02 Mart 2011 | Çarşamba

Yüzleşme ve gerçekçilik

Tarih: 25 Şubat Cuma… Yer Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri… Önce Kaptan Guti arkadaşlarını toplayıp herkesin öz eleştiri yapmasını istiyor. Futbolcular kendi açılarından yanlışları dile getiriyorlar. Sonuç olarak takım savunması konusunda eksik kaldıkları ortak görüşünde birleşiyorlar.
Daha sonra Schuster bir toplantı yapıyor. Belediye maçından beri kayıplarda olduğunun altını çizerek Aurelio'yu uyarıyor. Aynı şekilde Ernst'in de eski Ernst olmadığını vurguluyor.
Ardından Almeida ve Bobo başta tüm futbolcularla bire bir konuşarak hatalarının yüzlerine söylüyor. Almeida'ya "Beklentilerimin çok altındasın" mesajını net şekilde veriyor. Almeida da gol atamamanın üzerinde baskı oluşturduğu mazeretini ileri sürüyor.
Yani... Yanisi şu: Beşiktaş takımı Fenerbahçe'nin Yeni Malatya yenilgisi sonrasında yaptığı yüzleşmeyi çok geç de olsa sonunda yapıyor.

Süper Lig şartları farklı!

Schuster'in katıldığı ikinci toplantıda sistem de masaya yatırılıyor. Futbolcular iyi futbol oynamayı hedeflerken "Süper Lig şartlarının" görmezden gelindiğini ima ediyorlar.
Alman teknik adamı kibarca, biraz daha gerçekçi davranmaya davet ediyorlar. Ligin gerçeklerine gore düşünmesi gerektiği konusunda sinyal veriyorlar deyim yerindeyse. Schuster bu sinyali aldığını Antalya'da kanıtladı.
Beşiktaş daha önce yaptığı gibi savunmasını öne çıkarıp, cümbür cemaat hücuma kalkmadı. Aurelio çakılı oynadı, Necip savunmaya çok katkı sağladı. Böylece Guti, Quaresma gibi geri gelmeyen oyuncuların açıklarını kapattılar.
Uzun sözün kısası şu: Beşiktaş sorunlarıyla yüzleşti, Schuster biraz gerçekçi davrandı ve kötü gidişe dur denildi.
Acı gerçek şu ki tüm bunlar çok geç yapıldı.
Lig ve Avrupa gittikten sonra. Geçmiş ola.

* * *
TAURASİ SKANDALI
BİRÇOK Fenerbahçeli okur doping skandalı nedeniyle "Fenerbahçe aklandı şimdi özür dilemelisiniz" diyor.
Arkadaşlar neyin özürü? Ben Fenerbahçe'nin doping konusundaki sessizliğini eleştirdim. "Oyuncunuz doping yapıyor niye engel olmuyorsunuz?" demedim ki şimdi özür dileyeyim. Birileri dünyanın en büyük skandalına imza atmış ve bir sporcu sonunda aklanmış. Buna sevinirim, Taurasi'nin Fener'e dönmesi için de dua ederim orası ayrı.
Ne var ki tüm bunlar benim Fenerbahçe'nin o günkü sessizliğini eleştirmeme enel değil.
Elma başka, armut başka!

* * *
SARACOĞLU'NDA KÜFÜR!
FENERBAHÇE, Beşiktaş derbisine çıkarken seyircisiz oynama sınırındaydı. O maçta Beşiktaş taraftarı küfür etti, temsilciler rapora yazdı, PFDK cezayı bastı. Aynı maçta Fenerbahçe taraftarı da küfür etti ama PFDK nedense cezaya gerek görmedi! Sordum, soruşturdum, sürekli değilmiş Fenerbahçeliler'in küfürleri. Tamam onu anladık, peki Kasımpaşa maçında neredeyse maç boyu Beşiktaş'a edilen küfürler ne olacak? O küfürler neden raporlarda yok? Saracoğlu'na giden temsilciler kulaklarına pamuk mu tıkıyorlar acaba!?

* * *
ALMEiZA
ANTALYA maçı sonrası Schuster'e Almeiza'yı sordum; bizi hayal kırıklığına uğrattı, sizin için de aynı şey geçerli mi?
Oyuncusunu koruma içgüdüsüyle hayal kırıklığı bölümünü es geçip şöyle dedi; gol atamayınca baskı altında kalıyor. Gol atmaya başlayınca eski günlerine dönecektir!
Orada söylemedim çünkü bu bir diyalog değildi ama şimdi buradan cevabımı veriyorum; çok beklersin bay Schuster!
Almeiza ceza sahasına bile girmiyor ki gol atsın. Ben ona boşuna mı Almeiza diyorum. O
da Güizagillerden! Gerçek bu.

* * *
YILDIRIM HAKEMLİK
BİR hakem düşünün orta sahada her temasa faul çalsın ama ceza sahasında en kral faulleri bile es geçsin. Yunus Yıldırım'dan bahsediyorum. Hiçbir yerde çalmasa diyeceğim ki, kolay faul vermiyor. Yok öyle değil, bir bakıyorsunuz forvetlerin yaptığı en küçük harekete çalıyor savunmalara karşı ise acaip toleranslı. Bu nasıl bir hakemlik ben anlamadım, anlayan varsa beri gelsin.

* * *
"FERRARİ'NİN MENAJERİ"
GEÇEN hafta Ferrari'nin kırmızı kartına Fenerbahçeli menajeri Batur çok sevinmiştir herhalde demiştim. Batur kardeşim aradı ve aynen şöyle dedi: Ferrari'yi 2009'da Ali Egesel getirdi ve biz o dönem bazı futbolcular konusunda birlikte çalışıyorduk ama ben Ferrari'nin menajeri değilim. Meraklısına duyurulur.

* * *
YABANCI HAKEM
YABANCI yorumcumuz ve teknik adamlarımız var. Yabancı futbolcularımız malum. Artık doping merkezimiz de yabancı. Yahu bu yabancının her şeyi makbul de bir tek hakemi mi kötü? Oldu olacak yabancı hakem de gelsin. Onlar hiç değilse etki altında kalmazlar. Fena mı olur!

* * *
SCHUSTER DURUŞU
MOURİNHO benzer bir sarı kart skandalına imza atınca Schuster'e, "Aynı durumda, aynı şeyi yapar mısınız" diye sorunca, "Şimdi söylersem itirafa girebilir!" cevabı vermişti. Gün oldu, aynı durum yaşandı ve Schuster de tıpkı Morinho gibi davrandı.
Siz buna proesyonellik diyebilirsiniz ama ben asla öyle düşünmüyorum.
Bu çirkin bir tavırdır ve hiçbir centilmene yakışmaz.
Gencecik Necip kulübeye "sarı kart göreyim mi?" diye soruyor, hocadan okey gelince de topa vurarak amacına ulaşıyor.
Peki bunca çirkinlik ne için? Trabzon'u yenmek için mi?
Bilemiyorum Beşiktaş böyle yaparak Trabzon maçını kazanacak mı ama bazı şeyleri kaybettiği kesin. PAF takımı ile sahaya çıkma muhabbetinden sonra Beşiktaşlı duruşunu erezyona uğratan bir başka olay da bu oldu. Bir zamanlar Beşiktaşlı duruşu diyorduk bu da Schuster duruşu olsa gerek.

* * *
TWİTTER
ARTIK twitter'da da sevgili futbsolseverlerle birlikteyiz. twitter.com/turgaydemirr sanal alemdeki bir başka adresimiz. Okurlarla burada paslaşmak, mailleri cevaplamaktan çok daha kolay ve keyifli. Tüm dostları bekliyoruz.
Biz her gün twitter'dayız.

* * *
GÜNÜN SÖZÜ
Başaramamak değil, küçük hedef seçmek suçtur. Emerson

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor