Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hızlı değişim

Ertuğrul Sağlam'ın Schalke karşısında denediği sistemi (4-4-1-1) önümüzdeki sezon boyunca deplasmanlarda ve güçlü rakipler önünde oynanan maçlarda izlemeye hazır olalım. Çift ön liberolu ve savunma güvenliğini ön planda tutan bu sistem, hücumda Bobo ve Holosko'nun çabukluğundan faydalanılması üzerine kurulu. Holosko'nun sağ çizgiye çekilmesi dışında bu sisteme bir itirazım yok. Slovak oyuncuyu çizgiye hapsetmek, iş bitirici özelliğini tehlikeye atmak demek. Elinizde 5 Holosko varsa, birini böyle kullanabilirsiniz ama Beşiktaş'ın tek Holosko'su var ve o da böyle kullanılmamalı. Tello'nun savunmanın sağına çekilmesi bence doğru. Ertuğrul hoca bunda ısrar etmeli. Şilili futbolcunun geriden atacağı uzun toplarla Bobo ve Holosko çok rahat kontratağa çıkıp pozisyon bulabilirler. Öbür taraftan Beşiktaş'ın iç sahada bu sistemle oynamasını beklemek mantıklı olmaz. Sağlam kağıt üzerinde kolay gözüken maçlarda çift santrfora dönüp Nobre'yi de kullanacaktır, doğrusu da budur.

Aydın, değişmez olur
Şimdi gelelim yenilere yani en çok merak edilenlere. Sinan Engin'in Ronaldo'dan iyi dediği Sivok, top kullanma özelliği olan ve topla çıkabilen bir savunmacı. Ancak altını ısrarla çizmeliyim ki o bir yıldız değil. Henüz 11'deki ikinci maçını oynadığı için çok uyumlu olduğu da söylenemez. Stili tıpkı Zago'yu andıran Zapotocny havadan çok iyi. Bildiğiniz kesici. Goldeki zamanlaması mükemmeldi. Gökhan Zan ile forma için kapışacaklardır. Seric, yeniler içinde en zayıf olanı. Teknik fakat çok ağır. Bana göre işi zor. Uğur İnceman'ı savunma ve hücum yönleriyle iki şekilde değerlendirmek gerekir. Defansa katkı sağlamak için ileriye çıkmakta tedirginlik yaşıyor, bunu üzerinden atmalı. Sivok'un yerine giren Tuna'nın ise daha çok zamana ihtiyacı var. Tüm oyuncuları tek tek yorumlamayı yarına bırakıp eskilerden genç Aydın'ın bu sezon ilk 11'in değişmezi olacağını söylemekle yetinelim. Bir şeyin daha altını çizmek şart. O da şu: Çok değil daha 4 sezon önce Beşiktaş'ın en genç ve en yeni oyuncusu Serdar Özkan'dı. Dün Delgado çıkınca Serdar Özkan kaptanlık bandını taktı. Siyah-beyazlılarda ne kadar hızlı bir değişim yaşanıyor anlayın artık.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Milat!   / 25-07-2008
 İstikrar   / 22-07-2008
 Ateş gibi   / 21-07-2008
 Oscar'lık hareketler!   / 18-07-2008
 Belirsizlik!   / 15-07-2008
 Dayanma gücü   / 14-07-2008
 Haksızlık bu   / 11-07-2008
 Başka bir yanlış!   / 08-07-2008
 Onun ödülüymüş   / 07-07-2008
 Fırsatçılık   / 06-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Son saatler
İspanyol yıldızın yıllık 3.5...
Polat' ın transfer isyanı
G.Saray' da transferin hiç...
Beşiktaş' ta çifte sistem
' Yürüyen oyuncu istemiyorum' ...
Kıran kırana
İdmanlarda kemik sesleri...