Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Saltanatın sonu


Fenerbahçe, ligde 24 Şubat 2001'den beri Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yenemediği Beşiktaş'ı dün mağlup etmeyi (7 maç, 2 bin 443 gün sonra) başardı. Kanarya, Kartal'ın 'saltanatı'na son verirken, taraftarına müthiş bir galibiyet hediye etti. Maça bitime saniyeler kala Beşiktaş'ın 'faul' nedeniyle iptal edilen golü damga vurdu. Kartal'ın Higuain ile attığı golden 10 saniye önce hakem İsmet Arzuman faul düdüğünü çalmıştı. Hakem, Bobo ile Gökhan'ın hava topu mücadelesinde Gökhan'ın yerde kalışını faul olarak yorumladı.

Beşiktaş, 3. dakikada Bobo'nun golü ile öne geçti. 29'da Deivid şık bir kafa ile skoru eşitledi. 60'ta Fenerbahçe'nin 'nöbetçi golcüsü' Semih, akıl dolu bir vuruşla Kanarya'ya 3 puanı getiren golü attı. Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 22'ye çıkararak Beşiktaş'ın 1 puan önüne geçmiş oldu. İki takımın da sayısız gol pozisyonuna girdiği maç nefesleri kesti. Diatta'nın kafa şutunda Roberto Carlos, Batuhan'ın şutunda da Edu kale çizgisinden birer top çıkararak galibiyette rol oynadılar ve Kara Kartal'a geçit vermediler.

Dün gece sarının ayrı bir havası, laciverdin de sarıya yakışan özel bir şıklığı vardı. Fenerbahçe, dün muhteşem taraftarının önünde kazanarak şampiyonluk yarışına iyice ağırlığını koydu. Maçtan sonra Beşiktaş cephesinden hakem İsmet Arzuman'a inanılmaz tepkiler geldi. Menajer Sinan Engin, "Başkan ile oturup konuştuk, biz piyon değiliz, ligden çekiliyoruz. Sivasspor maçına PAF takımla çıkma kararı aldık" dedi. Yıllarca konuşulacak bu derbiye +95'te Beşiktaş'ın 'faul' gerekçesiyle iptal edilen golü damga vurdu.


***

Düdük çaldı

"Böyle maçlarda düdük zor duyulur. Bu gol pozisyonu değil. Çünkü çok daha önce durdurulmuş bir oyun var".

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, zorluk derecesi yüksek bir maçı kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Brezilyalı hoca maçtan sonra yaptığı açıklamada özellikle Beşiktaş'ın son saniyede verilmeyen golü üzerinde durdu. Golden önceki pozisyonda, hakemin faulü işaret ettiğini belirten Zico, "Bu asla bir gol pozisyonu değil.
Çünkü çok daha önce durdurulmuş bir oyun var" şeklinde konuştu.

ALEX'İ DÜŞÜNDÜM
Tacrübeli teknik adam konuşmasını şöyle tamamladı: "Böyle maçlarda yoğun taraftar gürültüsü olduğu için düdük zor duyulur. Bu da normal. Ben hakemin çaldığı düdüğü çok net olarak duydum. Alex'i oyundan alırken ona 'Bana kızabilirsin' dedim. Ancak o çok normal karşıladı. Çünkü karar bana aittir. Alex'i hem onun sağlığını, hem de PSV maçını düşündüğüm için sahadan çıkardım."



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Düdük çaldı
Maçın yıldızı
Maçın hareketi
Kader anı
Maçın hakemi

Pozisyon farkıyla
Semih artık dört dörtlük
Düzelmesi şart
Derbi kralı Zico
Gökhan büyüledi
Çizgiden çıkardı
19 maçtır yenilmedi
PSV kendini vurdu
Appiah hemen sarardı
Tartışmaya çifte kart
Carlos'un parmağı
Dostluk yemeği
"Yakıp gittiler"
 
Ateşin tadı
Fenerbahçe, daha maçın başında yediği golle öldü sanılırken, sonraki...
PSV için moral
Fenerbahçe çok zor geçen bir 90 dakika sonunda uzun yıllar sonra ilk...
Gece ve gündüz
Telefonum çaldı, arayan arkadaşım, "Bugün İddaalı Yorum programında...
Şahane derbi
Dedikodusuyla, Bobo' nun her zamanki gibi attığı golle, şeytanın...
Arzuman-pansuman
Maçtan önceki demeçlere göre Zico' nun öngörülerini Sağlam' ın...
Lincoln' ün sakladı
Alman hoca ile görüşen Brezilyalı...
İkide kaldı
Galatasaray' ın flaş transferi...
Devam etti!
"Verilmeyen golden önceki kafa...
Delgado döktürdü
Beşiktaş' ın Arjantinli yıldızı...
Tempo artacak
Bordo-mavili ekibin hocası, "Kendi...
Devamı gelecek
Son golünü Çaykur...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu