Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bravo Aydın

Bir sezonun emeğini bir hakem heba edebilir mi? Türkiye'de edebilir çünkü hakemin hakemliğini bitirmek ya da birkaç maç dinlendirmek dışında bir ceza mekanizmamız yok! Bu nedenle yapılan, yapanın yanına kâr kalıyor. Hakan Sivriservi'nin durumu da bu. Hem ligi bitirdi, hem de kendi kariyerini. Bundan sonra değil maç yönetmek, oyuncak düdük bile çalamaz ama neye yarar. Bizler bu kaotik ortamda yapıyoruz yorumlarımızı ve izlediğimiz maça motive olmakta zorlanıyoruz, F.Bahçe-Kayseri maçını izleyen ve rakiplerinin alenen kollandığını düşünen futbolcular nasıl demoralize oluyor siz hesap edin. Şimdi gelelim her şeye rağmen ligin tepesine tutunmaya çalışan iki takımın maçına. Sivas kazanmak için ilk dakikadan itibaren hırsla ama kontrolsüz yüklendi. Delgado'suz, Serdar Özkan'sız Beşiktaş ise Tello ve Cisse ile orta sahayı toparlamaya çalışırken Aydın'la sol, Tandoğan'la sağ kanattan bindirmeler yaptı. Aydın'ın ilk güzel ortası da Holosko'nun kafasından ağlarla buluşunca ev sahibi takım şuursuzca saldırdı. Kadrosunda Holosko olan bir rakibe karşı bunu yapmak ciddi hataydı. Nitekim Beşiktaş'ın 2. golü kontratakla geldi. Nobre'nin aşırttığı topu iyi takip eden Holosko bir kez daha fileleri havalandırdı.

Sivas şuursuzca saldırdı
İlk 45 dakikada Sivasspor daha atak görünmesine rağmen tempoyu istediği gibi ayarlayan takım Beşiktaş'tı. Dikkat çeken bir başka nokta ise bu yarıda iki takımın da savunmadaki ikili mücadeleleri kazanırken, hücum bölgesinde aynı başarıyı gösterememesiydi. Bu da uzun toplarla gelişen ani atakların sayısını arttırdı. Beşiktaş buna tedbir olarak savunmasını yerinden kıpırdatmayıp Mehmet Yıldız'a da topu aldığı anda basarken, Sivasspor iki gözcü bırakıp şuursuzca yüklendi ve doğal olarak daha fazla açık verdi. İkinci yarıda Sivas'ın savunması ile forveti arasındaki mesafe 50 metreye çıkınca Beşiktaş bir sezonda bulamadığı pozisyonu bir maçta bulmasına rağmen mirasyedi gibi harcadı. Siyah-beyazlı takım 10 kişi kaldığı son çeyrekte ise savunmasına gömülüp skoru korumayı yeterli gördü. Sivas'ın son saniyede bulduğu gol, puan getirmese de averajları eşitleme anlamına geliyordu. Bu zorlu deplasmanda alınan üç puanda müthiş oynayan Aydın başta olmak üzere, Holosko, Nobre, Üzülmez ve Toraman aslan payına sahipti.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Entellektüeller ve amigonuz ben!   / 05-04-2008
 Büyük başarı   / 04-04-2008
 Tarafsız amigolar!   / 01-04-2008
 Beklenen uyku!   / 30-03-2008
 Yapılacaklar belli   / 28-03-2008
 Eksiğimiz çok   / 27-03-2008
 Düzen bozulunca   / 23-03-2008
 Lider Beşiktaş'ın avantajı büyük   / 21-03-2008
 Beşiktaşlı duruşu   / 18-03-2008
 Baki ve Rüştü   / 17-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Savaş ilanı!
"Şunu herkes bilsin ki, Londra' ya...
İsyancı zaferi
G.Saray' ın 2 topu direkten döndü...
Hayata döndük
"Rakipler puan kaybedecek.
Son teklif
İki futbolcu için 6.5 milyon dolar...