Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     
'Ne oldum deme'


Gerets, aslında G.Saray için hiç de yabancı değil. Belçikalı hoca ile sarı-kırmızılıların tanışıklığı 1987'ye kadar giderken, o dönemde pek de hoş olmayan anılar yer alıyor

***

Nereden nereye!

Gerets, aslında G.Saray için hiç de yabancı değil. Belçikalı hoca ile sarı-kırmızılıların tanışıklığı 1987'ye kadar giderken, o dönemde pek de hoş olmayan anılar yer alıyor.

Hagi ile yollarını ayıran Galatasaray, takımı Eric Gerets'e emanet ederken, 3 yıllık sözleşme imzalayan Belçikalı hoca, basın toplantısının ardından Türkiye'den ayrıldı. Aslında bu tanışma, Galatasaraylılar için ilk değildi. İlk tanışma için ise 1987'lere kadar gitmek gerekiyor. Hatırlayanlar hatırlar, hatırlamayanlara ise biz anlatalım: Sezon 1987-88 ve Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda PSV ile eşleşiyor.

DENİZLİ'YLE KAPIŞTI
İlk maç Hollanda'da ama tribünler sanki Ali Sami Yen, her yer sarı-kırmızı. Bu maçın atmosferini de etkiliyor tabiki. PSV'nin kaptanını da tahmin edersiniz herhalde: Eric Gerets. Hollanda ekibi bastırıyor ama bir türlü aradığı golü bulamıyor ve sinirler geriliyor. Tam bu sırada top o dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli'ye doğru gidiyor ve topu almaya giden Gerets ile Denizli arasında bir gerginlik yaşanıyor. Bu olay 17.09.1987 tarihli Sabah gazetesinde şöyle anlatılıyor:

TRİBÜNLER ISLIKLADI
"Gerets, kenarda duran Mustafa Denizli'ye vurdu. Daha sonra Türk seyircilerin hışmına uğrayan Gerets, Denizli'den özür diledi." Karşılaşma 3-0 PSV'nin üstünlüğü ile tamamlanırken, olay Türkiye'ye taşınıyor ve tribünler maç boyunca Gerets ile uğraşıyor. Maçı 2-0 kazanan Galatasaray, elenirken, yaşananlar da tarihteki yerini aldı. O günlerin ardından köprünün altından çok sular aktı. Şimdi Gerets 13 Haziran'da Galatasaray'ın başına geçmeye hazırlanıyor. Yaşanan olaylar ise bize, "Ne oldum deme, ne olacağım de" sözünü hatırlatıyor.

Bülent CAN

KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Nereden nereye!
Yaşayanlar anlattı
Görenler anlattı

6 Transfer yapacağız
Gerets'e bağlı
Pilava Kaşık Çaldılar
Her şey taraftar için
Menajerin olsun yeter!
Song gol atmayı sevdi
Gürsoy 2. başkan!
Başakşehir'e futbol okulu
 
Fener' de plan çok
Transfer harekatına başlamak için...
Olmaz olsun böyle kutlama
Fenerbahçe Galatasaray maçı...
Athir-sonu gelmedi
Brezilya Milli Takımı' nda Roberto...
Daha güçlü geliyoruz
Beşiktaş' ı hiçbir maçta yalnız...
Resmi teklif yok
Fatih' e Deportivo' nun 4,5 milyon...
Trabzon' la anlaşın!
Bordo-mavililer' in almak istediği...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu