* Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün 350. kez karşılaşacak. 96 yıllık ezeli rekabette galibiyetlerde 128-113 Fenerbahçe üstün. Kanarya toplam 486, Cimbom 452 gol attı.
* Bu sezonki maçlarda ise G.Saray güldü. Cimbom ligde Ali Sami Yen'de 1-0, Türkiye Kupası finalinde de 5-1 kazandı. Ezeli rekabette tarihten notlar ise şöyle...
İlk 7 maçta gol yemedi
* 17 Ocak 1909'da şimdiki Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papaz'ın Çayırı" ndaki ilk maçı G.Saray 2-0 kazandı. İlk golü Emin Bülent Serdaroğlu attı.
* Galatasaray ilk 7 maçta rakibinden gol yemedi.
Fener'in ilk golü Sporel'den
* Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı ilk galibiyetini ilk maçtan 5 yıl sonra 1914'te 4-2'lik skorla elde etti. Galatasaray'a ilk Fener golünü Hasan Kamil Sporel attı.
* Olimpiyat Stadı'nda iki ekip bir kez karşılaştı. 21 Eylül 2003'te oynanan lig randevusu 2-2 bitti. Bu maçta 70 bin 125 kişi ile seyirci rekoru da kırıldı.
Şemsiyeyle maç yönetti
* F.Bahçe-G.Saray maçlarında en az seyirci 17 Kasım 1922'deki maçta geldi. Şiddetli yağmur altında yapılan ve hakemin şemsiyeyle yönettiği maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi.
* 96 yıllık rekabette en fazla golü, Zeki Rıza Sporel attı. Sporel, 42 maçta Galatasaray filelerini 27 kez havalandırdı.
18 maç kazanamadı
* Ezeli rekabette en çok oynama rekoru ise 55 kezle Galatasaraylı Turgay Şeren'e ait.
* Galatasaray üst üste 18, Fenerbahçe ise 11 maçta galibiyete hasret kaldı.
En çok görülen skor 1-0
* Geride kalan 349 derbide en çok görülen sonuç 1-0 oldu. Tam 64 kez 1-0'lık sonuç ortaya çıkarken, 43 defa da 2-1'lik skor alındı.