Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Heykeli dikilmeli

Hakan Şükür'ün geldiği ilk günden başarılarını alkışlamış, hatalarını da hep tenkit etmişimdir. Ancak o, kendi bildiği yoluna hiç sapmadan devam etmiştir. Ama Galatasaray'da ama Milli Takım'da. Ne kadar ilk varsa hepsini o başarmıştır. Yani, klası tartışılmayacak büyük bir anıt futbolcudur o. Gönderileceğini sezon başından beri bildiğini söylemiş. Ben de onun yurt dışına herhangi bir Müslüman ülkeye gideceğini çok daha erkenden biliyordum. Hatta eski çalıştığım gazetemde bunu yazmıştım. Mesele bu değil. Hakan futbolu bıraksa da bırakmasa da ona yapılması gereken 3 iş var: 1-Çok ciddi bir jübile düzenlenmeli. 2-Bütün dünyanın tanıdığı tek Türk futbolcusu olduğu için de Galatasaray'ın menajerliğine getirilmeli. 3-Yeni yapılacak Seyrantepe'deki stada kesinlikle Metin Oktay ile birlikte heykeli dikilmelidir. İnsanların 'Hayattayken heykeli dikilmez' diye bir şey yoktur. Ancak Galatasaray kulübü 'profesyonellikte duygusallık yoktur' lafını her zaman en çirkin haliyle uygulamıştır. Dilerim bu söz gerçek olmaz. Hakan için saydığım 3 madde uygulanır.

Terim süre istememeliydi
Fatih Terim, FIFA'dan kadro seçimi için süre daha talep etmiş. Ayıpladım onu... Ama bu işin böyle olacağı baştan belliydi. Bir teknik direktör hele hele de bu kişi Fatih Terim'se ve iki sene de ideal bir kadro kuramamışsa 'bu işi artık yapamıyor' demektir. Fatih Terim her turnuva, her hazırlık maçı öncesi açıkladığı telefon rehberi gibi aday kadro içinden eğer bir Milli Takım seçemediyse, yerini artık başka birine bırakmak zorundadır. Sayın Terim, her şeyi yapmalıydı ama FIFA'dan ek süre istememeliydi.

Tecil etmek de ne demek?
Sporculara askerlikte tecil müjdesi çıktı! Hazırlanan kanun teklifi meclise sunulacakmış. A Milli Takım kadrosunda yer alan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonları ile uluslararası şampiyonalarda ilk 3'e giren sporcuların askerlik yaşı 38'e kadar tecil edilecekmiş. Buna da utandım. Bu ülkede imtiyazlı bir sınıf yaratılıyor. Vergi indirimine tabi bunlar, askerlikten kaçması için yasa hazırlananlar yine bunlar, okullarda ders görmeden sınıf geçenler yine bunlar... Sayın devlet büyükleri; bu ülkede hiç kimseye imtiyaz tanımaya hakkınız yok. Yeter artık! Toparlanın biraz. Dünyada büyük başarılar elde etmiş, spor dışında eğitimde bir sürü çocuk var. Acaba onların da askerliklerini uzatmayı düşünüyor musunuz?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kezman kral olur   / 26-05-2008
 4. büyük kim?   / 23-05-2008
 Acun ve diğerleri   / 20-05-2008
 Laudrup'u getirmezler   / 18-05-2008
 Tayland'ta kutlama   / 16-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Maldonado' ya büyük destek
Fubis rahatsızlığıyla Brezilya'...
Fransız sevdası
Ligue 1' e kanca atan Aslan;...
Asla bitmez
"Çarşı' nın feshinde yönetimin...
Yıldız bombası
Transferde şov yapan bordo-mavili...