Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hasan Doğan

Sayın Hasan Doğan'ın başkanlığındaki yeni futbol federasyonu bu göreve Süper Lig kulüplerinin ittifakı ile seçildi. Daha ilk beyanatı onların büyük desteğiyle yıllar sonra yine de kısıtlı olarak çıkarılan yabancı sayısının fazlalığı ve bunun Türk futboluna zarar verdiği şeklinde oldu. Doğan'ın dünya futbolundan ve özellikle Avrupa'nın ünlü kulüplerinin kadrolarından habersiz olduğu söylenemez. Daha salı akşamı son çeyrek finalisti belirleyecek İnter-Liverpool Şampiyonlar Ligi maçında spikerin "İnter kadrosunda İtalyan futbolcu yok. Liverpool'da da sadece iki İngiliz var" sözlerini futbola ilgili herkes duymuştur. İtalya ve İngiltere futbolunun gücünü kimse inkar edemez. İspanya, Fransa ve diğer AB ülkelerinin ünlü kulüplerinin kadrolarında da (mesela Sevilla'da 22 yabancı var) çok sayıda yabancı yer alıyor. Onlar ancak Avrupa dışından gelen G. Amerika ve Afrika uyruklu futbolcular için sanırım 3 sayılık bir tahdit koymuşlar.

Kendi kuyusunu kazar
Bunlar bir yana, kadrosunda en çok yabancı oyuncu bulunduran Türk kulübü olan Fenerbahçe son Milli Takım'a Aurelio ile sakat Deniz ve Selçuk dışında Volkan, Gökhan, Uğur, Semih ve Tümer olmak üzere 5 futbolcu vermiştir. Yani yabancılar, Türklerin önünü kesemedi. Yurdumuzda az yıldız futbolcu yetişiyor. Ve onları almaya da güç yetmiyor. On milyon euroya bile alınamayanlar var. Oysa neredeyse onlarla aynı seviyeye yakın Beto'lar, Nigris'ler, Neca'lar, Tita'lar vs. 300-500 bin dolara getiriliyor. Bunun sonucu da Anadolu kulüpleri iyi hocalarla büyüklere kök söktürüyor ve sürpriz sonuçlar alabiliyorlar. Hasan Doğan, parasız kulüplerin etkisiyle bu sözleri gündeme getirmediyse büyük bir hataya düşmüştür. Türkiye AB'ye girerse o ülkelerden serbestçe futbolcu alabilecektir. Hiçbir Avrupa kulübünün FIFA'nın 5 yabancı uygulamasını kabul edeceğini sanmıyorum. Ama Türkiye'deki sayıyı azaltmaya kalkacak olursa ilk olarak kendisini seçenleri karşısında bulacağını da unutmamalı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Skor ve futbol   / 10-03-2008
 Hepsine bravo   / 08-03-2008
 Türkiye'nin gururu   / 05-03-2008
 Zico'nun hediyesi   / 02-03-2008
 PFDK'nın hatası   / 01-03-2008
 Futbolcular-köçekler   / 28-02-2008
 Hakem rezaleti   / 24-02-2008
 Ha ha haaaaa!   / 21-02-2008
 İlk yarıda bitti   / 16-02-2008
 Nice 10 yıllara   / 15-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sakın ' hayır' deme
"F.Bahçe, Türkiye' nin en büyük...
Ankara alerjisi
OFTAŞ deplasmanında takımını...
Nedved geliyor
Fluminense' li oyuncunun yanı sıra...
Kral listede
' Afrika' nın Maradonası' olarak...