Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Çakır'ın eseri

İlk maç 0-0 bittiği için gole ihtiyacı olan Galatasaray, oyuna saha ve seyirci desteğini alarak başladı. İstediği pozisyonları buldu. Hatta bir tanesi daha 15. saniyede geldi. Hakan Şükür'ün vurduğu topu Volkan muhteşem refleksle kornere çeldi. Birkaç dakika sonra gene aynı Hakan, Ümit Karan'ın bıraktığı topta golü buldu. İlk 45 dakikada Fenerbahçe'nin önemli atağını izlemedik. Tabii burada hakem Cüneyt Çakır'ın Lugano'ya çok basit bir harekette kırmzı kart göstermesinin etkisi büyüktü. 10 kişi kalmış Fenerbahçe ilk yarı sadece direndi. Ama ikinci 45 dakikada her şey değişti. 10 kişilik Fenerbahçe, Galatasaray kalesine kâbus gibi gelmeye başladı. Pozisyonlar buldu. Sahanın tek yıldızı olan Gökhan harika bir vuruşla beraberliği sağladı. Maçın teknik analizine fazla girmek istemiyorum. Galatasaray, 9 kişi kalmış Fenerbahçe'yi yendiği için zafer çığlıkları atabilir. Bu da normaldir. Avrupa'da 5 yemiş bir takımın halet-i ruhuyesi bu olmamalıdır. Galatasaray'ın aldığı bu galibiyet ne futbolcuların ne teknik ekibin eseridir. Sahada hakem diye dolaşan Cüneyt Çakır'ın marifetidir. Yahu kardeşim. Be Cüneyt Çakır, Gökhan Gönül sahanın içindeki topu eline alıyor ve tacı kullanacak. Arkadan başka biri sahaya başka topu atıyor. Sen buna kırmızı kart veriyorsun. Sen hakem değilsin.

UEFA'ya göndereceğim
Bu görüntülerini bir vatandaş olarak UEFA'ya göndereceğim. O kadar sert geçen maçta G.Saraylı futbolcuları müsamaha gösterip, Fenerlileri doğra. Aferin sana. Fenerbahçe, 9 kişiyle kaldığı dönemde bile G.Saray'a kök söktürdü. Her zaman söylüyorum. İkisi arasına büyük fark var. G.Saray, Cüneyt Çakır'ın himayesinde olmasa F.Bahçe'yi yenmesi mümkün değil. Saçma sapan kararlarla Gönül ve Lugano'yu oyundan atan Cüneyt Çakır, Galatasaray'ı yarı finale çıkarmıştır. Aferin sana Cüneyt. Fenerbahçe için bu önemli değil. F.Bahçe, Avrupa ile mücadele ediyor. Onun derdi Sevilla ile. Maçın teknik analizine girmek istiyorum ama giremiyorm. Çünkü böyle bir analiz yapamayacağım. 11'e 11 oynanan maçlarda bunu yapmak kolay. Önemli olan Fenerbahçe, 9 kişiyle kalmasına rağmen aslan gibi savaşmasıdır. Bütün futbolcuları canı gönülden kutluyorum. Ama inanıyorum ki Türkiye'de FIFA kokartı takılmış hakemlerin bu şartlarda maç yönetmesine şahit olduktan sonra Türkiye'deki futbolun ne kadar ileri gideceğine inancım yok oluyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İlk gülen mi son gülen mi   / 27-02-2008
 Şartlar farklıydı   / 25-02-2008
 Küçük görmenin ağır faturası   / 24-02-2008
 Büyük başarı   / 21-02-2008
 İnanın çocuklar   / 20-02-2008
 Beyaz sayfaya bak   / 17-02-2008
 45 dakika yetti   / 16-02-2008
 Herkes ona hayran   / 14-02-2008
 Gerçekleri görmek   / 12-02-2008
 Brezilya gibi   / 11-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Katledildik!
Alex' i neden atmadı? ...
Unutulmaz maç
Leverkusen ve Kasımpaşa...
Derbi son şans
Kartal, kupaya veda ederek çok şey...
Avrupa için
"İntertoto Kupası' na katılmak...