Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kader günü

Galatasaray camiası için bugün önemli bir gün. 23 Şubat'taki mali kongrede Başkan Özhan Canaydın'ın "Aday değilim" açıklamasının ardından tam 5 aday çıktı. Sayı kısa sürede uzlaşma ve çekilmeleri bünyesinde eritip 2'ye kadar indi. Başkan ise bugün belli olacak. İki aday Adnan Polat ve Nazım Durak listelerini açıkladı. Polat'ın listesi, Faruk Bil, Mehmet Helvacı, Işın Çelebi, Sinan Kılıç, Haldun Üstünel, Ali Haşhaş, Mümtaz Tahincioğlu, Murat Yalçındağ, Cemal Özgörkey, Ahmet Dedehayır, Metin karakaya, Nejat Uygur, Tunca Hazinedaroğlu, Yiğit Şardan ve Adil Emecan'dan oluşuyor. Durak ise Ayşe Gürsoy, Ayhan Akbin, Haldun Gediz, Cüneyt Cezayirli, Vedat Gürer, Hikmet Kocaolu, Deha Orhan, İsmet Yalvaç, Secaattin Sarıkaya, Hasan Basri Uğurlu, Okan Böke, Mehmet Yiğit, Meral Kosif, Ender Merter ve Önder Mercangöz'ü listeye aldı. Her iki listede de, camianın onaylayıp onaylamayacağı sayısız isim var. Ama önümüzdeki tablo Adnan Polat'ı favori, Nazım Durak'ı ise sürpriz gösteriyor. Polat, Nazım Durak'a yönelik olumlu ya da olumsuz söz söylememeye özen gösterirken Durak, Polat'ı yıpratmak adına her fırsatı özenle değerlendiriyor. Polat ve ekibine "Canaydın'ın mirası, züğürtler ordusu" yakıştırmasını yapan Durak, kongrede gündeme gelebilecek olası 'protestoyu' temsil edecek olan beyaz oyların da kendisinde toplanacağını, bugünkü kaostan sorumlu olan Polat'ın artık görev almaması gerektiğini iddia ediyor. Neyse bugün kesinlikle demokratik bir seçim olacaktır ve bir isim seçilecektir. Seçilen ismin kulübü başarıdan başarıya koşturması, yıpranmaya yüz tutan ekonomik değerlerini düzeltmesi ve tesisleşme hamlesini geliştirmesi uluşılması gereken acil hedefleri olmalıdır.

Acil önlemler şart
'At sahibine göre kişner' diye bir atasözü vardır. Kulübün lokomotifi futbol takımı olduğuna göre seçim sonrası yansımalardan ilk etkilenen de yine futbol takımı olacaktır. Teknik boyutta ve sağlık boyutunda ciddi sıkıntılarına rağmen ligde ve kupada şampiyonluk kovalayan G.Saray'ın önündeki 8 haftada hedeflerden kopmaması için acil önlemlerin gerektiğini sokaktaki çocuk dahi bilmektedir. Polat veya Durak, kim başkan olursa, ertesi gün cebinde pimi çekilmiş bir el bombası bulacağını bilmelidir. G.Saraylı bugün büyük bir camia olduğunu hatırlamalı, kin ve protesto hamlesini bırakıp sukünetle oyunu atıp liderini seçmelidir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Aslan uyuyor, çaktırma!   / 20-03-2008
 Müthiş ikili   / 16-03-2008
 Kongreye doğru!   / 15-03-2008
 Sabri ateşledi   / 09-03-2008
 Akçan, tren kaçıyor   / 08-03-2008
 Nobre kâbusu   / 03-03-2008
 Gerçek budur   / 01-03-2008
 Sürpriz olmadı   / 28-02-2008
 Bir tokat daha   / 25-02-2008
 Yeni yol haritası   / 23-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

S-A-D Komandoları
İlk yarıda tutuk görünen...
4 süper gelecek
Aslan' da Bouzid, Carrusca,...
İyi ki varsın
Kartal, Devler Ligi' nden gelecek...
Mehdi bitiyor
Orta saha oyuncusundan "gelirim"...