Sinan Vardar

Sinan Vardar

09 Ekim 2014 | Perşembe

Artılar ve eksiler

Sezon açılışında Beşiktaş'ın, F.Bahçe ve G.Saray'ın gerisinde ancak üçüncü olabileceği konuşuluyordu.
Bugünlerde o yorumlar değişti..
"Ben söylemiştim" demeyi sevmem ama yorumculardan tam üç ay önce Beşiktaş'ı favori göstermiştim. Sezon başından bu yana hep şunu vurguladım; Kartal rakiplerinden bir adım önde..
Öncelikle Beşiktaş, takım oyunu oynuyor.
Takımda kim forma giyerse giysin koşuyor, mücadele ediyor, "Önce takım, sonra ben" diyor..
Başkan Orman ve yönetimi, bu sezon öncesi menajerlerin oyununa gelmedi ve transferde doğru hamleler yaptılar.
Beşiktaş'ın zengin bir kadrosu var. Bakın istediğiniz kadar yıldızları bir araya getirin, takım olamadıktan sonra başarıya ulaşamazsınız. Dikkatinizi çekerim; siyah- beyazlı takımda geçtiğimiz yıllarda İsmail Köybaşı, Ersan Gülüm, Mustafa Pektemek uzun süren sakatlıklar geçirdi.
İşin kolayı, bu gençleri bir kenara itip yerlerine yeni transferler yapılmasıydı.
Ama Beşiktaş yeteneklerine sahip çıktı, takım olgusunu güçlendirdi.

Bilic'ten 'alkışlanan' yorum

Teknik direktör Bilic, İsmail Kartal ve Cesare Prandelli'ye göre bu ligi iyi tanıyor ve macera aramıyor. Hırvat teknik adam belki çok iyi bir taktisyen değil ama yüreğini futbolcularla birlikte sahaya koyuyor.
Bilic, gençlerin de önünü açtı. Genç Atınç ve Ümit'in kadroda yer alması beni çok mutlu ediyor. Şimdi sırada Furkan Yaman var. 15 ayda Bilic, taraflı-tarafsız herkesin sevgisini kazandı. Son Balıkesir maçında "Ersan kırmızı kart görmeliydi" sözü bana rahmetli Vedat Okyar'ın hakeme "Beşiktaş forması varken yalan söyleyemem" diyerek kırmızı kart görmesini hatırlattı. Bilic'in tek eksiği iyi bir Türk teknik adamı yanına istememesi.

Engeller kaldırılmalı
Beşiktaş'ın başarıya giden yolunda önemli engeller var. Bunlardan biri takımın stadının olmaması. Maalesef Olimpiyat Stadı, Beşiktaş için büyük handikap..
Yaşanan sakatlıklar da artık can sıkmaya başladı. Büyük takımda bu kadar sakatlık yaşanmaz. Ümraniye ve Olimpiyat Stadı'nın zeminin bozuk olması bu sakatlıkların en büyük nedeni olarak göze çarpıyor. İnanın sabah gazetemi elime alırken "Bugün Beşiktaş'ta kim sakatlanmış, kaç hafta yokmuş" diye korkarak açıyorum. Beşiktaş bu sakatlık sorununa çare bulmalı, yönetim bu konuyu geniş çapta incelemeli.
Hep söylüyorum; Beşiktaş başarıya ulaşacaksa taraftarı ile birlikte ulaşacak.
Taraftarın artık tribüne dönmesi gerekiyor.
Takım bu kadar iyiyken taraftarın takımına bu kadar uzak durmasına anlam veremiyorum. Beşiktaş sorunlarını çözerse F.Bahçe ve G.Saray'ın dördüncü yıldızı takmaları hayal olur.
Beşiktaş iyi yolda. Gelecek için önemli ve akıllı adımlar atılıyor. Ancak Kara Kartal, başarı için önündeki engelleri kaldırmalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor