03 Mart 2011 | Perşembe

Son tren kupa!

Beşiktaş'ın çok iyi bir kadrosu olduğunu düşünenlerdenim. Bana göre bu iyi kadronun kötü bir performans sergilemesinin ilk sorumlusu Bernd Schuster'dir. Bunu şimdi değil, aylardır söylüyorum.
Alman teknik adam Spor Toto Süper Lig'in şartlarını, rakiplerin hedeflerini, oyun sistemlerini ve daha birçok önemli ayrıntıyı dikkate almayı gururuna yediremedi! Burnu Kafdağı'nın ardında olduğu için karşısındaki herkesi küçümsedi.
Sonuç ortada... Beşiktaş Avrupa'da en az bir tur daha geçebilecekken kendi ayarında olmayan Dinamo Kiev'e elendi, ligdeki tablo da malum.
Elde kaldı bir tek kupa.
Bugün Gaziantep BŞB karşısında ilk maçtaki 5-0'ın avantajıyla çıkacak olan Kartal'ın turu geçmesi büyük ihtimal.
Dolayısıyla asıl önemli olan kısalan bu yoldan Avrupa'ya çıkabilmek.
Yoksa Beşiktaş'ın ligde bundan sonra ilk beşi bile zorlaması mümkün değil.

Sadece iki tur kaldı
Büyük takım futbolcularının hedefsiz kalmaları büyük problemdir. Bu şartlarda motive olmakta sorun yaşarlar. Beşiktaş'ın haftalardır ligde karşısına çıkan bir sıkıntı da budur.
Aynı problem Trabzon maçında da yaşanır mı derseniz, bana göre yaşanır.
Bir yanda şampiyonluk yarışını sonuna kadar zorlamak isteyen bir takım, diğer yanda ilk fırsatta pes etmeye hazır olan bir başka takım.
İkisinin mücadelesinde hedefi olanın pes etmesi ne kadar zor ise hedefi olmayanın maça tutunması da aynı derecede zordur.
Fenerbahçe derbisinde bir oyuncusu atılınca skordaki eşitliğe rağmen Beşiktaş'ın teslim olmasının bir sebebi de bu değil midir zaten?
O nedenle Bernd Schuster, ligi gelecek sezona hazırlanmak olarak algılamalı ve kupaya yüklenmelidir. Şunun şurasında iki tur kalmış, sonrası Avrupa. Artık ligde yaşanacak bir kötü sonuç kimseyi fazla etkilemez ama Avrupa'ya giden son tren olan kupada terslik olursa, sabırlar taşar! Benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor