Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Neden olmasın?

UEFA Kupası'nı Türkiye'ye getiren Galatasaray'la ve teknik adamıyla uğraşmak, eleştirmek son günlerde moda oldu. UEFA Kupası apoletli Galatasaray, Türk futbolu adına çok önemli bir maça çıkıyor. Bazıları ise Feldkamp'a destek yerine köstek oluyor. Adamı rahat bırakmamak için, kafasını karıştırmak için her yolu deniyorlar. İnanılır gibi değil. Bu öfke neden? Bir kesim Feldkamp'a olan hırsları yüzünden ne Türkiye'de, ne de Avrupa'da başarılı olmamasını istediler. Mustafa Denizli'nin 'İçimizdeki İrlandalılar' sözünü hiç unutamıyorum. Yakında Feldkamp da böyle bir açıklamada bulunursa kimse şaşırmasın. Gelelim maça. İstanbul'a aniden gelen kar, Galatasaray'ın bütün planlarını alt üst etti. Hava ve saha koşullarının kötü olması maçın kalitesini doğal olarak düşürdü. Herkes gollü ve kaliteli bir maç beklerken, Sami Yen'de kısır bir sonuç ortaya çıktı. Bu durum rövanş için avantajlı bir skor elde etmek isteyen Almanların ekmeğine yağ sürdü. Feldkamp'ı eleştirenlere elbette kızıyoruz. Ama Kalli de robot değil. Tabii ki hataları olacak. Mesela ben Alman hocanın yerinde olsam bu sahada Ayhan'a ilk 11'de yer vermezdim. Uzun sürede sakatlığı yüzünden sahalardan uzak kalan Ayhan'dan böylesine kötü ve ağır bir zeminde başarılı futbol beklemek deveye hendek atlatmaktan daha zor olurdu. Nonda'yı böylesine bir vitrin maçında daha önceden sahaya sürmesi gerekirdi. Bana göre Nonda, bütün Avrupa'nın seyrettiği bu karşılaşmada kendini göstermek adına iyi oynayabilirdi.

Küçük görmeyelim
Almanlar her zaman olduğu gibi yine disiplinliydi. Feldkamp'ın basın toplantısında söylediği gibi harakiri yapmak niyetinden değillerdi. Zaten Almanların dün gece harakiri yapacak mecali de yoktu. Sanki bu takımı gözümüzde büyütmüşüz. Galatasaraylı futbolcular, eğer gol yollarında biraz daha dikkatli olsalardı ve Portekizli hakem, Arda'nın düşürülmesine penaltı verseydi her şey daha farklı olabilirdi. Leverkusen, Ali Sami Yen'de gerçek gücünü ortaya koyamadı ama Almanya'da nasıl oynayacakları belli olmaz. Sonuçta Alman takımı. Küçük görmeye gelmez. Galatasaray'a Bay Arena'da kesin gol gerekiyor. Neden olmasın? Bu takım yeri ve zamanı geldiğinde neler yapacağını UEFA Kupası'nı kazandığı zaman gösterdi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli'ye bayıldım   / 10-02-2008
 İsteyince oluyor   / 15-12-2007
 Göçek ve Hasan   / 03-12-2007
 Psikolog   / 12-11-2007
 Yakışmadı!   / 09-11-2007
 Unvan korundu ama!   / 05-11-2007
 Figüran   / 02-11-2007
 İstediğini aldı   / 08-10-2007
 Disiplin kazandı   / 30-09-2007
 Parayla değil   / 23-09-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Favoriyiz
"Şampiyonlar Ligi' nde Milan ile...
Tur Arena' da
Ali Sami Yen' deki golsüz...
Köşkte zirve
Ümraniye' de yapılan toplantıda üç...
Komşuya hücum
"Karadeniz ülkelerinde yeni...