06 Ekim 2014 | Pazartesi

Liderlik yakıştı

Deplasmanda Tottenham'a futbol dersi verdikten sonra yorgun Beşiktaş'ın, şampiyonluktaki rakibi Galatasaray'ın üç puan bıraktığı Balıkesir deplasmanından üç puan alması önemli… Dahası liderlik koltuğuna kuruldu Kartal ve bu da moral-motivasyon anlamında itici güç olacaktır. 'Peki Balıkesir karşısında neden zorlandı Beşiktaş'derseniz bana göre bunun iki sebebi var ve ikisi de Bilic kaynaklı. Hırvat teknik adam, rotasyona yanlış oyunculardan başladı, dahası oyuncu değişikliklerinde de yanlışlar yaptı.

Şahan değil Gökhan Töre
Rotasyon yapıyorsanız, ilk dinlendireceğiniz kişi haftalardır çok şey yapacakmış gibi yapıp hiçbir şey yapmayan Gökhan Töre olmalıdır, Olcay Şahan değil… Töre dün sadece gol öncesi taçı atarken takımına katkı yaptı, onun dışında bal yapmayan arı gibiydi.
Hadi rotasyona yanlış oyuncuyla başladın peki değişiklikler arasında neden Töre yok… Ben kendi doğrularımı bilir ve ona göre eleştiri yaparım... Benim doğrularım, rakip kim olursa olsun orta sahayı tutmanın günümüz futbolunun en önemli gerçeği olduğunu söylüyor… O zaman tahtaya ilk yazılacak isimler V.Atiba'dır... Daha fazla forvet mi istiyorum o zaman Kerim, Pektemek, Olcay üçlüsünü Demba Ba'nın arkasına koyarım...
Bilic daha farklı bir bakış açısına sahip, orta sahaya asla rakipten daha fazla koşamayacak dört adamı yan yana koyuyor ve tüm yükü Atiba'ya yüklüyor. Manzara net, böyle yaparsanız ne rakip savunmadan dönen topları alabilirsiniz ne de kendi savunmanızı rahatlatma şansınız olur.

Avrupa ve ligde farklı takım
Hal böyle olunca ligin en zayıf halkalarından biri olan Balıkesir karşısında ecel terleri dökmeniz de normaldir.
Her neyse takım kazandığı için şimdi milyonlarca Beşiktaş taraftarı övgü bekliyor. Bu durumda eleştiriyi burada kesiyorum. Çünkü insanlar sadece takım kaybedince eleştiri okumak istiyorlar, bu da bizim gerçeğimiz … FİNAL: Avrupa'da oyunu 25 metrede tutan, ligde ise 45 metreye yayan bir Beşiktaş izliyoruz.
Avrupalı Beşiktaş, ligdekine üç dört fark atar. NET!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor