Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Emre, Aurelio'yu unutturur

Aurelio'nun ayrılışı sonrası, F.Bahçe adına sezonun gidişatını belirleyecek en önemli faktör Emre Belözoğlu'nun performansı. Emre eğer 30 maç üstü forma giyerse problem yok. Ama son senelerde olduğu gibi sezonun yarısını sakat geçirirse işler zor. Aurelio, hem yerli statüsünde olması hem de sezonun neredeyse tüm maçlarında forma giymesi düşünüldüğünde mutlaka önemli bir kayıp. Orta ikilide defansif olarak kullanıldığında ülkenin tartışmasız en iyisi. Fakat Daum zamanında ve Milli Takım'da bu şekilde oynarken, Zico zamanından beri onu orta ikilide daha ofansif bir görevde izlediğimizi unutmayalım. Deniz, Selçuk veya Maldonado tipik birer ön libero gibi oynarken, yanlarında daha hücuma dönük olarak Mehmet Aurelio forma giyiyordu. Emre işte o mevkide Aurelio'dan daha iyisini yapabilir. Topu daha iyi ve hızlı kullanabilmesi, adam eksiltebilmesi ve ceza sahası dışından attığı şutlarla Emre, Aurelio'ya göre daha ofansif bir orta saha. Zico'nun ilk senesinde bu mevkide Stephen Appiah'ı kullanıp Aurelio'yu yedek bıraktığını unutmayalım. O yüzden o mevkideki bir Emre-Aurelio değişikliği iyi bile olabilir. Ama Emre'nin istikrarlı bir sezon geçirmesi şart. Aksi takdirde Selçuk- Deniz-Maldonado üçlüsünden oluşacak herhangi bir ikili hep aynı tip özelliklere sahip olduklarından, F.Bahçe'nin etkili bir futbol oynayabilmesi zor. Aurelio'nun kaybedilmesinin bir diğer handikapı da çift forvet kullanılabilecek bir sistemin alternatifinin ortadan kalkması oldu.

Soru işaretleri var
Ortada Deniz, iki yanında Emre ve Aurelio, önde Alex ve çift forvetli bir sistem özellikle ligde kullanılabilinirdi. Ama mevcut kadrodan ne Selçuk, ne Uğur, ne de Kazım bu sistemde Aurelio'nun yerini alamazlar. Her şeye rağmen, F.Bahçe adına bir sürü soru işareti olan bir sezona başlanıyor olması belki de bir avantaj. Geçen sezon, kafa kafaya giden ligde 11 yedekle maçlara çıkma şımarıklığının faturası son derece ağır olmuştu. Gözüken o ki bu sezon en azından işler daha ciddiye alınacak. O da F.Bahçe için bu sezonun belki de en önemli kazancı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Emre tam isabet   / 02-06-2008
 Çare lejyonerler   / 13-05-2008
 Futbol ciddi iştir   / 29-04-2008
 Ciddiyet   / 20-04-2008
 Sağlık olsun   / 14-04-2008
 Teşekkürler   / 09-04-2008
 Rakiplere nispet   / 06-04-2008
 Büyük gurur   / 03-04-2008
 Çift forvet konusu   / 28-03-2008
 Santillana gibi   / 22-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Böyle gitmez
* Deniz-Selçuk etkisiz; Aurelio...
Chihi' ye şaşırdı
KÖLN' ÜN hocası Daum, Adil Chihi'...
Orta sahamız sağlam değil!
"Delgado, Cisse, Serdar Özkan,...
Bir sürpriz daha
Bordo-mavililer, Belçika Ümit...