.

3-ERTUĞRUL HOCANIN EN iYi BiLDiĞi MODEL
Rüştü
S. Kurtuluş
E. Dağ
Tello (Sivok)
Bobo
Nobre
Holosko
Zapatocny
Cisse
Gökhan
Delgado
Ertuğrul Sağlam; çalışma disiplinini, bilime yatkınlığını, araştıran yapısını beğendiğim bir hocadır. Kayseri'de başarılı işler yaparken, klasik ve çok etkili bir 4-4-2 uygulatmıştı. O takımın en önemli özelliği ise orta alanın ortasındaki 2 adamın birinin teknik ve öne doğru oynayan (Ragıp), diğerinin ise savunmaya dönük, daha düz oyuncu (Johnson, Kanber) olmasıydı. Bunu Cisse ve Delgado ikilisi mükemmel yapar. Yine Kayseri'de Mehmet Topuz'un harika işlettiği sağ kanatta şimdi Holosko var. Orada da sorun yok. Forvette de Bobo-Nobre ikilisinin, Gökhan-İglesias ikilisinden daha iyi olduğunu düşündüğünüzde, 4-4-2'nin hoca için en doğru anlayış olacağını net bir şekilde görebilirsiniz. Kadrolarda, kalede sürekli Rüştü'yü gördünüz. Ben Hakan Arıkan'a da çok inanan bir spor adamıyım. Ama adamlık ve tecrübe konusunda Rüştü benim için her zaman 1 numaradır, o nedenle Beşiktaş kalesi öncelikle Rüştü'nündür bana göre. Sonuç: Dr. Gürkan diyor ki; Beşiktaş, her yöne döndürülebilir kadrosu ile bana bu sene en çok heyecan veren takımlardan bir tanesi. Ertuğrul hoca daha Kayseri'deyken, kamp yaptıkları otelde karşılaşmıştık. Kayseri takımına, ligde ilk yarıda yaptıkları ile ilgili benim bilgisayar analizlerimi içeren görüntülü bir konferans vermiştim. Bilime son derece inanan, komplekssiz, doğru bir adam benim için hoca. Bu sene, bu takımı başarıya götüreceğine inanıyorum. Sadece, yabancı oyuncu seçimi konusunda sanırım ekonomik nedenlerden kaynaklanan yanlış tercihlerinden de kurtulabilirlerse, Kartal'ın önü Ertuğrul hoca ile çok açık olacak.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ben sizin zannettiğiniz takımı tutmuyorum   / 25-07-2008
 "Yeni Tava" G.Saray'ı şampiyon yaparmı?   / 20-07-2008
 Aragones rüzgâra tükürecek mi?   / 13-07-2008
 İbo'ları kaybetme Beşiktaş   / 11-07-2008
 Aslan sakata mı geliyor: Kewell!   / 10-07-2008
 Hiç tanışmadan sevilen adam!   / 08-07-2008
 Crusiat Ligament,Skibbe'yi G.Saray'ın başına getirdi   / 02-07-2008
 Aragones Alex'i sevmez mi?   / 29-06-2008
 Bu geceden sonra Türkoloji okuyanların sayısı patlayacak   / 25-06-2008
 Türkie'nin istatistikleri Avrupalıya kafayı yedirir!   / 24-06-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Son saatler
İspanyol yıldızın yıllık 3.5...
Polat' ın transfer isyanı
G.Saray' da transferin hiç...
Beşiktaş' ta çifte sistem
' Yürüyen oyuncu istemiyorum' ...
Kıran kırana
İdmanlarda kemik sesleri...