Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     

Beşincilik kapışması

Süper Lig'de ilk dört sıra büyükler tarafından "meşgul" tutulunca Anadolu'ya beşincilik kaldı. Denizlispor uzun süre 5. sıradaki yerini korudu, ancak Gençlerbirliği fotofinişte Denizli'yi geçti.


GENÇLERBiRLiĞi
Geçen sezon 10. olan G.Birliği, Türkiye Kupası finalisti olduğu için ülkemizi UEFA Kupası'nda temsil etme hakkına sahip oldu. Ersun Yanal'ın gidişinden sonra Erdoğan Arıca'ya teslim edilen kırmızı-siyahlı ekip, sezona kötü bir başlangıç yaptı. Arka arkaya mağlubiyetlerin yanısıra UEFA Kupası'nda Yunan Egaleo takımına elenince Arıca'nın yerine Oğuz Çetin geldi. Çetin ile bir ara yükselişe geçen G.Birliği, ligin ilk yarısının son 3 maçını kaybetti. Ardından Türkiye Kupası'ndan elenince Çetin de görevden alındı.

DOĞAN KÖTÜ BAŞLADI
Başkan İlhan Cavcav, bu kez tercihini Trabzon'dan ayrılan Ziya Doğan'dan yana kullandı. Ayrıca kadroda ciddi bir revizyon yapıldı. Boliç, Filip, Ceyhun gibi isimler gitti, yerlerine İsmail Güldüren, Ayman, Sertan, Atilla ve birçok genç futbolcu kadroya dahil edildi. Ziya Doğan, ilk 3 maçında galip gelemedi. D.Bakır galibiyetinden sonra arka arkaya başarılı sonuçlar gelmeye başladı. Bu arada Beşiktaş maçı kural hatası yüzünden tekrarlandı ve 0-0 bitti. F.Bahçe karşısında deplasmanda 3-2 yenilirken büyük tartışmalar çıktı.

OLAYLI DENİZLİ MAÇI
Ziya Doğan, takımın kimyasını değiştirmiş, sert oynayan, koşan ve savaşan bir takım yaratmıştı. F.Bahçe maçından sonra ligin son 10 maçında yenilgi yüzü görmedi G.Birliği... A.Sebat ve Malatya'ya 5'er gol attı. 32. haftada G.Saray'ı deplasmanda 2-1 yenerek ligin kaderini değiştirdi. Bir hafta sonra Denizli deplasmanında son dakika penaltısı ile 1-1 berabere kalırken maçta çıkan tartışmalar ve olaylar çok konuşuldu. Son hafta Denizli'nin yenilmesi ile kırmızı-siyahlı ekip, 2004-05 sezonunda 4 büyükler dışında en iyi performans gösteren takım oldu.



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Beşincilik kapışması
Nereye gitse canlandırıyor
Denizlispor
İstikrarın adı: Giray Bulak

Kampı bekliyor
Rumen Kirita imzalayacak
Beni aramadılar
Potansiyeli gördüm
Önce savunma
Sivasspor atakta
M.Özkan Sevinci
 
Fener' de plan çok
Transfer harekatına başlamak için...
Olmaz olsun böyle kutlama
Fenerbahçe Galatasaray maçı...
Nereden nereye!
Gerets, aslında G.Saray için hiç...
6 Transfer yapacağız
4 yerli, 2 de yabancı alacaklarını...
Athir-sonu gelmedi
Brezilya Milli Takımı' nda Roberto...
Daha güçlü geliyoruz
Beşiktaş' ı hiçbir maçta yalnız...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu