Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Off Beşiktaş

Beşiktaş'ta geçtiğimiz hafta başlatılan transfer politikasına değinmeden maça gelmeyeceğim. 4 yıldır kangrene yol açan ve milyonlarca doların uçup gitmesine vesile olan transfer politikasının yeni versiyonu vizyona girmeden iki kelam etmek istiyorum. 2x2=4 eder nasıl basit bir matematik hesabıysa, futbolda da sağlam bir takım iskeleti kurmanın gerekliği de o kadar basittir. Beşiktaş Zago ve Ronaldo'dan sonra tecrübeli, istikrarlı iki stoper, Giunti ve Tayfur'dan sonra iki sağlam ve istikrarlı ön liberoyu takımına koyamayan Beşiktaş, 4 yıldır sancı çekmektedir. Yönetim ve sürekli değişen teknik kadro şu defansın göbeğine Zago tarzı tecrübeli, lider bir stoper almadan bu takıma 2 kilo şeker almak bile haramdır. Hâlâ 23 yaşında, gelecek vadeden gençler üzerine yatırım yapmak bu takım için kumardır. 2 milyon dolara eşantiyon olarak alınan ikinci lig seviyesindeki Gordon fiyaskosu da dururken transferde son 1 haftadır gösterilen yol haritası yine endişe vermektedir. Aslında 7'sinden 70'ine bütün camia defalarca yazılan bu gerçeklerin farkındadır. OFTAŞ maçına gelince. Siyahbeyazlı futbolcular hazırlık maçlarında bile görülmeyecek bir kötü futbolla sahadaydılar. Tribünde seyirci de olmayınca izleyenleri esnetecek bir oyun ortaya kondu. Kontrolden çıkmış gibi ne oynadığı belli olmayan Serdar Özkan'dan, maç berabere giderken bile aut atışını geciktiren Hakan Arıkan'a kadar takım tam bir şaşkınlar mangasıydı.

Zikzaklı politika
Hakemlerin Beşiktaş'ı ezen, küçük düşüren hareketlerini yazmak sahada hiçbir şey yapmayan ruhsuz futbolcuları onurlandırmak olur. Bu yüzden bu konuya değinmeyeceğim. Sadece dün bile penaltıyı vermeyen hakemlerin bu 'garip' tutumlarının özünde Yıldırım Demirören yönetiminin izlediği zikzaklı politikalarının doğurduğu boşluğun sonucudur. Hakemler Beşiktaş'a düdük çalarken 1, F.Bahçe'ye çalarken 10 düşünmektedir. Beşiktaş dün ligi ve kendini bitirmiştir. Gün, sayın Yıldırım Demirören'in şapkasını önüne alıp düşünme ve karar verme günüdür.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Adalet ve alınteri   / 07-04-2008
 Kader anı   / 23-03-2008
 Ambulans!   / 08-03-2008
 Ara-hava gazı!   / 28-02-2008
 Buzda dans   / 17-02-2008
 İnanamadım!   / 14-02-2008
 Kayseri dersi!   / 10-02-2008
 Kara mizah!   / 02-02-2008
 Transfer şart   / 20-01-2008
 Güzel fotoğraflar   / 13-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sorun fiziki
Fiziksel olarak güçsüz...
Çık ve kazan
Sarı-kırmızılı takımda kadroyu...
Sağda sürpriz
Beşiktaş, OFTAŞ...
Çifte atak
Bordo-mavililer, Beerschot...