Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yanlışlar zinciri

Yanlış, yanlışla düzeltilmez gibi basit ama bir o kadar da doğru bir saptama vardır. Beşiktaş ile Bursa'yı birbirine düşüren, Adana Havalimanı'nda siyahbeyazlı taraftarlarla, yeşil-beyazlı futbolcuları meydan kavgası yaptıran yanlışlar zincirinin 4 yıl önce başladığını hepimiz biliyoruz. 1- Hatırlar ve tek tek sıralarsak, 4 yıl önce ligde Rize ve Akçaabat maçlarında takımı, iddiası kalmadığı için yalnız bırakan Beşiktaş'ın menajeri ve yöneticileri ilk yanlışı yaptılar. Bursalıların gözünde Beşiktaş'ın büyüklüğüne leke sürdüler. 2- Bursalı yöneticiler o günden bugüne taraftar motivasyonunu Beşiktaş gerginliği üzerinden sağlayarak ikinci yanlışı yaptılar. Bursa İl Güvenlik Kurulu'nda iki kez "Beşiktaş taraftarı stada sokulmayacak" kararı aldırıp, hamaset kokan tribünsel yaklaşımlarla ateşin üstüne benzin döktüler. 4- Sayın Demirören ve yönetimi, Bursa'da kale arkası tribününde oturarak ve takımına pankart açtırarak, taraftarına şirinlik yaptı. Yetmedi, yöneticilerinin elinde belgelerle Adana'daki maçı Bursalılara kapattırdı. Fotokopi gibi Bursalılardan karşılık gördü. Futbol dışı görüntüler Adana'nın o güzel atmosferine leke düşürdü. 5- Yanlışlar, yanlışları tetikledi. Önceki gece Adana Havalimanı'nda gazetecilerin parayla binemediği Beşiktaş'ın özel uçağına 'bedavaya getirilip, ağırlanıp götürülenlerden' 5-6 taraftar, karşılaştıkları Bursalı futbolculara sözle, ardından küfürle sataşarak bir başka yanlışı yaptı. Bursalı futbolcuların da küfüre, yumruk ve tekmelerle karşılık vererek "Biz kalabalığız, döveriz" mantığıyla hareket etmesi yanlışlar zincirinin son halkasıydı.

Şimdi soruyorum;
Olaylara gözleriyle şahit olan ve ayırmaya çalışan Sayın Yıldırım Demirören ve Bursalı yöneticiler, "Biz masumuz" diyebilir mi? Olayları çarpıtmak ve Sinan Kaloğlu'nun üzerine yıkmak çözüm mü?.. A.Gücü deplasmanındaki olaylara gebe olan bu atmosferin sorumluğunu kim alacak?.. Daha önemlisi üç büyükten biri olan Beşiktaş'ın muhatabı Bursa mı olmalıdır?.. En önemlisi bu görüntülerin neresinde Beşiktaş duruşu vardır? (Geçin Bursa'yı, 105 yıllık büyük Beşiktaş'ı bu görüntülerle yana getirenler utanmalıdır.) Güneş balçıkla sıvanmadığı gibi gerçeklerin de 'avanta' seyahatlerle kapatılamayacağı ne zaman anlaşılacaktır?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kaderin cilvesi   / 21-04-2008
 Off Beşiktaş   / 12-04-2008
 Adalet ve alınteri   / 07-04-2008
 Kader anı   / 23-03-2008
 Ambulans!   / 08-03-2008
 Ara-hava gazı!   / 28-02-2008
 Buzda dans   / 17-02-2008
 İnanamadım!   / 14-02-2008
 Kayseri dersi!   / 10-02-2008
 Kara mizah!   / 02-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Terim fena sinirlendi
MİLLİ Takımlar Teknik...
Sezona bedel gol
12 haftadır suskun olan Kongolu...
Stres attım!
Kırmızı kart cezası nedeniyle 4...
Yol gözüktü
Trabzonspor' da Erdinç, Musa,...