Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Başka bir bahara


İlk haftadaki olaylı Sivasspor maçı ile büyük yara alan Trabzon evindeki 5 karşılaşmayı seyircisiz oynamak zorunda kaldı

***

Başka bir bahara

İlk haftadaki olaylı Sivasspor maçı ile büyük yara alan Trabzon evindeki 5 karşılaşmayı seyircisiz oynamak zorunda kaldı Alınan başarısız sonuçlar sonrası 9. hafta sonunda teknik direktör Ziya Doğan görevi bırakırken, takım Yanal'a teslim edildi.

* Trabzon ilk yarıda 3 penaltı kazandı. Bordo-mavililer, OFTAŞ maçındaki penaltıyı gole çevirirken, Bursa ve Gaziantep karşılaşlarında ise penaltılardan yararlanamadı.

* Trabzonspor ligin ilk devresinde oynadığı karşılaşmaların son bölümünde coştu. Bordo-mavililer, attıkları gollerin yüzde 27'sini oyunun son çeyreğinde kaydettiler.

2007-08
futbol sezonunun ilk yarısı Trabzonspor için olumlu geçti denilemez. İlk yarıyı 22 puanla 9. sırada bitiren bordo-mavililer, hedeften çok uzaklaştı. İntertoto Kupası ile lige başlayan Trabzonspor, 3. turda Romanya'nın Otelul Galati takımına yenilerek, ilk hüsranı Avrupa'da yaşadı. Ardından lige iyi başlamayı planlayan Trabzonspor'da evdeki hesap çarşıya uymadı. Daha ilk maçta Avni Aker'de büyük üzüntü vardı. 1-0 önde götürdüğü Sivas maçında hakem Bülent Demirlek'in çıkan olaylar nedeni ile soyunma odasına giderek karşılaşmayı tatil etmesi Trabzonspor'da kötü günlerin başlangıcı oldu. Federasyon olayla ilgili kararı iki ayda verdi. Bordo-mavili takım, kendini bilmez bir taraftarın sahaya girmesi ile birlikte galip geldiği bir maçta 3-0 yenik sayıldı ve üstelik 5 karşılaşma seyircisiz oynama cezası aldı. Trabzonspor'dan kaybettiği maçta üç puanı alan Sivasspor ise ilk yarıyı lider kapattı.

İSTİFALAR PEŞ PEŞE
Teknik heyet ve yönetim arasındaki gerginlik takımı da olumsuz yönde etkiledi. Başkan Nuri Albayrak ile yola çıkan İbrahim Hacısosmanoğlu ve ekibi, yönetimden ayrılma kararı aldı. Yönetim açısından zayıf olan kadro istifalarla iyice yıprandı. Yedek yöneticiler asıl olarak göreve gelseler de o boşluğu dolduramadı. Ziya Doğan'a karşı olan asbaşkan Haşim Sayitoğlu ve ekibi, "kurt ve kuzu" misali karşı karşıya kalmıştı. Bu kadar sağlıksız bir çatı altında başarı grafiğini yakalamak elbette zor olacaktı. Hatta mümkün bile değildi. Trabzonspor'a bir türlü uyum sağlayamayan Musampa bu gelişmeler sonrasında bordo-mavililer ile yollarını ayırıp, Hollanda'nın AZ Alkmaar kulübüne gitmişti. Ziya Doğan ve ekibi bu takımda 9 hafta dayanabildi. Beşiktaş yenilgisi sonrası bordo-mavili takım ile yolları ayrıldı. Trabzonspor, teknik direktör Ziya Doğanile deplasmanda 6, kendi evinde ise 7 puan aldı. Ziya Doğan'ın yerinde getirilen isim ise Ersun Yanal oldu. Kongreyi düşünen yönetim elini güçlü tutmak ve bunu saha sonuçlarına yansıtma hesabını yaparak Yanal ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

KONGRE ŞOKU
Kadroda değişimi düşünen tecrübeli hoca, daha uygulamaya geçmeden İsveçli oyuncu Risp parasını alamadığı gerekçesi ile FIFA'ya başvurup, Trabzonspor'dan ayrıldı. Ersun Yanal da Trabzon'daki kan kaybını önleyemedi. Yanal'lı bordo-mavililer, deplasmanda oynadığı ligdeki üç karşılaşmadan puansız dönerken, evinde oynadığı 4 maçtan 9 puan topladı. Fortis Türkiye Kupası'nda oynadığı Vestel Manisa maçını da 3-0 kaybetti. 15-16 Aralık'ta yapılması planlanan kongre ise hukuksal bahaneler öne sürülerek yapılamadı. Bu tablo bile Trabzonspor'u olumsuz yönde etkiledi. Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun kongreden iki ay önce kulübe yaptığı itirazı zamanında değerlendirmeyen yönetim, tüzükteki eksikliği bahane ederek kongreyi ileri bir tarihe erteledi. Kongrede aday olan Sadri Şener, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Hacı Yıldız yarışamadan çekilmek zorunda kaldılar. Yasal olmayan erteleme yüzünden Trabzonspor'un fesh olma durumu söz konusu. Şimdi yönetim kongreyi ve tüzük tadilatını şubat ayında yapmanın yollarını arıyor. Trabzonspor ilk yarıda istediği ve arzuladığı hiçbir hedefini gerçekleştiremedi. Şimdi ise bordo-mavililer ara transfer hazırlıkları yapıyor. Bir düzine oyuncu ile yollarını ayırmayı düşünen Trabzonspor yönetimi, yeni katılımlar için sıcak para arayışını sürdürüyor. Bordo-mavililer 2. yarıya, 6 Ocak'ta Fortis Türkiye Kupası'ndaki Kırıkkalespor maçı ile başlayacak. Bu kadar kısa sürede hangi sorun çözüm bulacak, bunu zaman içinde göreceğiz.

CEVAT KOL

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Başka bir bahara
Takviye yapılması şart
Birlik ve beraberlik yok
Gelecek düşünülmeli
En hırçın Hüseyin
Geçen yılı geçtiler
Gökdeniz fırtınası
Rakamlarla Trabzon
Bir bakışta 17 hafta
Türkiye Kupası
Golcüler

Rüya gibi teklif
İşlem tamam
Ceyhun sakatlandı
Onur için takas
Kayseri'ye hayır
Jefferson övdü
Trabzonspor günlüğü
Heyecan sürüyor
 
Tercüme hatasıymış!
F.Bahçe, Zico' nun "Ronaldo' yu...
Bu süper gol 2. oldu
ABD' Lİ yayın kuruluşu CNET' e...
Antalya' ya gidilmeyecek
CİMBOM, ikinci yarı...
G.Saray' a layık olacağım
ASLAN' ın yeni transferi...
Tarihi takas
Siyah-beyazlılar, Manisa' ya...
Gel komşu
Kara Kartal, Frankfurt' ta oynayan...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu