Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Ana Sayfa  
     

Yazık oldu 9 puana

F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'nde tam 9 puan toplamasına rağmen gruptan çıkamadı. Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası'na yelken açarken herkesin gönlünde 'final' yatıyordu.


Kadıköy'de alınan 1-0'lık Lyon yenilgisi Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi umudunu bitirmeye başlamıştı. "Yine Avrupa'da yokuz" sözleri yoğun şekilde duyulurken ligde alınan seri galibiyetler her defasında Daum'a ve Fenerbahçe'ye nefes aldırıyordu. Ancak Daum'un Fenerbahçe'sinin sergilediği futbol bir türlü geçer not alamıyordu. Fenerbahçe'nin Avrupa'da işinin zora girmesiyle çatlak sesler de giderek artmaya başlamıştı. Daha sezon başından sezon sonu için "Köln 2. ligde şampiyon olursa Daum takımın başına geçecek" yorumları yapıyordu. Gerçekten de Köln'deki kamp sırasında tanıştığımız ve daha sonra Köln'ün önde gelen yöneticilerinden biri olduğunu öğrendiğimiz bir Alman, "F.Bahçe çok şanslı ama şampiyon olalım, o şansı yanımıza çekeriz" diyordu. Daum ise aynı desteği F.Bahçe'de bulamıyordu. Aksine kendisine soğuk bakanların sayısı giderek artıyordu. 6-0 kazanılan Sakaryaspor maçı sonrası soyunma odasında Daum ve Kemal'in doğum günleri kutlanıyordu. Ancak futbolcuların tercihi Kemal'in pastasını kesmek olurken Daum'a karşı soğuk hava resmen hissediliyordu. Sakaryaspor maçında bir de Tuncay sıkıntısı yaşanmıştı. Daum onu oyundan alınca sinirlenen Tuncay kendisini protesto eden Fenerbahçe tribünlerine sırtını çevirirken Sakaryasporlu izleyicileri alkışlıyordu. Maçtan sonra da takım otobüsüne binmeyip direkt Sakarya'ya gitmişti. Fenerbahçe cephesi bu hareketi izinli olarak yaptığını söylerken aksini iddia edenler de az değildi.

Devre Arası Gider'
Manchester maçı sonrası tamamen yedek kalan Fatih'in de aynı dönemde sözleşmesi feshedildi. Daum'dan günlerce randevu talep eden ama yanıt alamayan Fatih Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra bazı sıkıntıları günyüzüne çıkarıyordu: "Artık Daum'a kimse inanmıyor. Devre arasında giderse de şaşmam. Takımdaki yabancılar tüm imtiyazları en iyi şekilde kullanıyorlar ve Daum bunu seyrediyor. Van Hooijdonk bunların başında geliyor. Artık Fenerbahçe'de gençlerin hiç şansı yok." Sırada sezonun ilk derbisi vardı ve Fenerbahçe bu maçta Beşiktaş'a 2-1 kaybetmişti. Futbol vasattı, Fenerbahçe fırsatları kullanamamıştı. Özellkle Alex sahada kaybolmuştu ve Daum'un onun için söylediği "Büyük maçlarda kayıp, motivasyon eksikliği yaşıyor" sözleri düşündürücüydü. Alex ise "Günah keçisi niye ben oluyorum anlamıyorum. Bir ben mi kötü oynuyorum" yanıtını veriyordu. Daum doğum gününde Sakaryaspor galibiyeti ile teselli bulurken Aziz Yıldırım aynı mutluluğu Lyon'da 4-2'lik yenilgi nedeni ile yaşayamıyordu. Bir yıl önce başkanın doğum gününde Sebat ile 1-1 berabere kalan Sarı-lacivetliler bu kez Lyon'a kaybederek Yıldırım'ı üzüyorlardı. Aslında Fenerbahçe çok kötü oynamamıştı ama sonuç yoktu. Van Hooijdonk onbirde yer almamıştı ve bunu yönetimin Daum'dan talep ettiği söylentisi dillerdeydi. Üstelik Nobre sakatlığı nedeniyle 18'de bile yokken Van Hooijdonk'un oynatılmaması şaşırtmıştı herkesi. Daum ile Van Hooijdonk ve Fenerbahçe ile Prag'ta alınan galibiyet ve UEFA vizesinin alınması Van Hooijdonk krizini rafa kaldırıyordu. Fenerbahçe 1996'daki Manchester zaferinden sonra Avrupa Kupaları'nda ilk kez deplasman galibiyetiyle tanışıyordu. Şampiyonlar Ligi grubunda 9 puan toplanmıştı. Fenerbahçeli mutlu ve UEFA için umutluydu. Daum arasındaki gerginlik giderek artıyordu. Van Hooijdonk'un Breda'ya dönme hazırlığı içinde olduğu kasım başlarında telaffuz edilirken Daum için aralarında Fatih Terim'in de bulunduğu uzun bir alternatif listesi gazetelerde her gün yer alıyordu. Bu da yönetim ile medyanın bağlarının iyice kopmasına neden oluyordu. Çıkan haberlere kızan başkan Aziz Yıldırım medyada tanıdığı herkese yavaş yavaş kapılarını kapatarak soğuk savaşın adımlarını atıyordu.

Trabzon'da Gülen Yüzler

13. hafta Fenerbahçe'nin üzerindeki kara bulutları dağıttığı hafta oldu. Alex ve Rüştü'nün başarılı oyunlarının dikkat çektiği maçta Fenerbahçe Trabzonspor'u deplasmanda 2-0 yenerken Trabzon taraftarlarının Sarı Lacivertlileri alkışlaması erkesi hem şaşırtıyor, hem de sevindiriyordu. Prag deplasmanına hazırlanmaya başlayan Fenerbahçe'de Van Hooijdonk'un Hollanda milli takımından sakat dönmesi beraberinde soru işaretlerini de taşımıştı. Kimine göre gerçekten sakattı, kimine göre de hafif sakatlığı vardı ama o oynamak istemediğinden bunu büyütüyordu. Sonuçta Van Hooijdonk en azından ilk yarıyı kapamıştı. Prag deplasmanında alınan galibiyet Van Hooijdonk gündemini kenara atıyordu. 1996'daki Manchester zaferinden sonra Fenerbahçe ilk kez Avrupa mücadelesinde galibiyet alıyordu. Şampiyonlar Ligi'nde eleştirilen Fenerbahçe UEFA vizesi almıştı. Ligde seri galibiyetler üst üste gelirken Kadıköy'de alınan Manchester galibiyetiyle Sarı-lacivertliler grupta 9 puana ulaşıyordu. Fenerbahçelinin yüzü gülüyordu... Artık herkes UEFA finalinden söz etmeye başlamıştı. Herkes Ayrı Telden İşte bu dönemde Daum yine ilginç açıklamalarına başlıyordu. Başkan Aziz Yıldırım 2007 yılına kadar sözleşmeleri bulunduğunu söylemesine karşın Daum, "Artık 3 kupadan başka bir şey düşünmüyorum. Sezon sonu devam edip etmeyeceğime sözleşmem bitince karar vereceğiz" diyordu. Yönetim bunları sessizce dinlerken Daum'a da destek veriyorlardı. Diyarbakır, Ankaragücü ve Manchester United galibiyetleri Galatasaray maçı öncesi Fenerbahçe'ye moral veriyordu. Alex ise kısa sürede uyum sağladığı Fenerbahçe'de giderek yıldızlaşıyor, atıyor, attırıyordu. Aurelio başta olmak üzere diğer



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Yazık oldu 9 puana
Anelka Bombası
DAUM'UN YERi NERESi

Bay bilmece
3 bilinenli denklem!
Vazgeçilirse sebep sakatlığı...
'Galatasaray bizden iyiydi'
Hooijdonk bombaladı
Fener Günlüğü
 
En gergin sezon
Sezon başında Beşiktaş, son haftalarda Trabzon ve Galatasaray' ın...
Galatasaray-lılar' ın anlamadığı
Galatasaray' ın 100. kuruluş yılında, Fenerbahçe' nin hedefleri...
Her gün bir aday!
Galatasaray, hoca adayları arasına...
Aman dikkat
Yeni bir şok daha yaşamak...
Yeni kral benim
Beşiktaş' ta büyük işlere imza...
Carew dert etmiyor
Norveçli yıldız, yeni sezonda çok...
Devler ligi hakkımız
Trabzonspor' un Polonyalı oyuncusu...
Trabzon zengin
Trabzon-sporlu...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Ana Sayfa

Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu