Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hakkaniyetli yarış!

Şampiyonluk yarışı kızıştı. Lider ve ardındaki üç takım, nefes nefese kapışıyor. Dileğimiz bu mücadelenin kirlenmeden, onurlu bir şekilde sürmesi. Hasan Doğan yönetimindeki federasyonun kimseyi kollamak ve mavi boncuk dağıtmak gibi bir sorunu olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle her şeye rağmen yarışın adaletli olacağına inanıyorum. Bununla birlikte son haftalarda kafaları karıştıran uygulamalar olmuyor da değil. Niyetim polemik yaratmak olmadığı için, bir takım lehine denk gelen hataları sıralamayacağım. Federasyona ve kurullara olan güvenim, sisteme bu opsiyonu tanımamı zorunlu kılıyor. Ancak herkes çok dikkatli olmalı. En başta da Temsilciler ve Gözlemciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer. Çünkü daha önce Fenerbahçe'de menajerlik görevi üstlenmişti. Sinan Engin bugün aynı kurulun başkanı olsa tüm Fenerbahçeli ve Galatasaraylıların doğal olarak kafaları karışırdı. Dolayısıyla bugün Beşiktaşlı ve Galatasaraylıların da kafasının karışma ihtimali vardır.

Sınırları zorlayan hatalar
Henüz hiçbir maçta görev almayan gözlemciler varken, bazı isimlerin üst üste görev almasını iyi niyetle ve "Kemal Dinçer henüz kuruma tam hakim olamadı" şeklinde değerlendiriyorum. Çünkü Dinçer'in de iyi niyetine inanmak istiyorum. Bununla birlikte benim ve benim gibi düşünenlerin gösteridği gayreti Dinçer'den de bekliyorum. Gözlemci dediğin, hakemi direkt etkileyebilecek konumdaki kişidir. Hakem her maçında bir sınava giriyor, notları da gözlemciler veriyor. O zaman, sınavı yapanları, daha doğrusu notları verenleri seçmek, hakemi seçmek kadar önemlidir. Bütün dileğim mücadelenin adaletli olması ve kazanılan şampiyonluğun herkes tarafından alkışlanması. Öküz altında buzağı arayanlar dışında, kimsenin şaibeli diyemeyeceği maçların oynanmasını umuyorum. Gözleri kararmış fanatikler hariç tüm futbolseverlerin de öncelikle hakkaniyetli bir lig yarışı ve şaibesiz bir şampiyonluk istediğine eminim. Federasyon ve kurulları başta olmak üzere herkesin görevi bu konuda çaba sarfetmektir. Ligin bitimine dokuz hafta kala kimsenin, tesadüf sınırlarını zorlayan hata yapma lüksü yok. Kafalar karışırsa işin tadı kaçar. Buna izin vermemek futbol ailesi olarak hepimizin ortak çıkarıdır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hakem hikayeleri!   / 09-03-2008
 Tesadüf!   / 08-03-2008
 En çok kim sevindi?   / 07-03-2008
 O formanın içinde kimler vardı?   / 06-03-2008
 Yürek ister   / 04-03-2008
 Belalı Nobre   / 03-03-2008
 İki derbi arası   / 29-02-2008
 Mışıl mışıl!   / 28-02-2008
 En şanslı kim?   / 26-02-2008
 Dil altı hapı!   / 23-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yola devam
Aziz Yıldırım' ın Avrupa...
Aslan parçası
Linderoth' un sakatlanmasından...
Bermuda şeytan üçgeni
Süper Lig' in lideri Beşiktaş' ın...
Büyük tehdit
"Gitmeme izin vermezseniz oynamam"...