Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Doğan için yeni iddaaname


12 Ağustos'a ertelenen iddaa ihalesinde şartname, Aydın Doğan'ın ortağı Lottomatica için değiştirildi. Şartnamede üç önemli değişiklik bulunuyor. 1) Bayi şartının düşürülmesi, 2) Özkaynak, 3) Kısa vadeli borç şartlarındaki iyileştirmeler. İşte bu değişiklikler, Doğan'ın ortağı İtalyan Lottomatica'yı işaret ediyor. İddaa şartnamesi değişti, Aydın Doğan'ın ortağı rahatladı.

***

Adrese teslim

Şartnamede Lottomatica için üç önemli değişiklik
Spor Toto tarafından son anda ertelenen iddaa ihalesine ilişkin şartnamede Aydın Doğan ve ortağı Lottomatica'yı işaret eden bayilik şartı indiriminden sonra özkaynak ve borçluluk oranları konusunda da değişiklik yapıldığı belirlendi. Lottomatica'nın tutturamayacağı özkaynağın aktiflere oranına ilişkin şart 0.30'dan 0.10'a çekilirken kısa vadeli borçların özkaynağa oranının da 0.75'ten 0.60'a çekildiği ortaya çıktı.

DEVLER İLGİLENİYOR
Aralarında dünya devleri Ladbrokes, Lottomatica, Esas Holding, Arena, Net Holding, Coral, Austria Lottary, Doğan Grubu ve hali hazırda iddaa'yı işleten Karamehmet'e ait İnteltek'in de bulunduğu çok sayıda şirket ihale için hazırlanıyor. Ladbrokes, Esas Holding'le; Lottomatica da Doğan Grubu'yla birlikte hareket etmeye hazırlanıyor.

10 YILLIK DEVİR?
Yıllık minimum 1.5 milyar dolarlık ciro garantisiyle 10 yıllık ihaleye çıkmaya hazırlanan Spor Toto Genel Müdürlüğü, geçen hafta 21 Temmuz olarak kararlaştırdığı iddaa ihalesinin tarihinin son anda 12 Ağustos'a çekildiği duyurmuştu. Ancak iddaa ihalesinde tarih yanında şartnamede de önemli değişiklikler olduğu öğrenildi.

BİLANÇO YETERLİLİĞİ İNDİRİLDİ
En önemli değişiklik bayi şartında oldu. Eski şartnamede bayi şartı 2 bin 400 olarak belirlenmişti ancak değiştirilen yeni şartnamede bu şart bin adede indirildi. Bunun Aydın Doğan'ın ortağı Lottomatica için yapıldığı iddia edilirken, bu iddiaya yenileri ekleniyor. Şartnamenin bilanço yeterliliğine ilişkin değişiklikler de yapıldığı öğrenildi. Buna göre daha önceki şartnamede özkaynakların toplam varlıklara (aktif) oranının yüzde 35 olması öngörülürken, bu oranın yeni şartnamede yüzde 10 düzeyine kadar çekildiği öğrenildi.

GTECH'İ ALDI BORÇLAR ARTTI
Bir diğer değişiklik borçlarla ilgili yapıldı. Verilere göre kısa vadeli borçların özkaynaklara oranı en az yüzde 75'ten küçük olması gerekirken, bu şartta da iyileştirme yapıldığı ve yüzde 60'a indirildiği öğrenildi. Lottomatica yüzde 35'lik şartı tutturamadığı için oranın yüzde 10'a çekildiği, kısa vadeli borçlarının da geçen yıl Gtech'i aldığı için yüksek olduğu belirtildi. Bu alışveriş nedeniyle bilançosunda 2.2 milyar euro'luk borcu bulunan Lottomatica'nın borç şartını tutturma konusunda sıkıntılı olmasının değişikliğin nedeni olduğu iddialar arasında.



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Adrese teslim
Spor Toto: Amaç katılımı artırmak
'Değişiklik olmazsa tek firma katılır'
İddaa'nın tarihçesi

Nihat'tan iyi haber
Yolunuz açık olsun
Kepez İnan'dı
İddaa sonuçları
 
Ben kefilim
Kaleci antrenörü Crespo "Gençler...
Selçuk, Zico' ya kızgın
F.Bahçe' nin tecrübeli futbolcusu...
Meira keyifli
Stutgart' tan transfer edilen...
Almanya yaradı
G.Saray ve Milli Takım' ın...
Affetmemizi istemediler!
Menajer Sinan Engin, kavga...
Güiza' yı katlar!
"Bizim oyuncumuz F.Bahçe' nin...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital