Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ah şu hakemler

Araya Chelsea maçı girdiği için ancak fırsat bulabildim. F.Bahçe-Kayserispor maçındaki hakem kararları üzerine bilen bilmeyen bir sürü kalemşör ahkam kesti. Hele yaptıkları hataları unutan ve yorumculuğa soyunan üç hakem eskisininkiler, bunlara tuz biber ekti. Hakemliği sırasında yönettiği maçta Okan Buruk'un bacağının kırıldığı pozisyona faul bile çalmayan (zira futbolculuğunda kendisi de böyle tekmeler salladı) ve özetle "Bu 10 hareket ceza sahası içinde cereyan ederse penaltı kararı verilir" diyen ana kuralı bırakıp, kendine göre "Penaltı, penaltı gibi olmalı" yorumunu ciklet gibi çiğneyen kabzımal Erman Toroğlu, gözlemcilik bile yapmadan kendini hakem hocası ilan edip, KARAKUŞİ kararlar veriyor ve cahilce konuşuyor. Bir G.Saray maçında aleyhlerine verilen serbest vuruş sırasında yerini almışken, rakip oyuncu Erdal Keser'in arkası dönük durumdaki F.Bahçeli stopere penaltı çalan, bir Beşiktaş maçında da kale hattı üzerinde seyredip kurtulan bir topu F.Bahçe kalesine girdi diye gol sayan Ahmet Çakar'a ne demeli?

Kimse kulüpçülük yapmasın
Hakemliğinin üst seviyesindeyken Beşiktaş'ın Van'da rakip kaleye attığı bir frikik sırasında, ceza sahası içindeki Vansporlu defans oyuncusunun smaç yaparak açık şekildeki elle topu uzaklaştırmasına penaltı düdüğünü öttüremeyen Metin Tokat'ın, "Penaltı kararının hakemin takdirine kalmış bir yorum" olduğunu hatırlamaması ayıp değil mi? Hakem Hakan Sivriservi, rakibin Deivid'e önce arkadan sarılması sonra da itmesiyle verdiği penaltı onun görüşüdür ve bu nedenle gözlemcisi bile notunu düşüremez. Ofsayt kararını ise o değil, yardımcısı bayrağı ile işaret eder. Maçı 5 dakikadan daha fazla oynattığı iddiasında ise, uzatmada Alex'e ceza sahası içinde yapılan tehlikeli hareket nedeniyle verilen çift vuruşta barajın açılması için oyunun 2 dakika durması rol oynamıştır. Bu zamanı dikkate alması da doğrudur. Son Beşiktaş-F.Bahçe maçında hakemin gol attırmak için sadece ikinci yarı maçı 8 dakika uzatması üzerinde neden hiç kimse durmamıştır? 30 yıl hakem ve gözlemci olarak bu konuda Türk futboluna hizmet etmiş biri olarak uyarıyorum. Lütfen herkes, kuralları bilmeden veya kendi lehine yontup doğruları saptırmasın, kulüpçülük yapmasın ve açıp kara kaplı kitabı okusun.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Olmalıydı!..   / 09-04-2008
 Tolunay'ın ayıbı   / 07-04-2008
 Darısı Chelsea'ye   / 06-04-2008
 Deivid gerçeği   / 05-04-2008
 Bir destan daha   / 03-04-2008
 Üç Yıldırım   / 30-03-2008
 Semih girince   / 22-03-2008
 Chelsea şifresi   / 21-03-2008
 Yordu ve vurdu   / 17-03-2008
 Hasan Doğan   / 14-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sorun fiziki
Fiziksel olarak güçsüz...
Çık ve kazan
Sarı-kırmızılı takımda kadroyu...
Sağda sürpriz
Beşiktaş, OFTAŞ...
Çifte atak
Bordo-mavililer, Beerschot...