Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Beklenen uyku!

Fenerbahçe'nin, Chelsea maçını da düşünerek gücünü ekonomik kullanacağı ve ilk 20 dakikada bir gol bulmaya çalışacağı belliydi. Aynen de öyle oldu. Ne var ki herkesin bildiğini Beşiktaşlı oyuncular da, teknik adamlar da pek önemsemediler. Beşiktaş gerekirse Toraman ve Cisse'ye çift ön libero oynatıp, Fenerbahçe'nin planlarını suya düşürmeliydi. Bunu yapmadılar. Haftalardır oynamayan Cisse'ye orta sahayı emanet eden Ertuğrul Sağlam, Serdar Özkan ve Tello'dan da içeri girip yardımcı olmalarını istemişti sanırım. Böylece Beşiktaş'ın iki kanadı da devre dışı kaldı. Aradığı golü Alex'le bulan Fenerbahçe için artık zaman çalmak ilk hedef olmuştu. Yere yatan sedye görmeden kalkmazken, taç atışları merasimle kullanıldı. Volkan da aynı şekilde her aut atışını törene çevirdi. Hakem Yunus Yıldırım'ın buna karşılık yaptığı tek şey seyretmekti. Tüm bunların yanı sıra asıl zaman hırsızı ise Alex'ti. Sahaya konfeti atılsa yere yattı, korner atışlarında tek kelimeyle tiyatro oynadı. Evet bunlar belki profesyonellikti ve galibiyete giden her yol mübahtı birilerine göre. Orta sahası karman çorman Beşiktaş'ın bu manzara karşısında koca 45 dakikada yaptığı tek şey ise sinir harbi ve rakibinin tuzaklarına düşmek oldu. İlk yarıda Kazım'ın sağ kanattan bindirmeleriyle abandone olan İbrahim Üzülmez'in yerine Ali Tandoğan'ı oyuna alan Ertuğrul Sağlam, Baki'yi de Kazım'ın karşısına çıktı. İşin doğrusu Baki, kora kor mücadele edip Kazım'ın etkinliğini azalttı ama daha sonra yaptığı hatayla da bir çuval inciri berbat etti. Beşiktaş ikinci yarıda 15 dakikalık bir baskı kurduğunda maçı kotarabileceğini gördü. Bu dönemde bir gol buldu, ikinciyi bulması da işten değildi. Onu ararken yine kolay bir gol yiyerek şampiyonluk stresini taşımadıklarını cümle aleme ilan ettiler.

Penaltıyı es geçti!
Maçın hakemi Yunus Yıldırım, Fenerbahçeli oyuncuların zaman çalmalarına göz yumdu. Evet maçın sonuna çalınan zamanı ekledi ama bu aynı şey değildi. Beşiktaş'ın etkili olduğu dakikalarda yere yatan Fenerbahçeli futbolcunun kaybettirdiği tek şey zaman değildi. O uyanık, aynı zamanda yorulan savunmasını dinlendirmiş rakibin de motivasyonunu bozmuş oluyordu. İşte bunun telafisi yoktu. Bu arada Colin Kazım'ın Batuhan'ın kafa hizasındaki topu elle alışı net penaltıydı. Tabii görmek isteyenler için. Sonuç olarak Fenerbahçe kendi planını uyguladı ve şampiyonluk yolunda altın değerinde üç puan aldı. Beşiktaş ise sağır sultanın bildiği Fenerbahçe taktiğine karşı hiçbir tedbir alamamanın bedelini bana göre şampiyonluk yarışına veda ederek ödemiş oldu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yapılacaklar belli   / 28-03-2008
 Eksiğimiz çok   / 27-03-2008
 Düzen bozulunca   / 23-03-2008
 Lider Beşiktaş'ın avantajı büyük   / 21-03-2008
 Beşiktaşlı duruşu   / 18-03-2008
 Baki ve Rüştü   / 17-03-2008
 Temiz lig isteyen uyanık davransın!   / 14-03-2008
 Hakkaniyetli yarış!   / 11-03-2008
 Hakem hikayeleri!   / 09-03-2008
 Tesadüf!   / 08-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Dev adım
Alex' in iki golüyle galibiyete...
Götz işe koyuldu
G.Saray' da Kalli' nin...
Yolun sonu
Maçı kazandıracak oyuncularının...
No prestij
Yanal karşılaşmayı film gibi...