Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Lincoln'ü Türk yapın, Norveç maçına yetiştirin


Lincoln, dün düzenlediği basın toplantısında Milli Takım'a yeşil ışık yaktı. G.Saray'ın süper Brezilyalı yıldızı "Bana Türk vatandaşı olmam ve Türk Milli Takımı'nda oynamam için teklif gelirse gurur duyarım ve bunu ciddi biçimde düşünürüm" dedi. 17 Kasım'da EURO 2008 için kader maçımızı oynayacağız. Tugay'dan sonra Milli Takımımız bir lider sıkıntısı çekiyor. Lincoln, A Milli Takımımızın yeni saha lideri olsun!

* Önce Galatasaray yönetimine sesleniyoruz: Lincoln'ün Türk vatandaşlığına geçmesi için hemen başvuruda bulunun!

* Futbol Federasyonu başkanı Haluk Ulusoy ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'e sesleniyoruz: Lincoln'e kapılarınızı açın ve takımımızın lideri olsun! Henüz her şey bitmedi. Norveç maçından çıkaracağımız bir galibiyet bizi finallere götürür. Lincoln bu takıma hayat verir.

* Bakanlar Kurulu'na, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne sesleniyoruz: Lütfen Lincoln için gelecek olan Türk vatandaşlığına geçme teklifini hemen hayata geçirin ve bu futbolcuyu Norveç maçına yetiştirelim.
Bunu Türkiye için yapın! Lincoln, Türkiye için bu fedakârlığı yapmaya ve Ay-Yıldızlı forma ile aslanlar gibi mücadele etmeye hazır.


Mosturoğlu: Bugün Türk olur yarın oynar
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Lincoln'ün Türk vatandaşı olması önerisiyle ilgili olarak yazarımız Turgay DEMİR'e yaptığı açıklamada "Lincoln eğer istenirse bir günde Türk vatandaşı yapılır. Yarın da hemen oynatılabilir. Ama yerli statüsünde oynayabilmesi için 2 yıl beklemesi gerekir" ifadesini kullandı.


***

Gurur duyarım

Kendisine henüz resmi bir teklif gelmediğini belirten yıldız, "Ama gelirse benim için gurur verici olur" dedi.

Galatasaray'ın başarılı oyuncusu Lincoln geldiğinden bu yana ilk kez basının karşısına geçti. Tüm soruları büyük bir içtenlikle yanıtlayan oyuncu, Türkiye'ye gelişinde kendisine gösterilen ilgiyi ''Çılgınlık'' olarak değerlendirdi. Menajerine ''İstanbul'da beni karşılayacak biri olacak mı?'' diye sorduğunu anlatan Lincoln, "Beni karşılayanları görünce
yaşananlar çılgınlıktı. Sanıyorum ki Tanrı, olmam gereken yere beni gönderdi" dedi.

ADIMI DEĞİŞTİRMEK ZOR
Basın toplantısında Lincoln'e 'Türk vatandaşı olmaya nasıl baktığı' da sorulurken, Brezilyalı, kendisine teklif gelmediğini belirterek şunları söyledi: "Teklif gelmedi ama gelirse benim için gurur verici olur. İyi bir futbolcusunuz ki bu teklif geliyor. Tabii ki düşünürüm, yakınlarımla ciddi bir şekilde konuşurum.'' Lincoln, ''İşin zor kısmı Türk Milli Takımı'nda oynamak olmaz, ismimi değiştirmek olur'' diyerek de espri yaptı.

Yaşar YALÇIN

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Gurur duyarım
Çok üzüldüm
G.Saray son
Hagi başka

Rehberg: Fırsatı değerlendirin
Yeniden Maniche
Moral verdi
Polat maça yetişir
Forvet hattı çöktü
Demiray yönetecek
Servet dinlenecek
Galatasaray günlüğü
 
İşte dev se-vinç
Fenerbahçe' nin eski yöneticisi...
Hatalar zinciri
"Yunanistan karşısında havadan...
Paşa çoştu
Kıyası sevmediğini belirten...
Hocaları mukayese edemem
ÇALIŞTIĞI teknik...
Sessiz çığlık
CEVAT KOL: Derbide...
Kazanırsak baskı azalır
"Beşiktaş maçında Anadolu takımı...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu